tand1

WEZEP - Veluwe Mondzorg is door RTL 4 geselecteerd om onderdeel uit te maken van het programma Mijn leven Mijn gezondheid. Vorige week, op 21 augustus, werden opnamen gemaakt in de praktijk aan de Stationsweg. Henk Jan Kamphuis was aangenaam verrast dat Veluwe Mondzorg uitgekozen werd: "Aanvankelijk dacht ik dat het om de algemene tandartspraktijk ging, maar het programma gaat over implantaten en klikgebitten, dus het werd Veluwe Mondzorg. Om de opnamen mee te maken, was een leuke ervaring."

Het programma Mijn leven Mijn gezondheid behandelt onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. "Gezondheid staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling", aldus Paul de Vrijer, eindredacteur en regisseur van het programma. "We geven op een luchtige manier aan hoe je gezonder kunt leven, zonder het al te ingewikkeld te maken. We maken het tastbaar. Verschillende onderwerpen komen aan de orde en het gebit hoort daar ook bij. De techniek in tandheelkunde is enorm. We belichten dit onderwerp, omdat het mogelijk is met behulp van die techniek, een mooi gebit te krijgen, waardoor mensen minder onzeker worden. Sommige mensen schamen zich voor hun gebit en durven niet eens meer te lachen. Onzekerheid en sociale isolatie kunnen in extreme gevallen het gevolg zijn. Een klikgebit en implantaten kunnen voor veel mensen uitkomst bieden."

Om een praktijk te vinden, die geschikt was voor de uitzending, heeft de redactie van Mijn leven Mijn gezondheid, diverse tandheelkundige praktijken benaderd. "De keuze is op Veluwe Mondzorg gevallen, omdat we een aantal gesprekken gehad hebben met Henk Jan waarin zijn passie voor het vak tot uiting kwam", geeft De Vrijer aan. "Hij heeft een visie op zijn vak, gecombineerd met het geloof in wat hij doet, ook met de techniek. Dat vinden we mooi, niet alleen het bedrijfsmatige vanuit commercieel oogpunt, maar ook echt iets te vertellen hebben, zijn drijfveer. Uit verschillende praktijken hebben we voor Veluwe Mondzorg gekozen omdat we bij deze praktijk een goed gevoel hebben."

tand2

Ook één van de patiënten van Veluwe Mondzorg komt in de uitzending in beeld en aan het woord; de heer Henk Abbringh. "Ik ben altijd patiënt geweest bij tandarts Kamphuis", geeft hij aan. "Begin 2009 was ik één van de eerste patiënten met implantaten. Ik had al bijna veertig jaar een prothese, maar toen deze vervangen moest worden, bleek mijn onderkaak geslonken en was er onvoldoende basis. Henk Jan stelde implantaten en een klikgebit voor. Daarmee ben ik akkoord gegaan, nog steeds tot grote tevredenheid. Vooral de zorg van de praktijk waardeer ik enorm. Van tevoren heb ik een antibioticum gekregen, ter voorkoming van ontsteking en ook de nazorg was geweldig. Ik ben meerdere keren gebeld na de behandeling hoe het met me ging en de praktijk was 24 uur per dag bereikbaar. Heel prettig."

De opnamen hebben plaatsgevonden op 21 augustus. Henk Jan Kamphuis is aan het woord en geeft uitleg over de mogelijkheden van implantaten en klikgebitten. Patiënt Abbringh is in de stoel gefilmd en beiden beantwoorden vragen van presentatrice Annemarie Bruning.

Het is nog niet bekend wanneer het programma uitgezonden wordt, maar op zowel www.veluwemondzorg.nl als op Facebook zal de datum vermeld worden zodra deze bekend is.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment