't LOO - Bij veel mensen is natuurgeneeskunde bekend, velen kiezen voor een natuurlijk middel en/of natuurlijke therapie. Nu de nieuwe wet en regelgeving is doorgevoerd met daarin restricties wat betreft o.a. bijsluiters en productomschrijving van natuurlijke middelen, bezoeken steeds meer mensen een specialist in natuurlijke geneeswijzen om toch duidelijkheid te krijgen over bepaalde middelen.

Minder bekend dan humane natuurgeneeswijzen is dezelfde vorm van therapie voor dieren. Denk hierbij o.a. aan homeopathie en kruidengeneeskunde.

Regelmatig hoort Marloes Beijert mensen zeggen: "ik wist helemaal niet dat dat bestond". Zij is natuurgeneeskundige voor dieren en eigenaresse van Praktijk Dier & Natuur, sinds 2012 gevestigd in 't Loo Oldebroek en aangesloten bij beroepsvereniging de BCND. Daarvoor heeft zij een aantal jaren haar praktijk gerund in Apeldoorn.
Natuurlijke therapievormen voor dieren zijn zeer breed inzetbaar en er zijn veel aandoeningen waarbij natuurlijke therapie zich heeft bewezen. Naast de reguliere behandelingen ter ondersteuning en/of als therapie op zich zijn er heel veel mogelijkheden. Het tijdperk dat men dacht dat natuurgeneeskunde lijnrecht tegenover reguliere methoden stond is voorbij aldus Marloes Beijert die heel vaak dieren in haar praktijk krijgt met een lange ziektegeschiedenis.

Naast de natuurgeneeskundige consulten worden er binnen Dier & Natuur ook cursussen en lezingen verzorgd. Twee van deze lezingen zijn: Hond en Natuurgeneeskunde en Paard en Natuurgeneeskunde waarbij duidelijk wordt uitgelegd wat natuurgeneeskunde voor dieren precies inhoudt en wat je er mee kunt doen als eigenaar. Deze lezingen zijn te boeken voor verenigingen of groepen mensen die interesse hebben in natuurlijke geneeswijzen voor dieren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@dier-en-natuur.nl of kijken op de website www.dier-en-natuur.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment