Oogstfeest Rogge maaien met zicht en pikhaak 1 Foto Janneke van Boven

OLDEBROEK - Op de tweede zaterdag van augustus bruist het jaarlijks van de activiteiten voor jong en oud in en rond Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. De ruim 120 in Veluwse klederdracht gehulde vrijwilligers van het Boerderijmuseum trekken dan van 10.00 tot 16.00 uur alles uit de kast voor het Oogstfeest. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn opent zaterdag 9 augustus 2014 de festiviteiten om 10.00 uur door op authentieke wijze met de hand rogge te maaien.

Elk jaar weer weten de initiatiefnemers van het Oogstfeest de ruim vierduizend bezoekers te verrassen met een spraakmakend programma. Ook dit jaar is dat weer het geval, want naast tongstrelende lekkernijen uit oma's keuken (gehaktballen, kruudmoes, gebakken vis en boerenpannenkoeken met en zonder spek) zijn er ook oogstrelende onderdelen, zoals de Katwijkse en Scheveningse klederdrachtenshows. Oldtimers staan te pronken op het terrein van het Boerderijmuseum. Andere, waaronder een dorsmachine uit vervlogen tijden, kunnen aan het werk gezien worden. Maar ook wordt dorsen met de stok geshowd. Door een heuse veilingmeester worden er om 11.00 en 13.00 uur oude spullen van de boerderij per opbod verkocht tijdens het zogenaamde 'erfhuis'. Tussendoor zorgt het Oostendorper koor 'de Meulezangers' voor de vrolijke noot.

Er is ook een kalverkeuring en de Dragon Welsh Pony Show. Uit verschillende landen komen dan liefhebbers om hun pony's te laten keuren. Dat gebeurt door een deskundige jury uit Engeland, die speciaal voor deze keuring naar Oldebroek komt. Kortom, op de tweede zaterdag in augustus is er vertier voor het hele gezin bij het Boerderijmuseum in Oldebroek.

De toegangsprijzen voor het zaterdag 9 augustus van 10.00 tot 16.00 uur te houden Oogstfeest bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek zijn: volwassenen € 5,00; kinderen van 6 - 12 jaar € 2,00; kinderen tot en met 5 jaar gratis; parkeerkosten € 2,00.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment