slider2016

ZWOLLE/WEZEP - 'Refuel' heet het nieuwe album van The Veldman Brothers. Een meer dan symbolische titel, de bluesband uit Zwolle opereert sinds een jaar namelijk met een gloednieuwe ritmesectie. De vernieuwde band deed inmiddels een kleine zeventig optredens in binnen- en buitenland en schreef veel nieuwe nummers. Elf daarvan zijn terecht gekomen op Refuel, welk album op 25 november wordt gepresenteerd in Hedon in Zwolle.

Frisse energie en nieuw elan dus bij The Veldman Brothers, welke band al jarenlang tot de meest spelende bluesbands van Nederland behoort en in 2016 een topjaar draaide. "Refuel was dus de logische titel voor dit album", aldus zanger/gitarist Gerrit Veldman, die samen met zijn broer Bennie (toetsen, mondharp, zang) al sinds jaar en dag het gezicht van de band is. De ritmesectie van The Veldman Brothers wordt tegenwoordig gevormd door bassist Fred van der Wende uit Zwolle en de Zutphense drummer Han Neijenhuis. Van der Wende en Neijenhuis zijn inmiddels uitgegroeid tot een soort stiefbroers van de twee Veldmannen. En in het bluescircuit wordt de band gezien als het 'ultieme bluesbroederschap'.

De nieuwe line-up inspireerde Gerrit en Bennie Veldman tot het schrijven van een groot aantal kersverse songs, die door de band samen werden uitgewerkt. Blues is daarin vanzelfsprekend de rode draad, maar op Refuel maakt de band ook uitstapjes naar de rock'n roll en boogie en zijn er zelfs snufjes country en soul te bespeuren. Nieuw in de band is verder de contrabas die Fred van der Wende op het album op twee songs heeft gebuikt. Ook live is de 'upright bass' inmiddels een vast onderdeel van de show.

Naast dit zesde albums hebben The Veldman Brothers zowel als band als ook individueel de de nodige bluesawards op hun naam staan, waaronder die van 'Beste Nederlandse Bluesband'. Maar dat betekent allerminst dat de verzadiging is toegeslagen. "Integendeel", zegt Gerrit Veldman. "Iedere avond staan we weer vol energie, passie en vooral ook plezier op het podium. We hopen in deze bezetting minimaal ons pensioen te halen." Refuel dus. 

De presentatie van het nieuwe album is op 25 november in Hedon in Zwolle. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van Hedon (www.hedon-zwolle.nl), zolang de voorraad strekt. Voor bezoekers is het nieuwe album op deze avond te koop voor de speciale prijs van 10 euro. In de reguliere verkoop kost de plaat 15 euro. Het voorprogramma in Hedon wordt verzorgd door Duketown Slim. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment