REGIO - De afgelopen periode zijn er veel digitale ontwikkelingen geweest waar de Bibliotheek bij betrokken is. Er is een app ontwikkeld waarmee leners kunnen reserveren en verlengen, er kan digitaal gelezen worden, er kan geluisterd worden naar boeken en muziek, er kunnen cursussen gevolgd worden en via Twitter, Facebook en website wordt informatie gegeven. De Vakantiebieb en Luisterbieb zijn ook voor niet-leden van de bibliotheek beschikbaar. 

App de Bibliotheek

Met app de Bibliotheek heb je als bibliotheeklid altijd en overal toegang tot de Bibliotheek. Raadpleeg via je mobiel of tablet de catalogus en reserveer direct. Bekijk welke media je thuis hebt en wanneer je ze terug moet brengen. Verleng op een moment dat het jou uitkomt. Maak een verlanglijst met titels die je later wilt lezen. Ontvang een pushbericht vlak voor het verlopen van de uitleentermijn. Zie appdebibliotheek.nl voor meer informatie.

VakantieBieb

Met de app VakantieBieb kun je van 1 juli t/m 31 augustus 2014 e-books lezen en zo kennis maken met het digitaal lezen via de Bibliotheek.De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin met: romans en thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen. De lezer kiest een aantal e-books, die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is na het downloaden niet meer nodig. De dienst is gratis beschikbaar voor alle leden én niet-leden van de Bibliotheek. Zie vakantiebieb.nl voor meer informatie.

LuisterBieb app

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een uitgebreide collectie bestsellers van bekende auteurs, kinderboeken en lijstboeken. Voor eindeloos luisterplezier. Zelfs wanneer je druk bent kun je altijd nog luisteren, gratis en offline. In de auto, trein of op de fiets of tijdens het sporten. Zie luisterbieb.bibliotheek.nl voor meer informatie.

E-books

Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, en gedeeltelijk voor de e-reader. Maak een webaccount aan en begin met lezen! Zie bibliotheek.nl/ebooks voor meer informatie.

eMuziek

Nieuwe muziek ontdekken? Gebruik eMuziek als gids en bron om muziek te (her)ontdekken. Bibliotheekleden luisteren thuis naar muziek met eMuziek. Ook is er veel informatie over muziek te vinden. Zie emuziek.nl voor meer informatie.

HEMA-academie

Kosteloos online cursussen volgen met je bibliotheekpas... Het kan! Bibliotheekleden krijgen gratis toegang tot een van de drie speciaal samengestelde pakketten met cursussen van de HEMA-academie. Je kunt kiezen voor het pakket ICT, sociale vaardigheden/social media of vrije tijd. Zie bibliotheek.nl/hema-academie voor meer informatie.

Twitter

Altijd op de hoogte van het laatste bibliotheeknieuws? Volg de bibliotheek dan op Twitter via @bibliotheek. 7 dagen per week inspireren specialisten van bibliotheken uit heel Nederland je op het gebied van boeken en muziek. Zie twitter.com/bibliotheek voor meer informatie. Uiteraard is ook je eigen bibliotheek te vinden op Twitter, voor alle lokale bibliotheekinformatie. Ons kun je volgen via twitter.com/BiebNoordVeluwe

Website

Via onze website kun je boeken reserveren, verlengen, de nieuwste aanwinsten bekijken en krijg je informatie over onze activiteiten, producten, openingstijden, adressen enzovoort. Bekijk onze website op bibliotheeknoord-veluwe.nl

Facebook

Ook via Facebook inspireren specialisten uit Nederlandse bibliotheken je op het gebied van boeken, muziek en nieuwe producten en diensten van de bibliotheek. Ga naar facebook.com/bibliotheek en like ons!

Tell me more

Wil je een taal leren of opfrissen? Volg een online talencursus via Tell me more, met een speciale prijs voor bibliotheekleden. Voor € 50,00 per jaar kun je Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans, Chinees of Nederlands als tweede taal leren. Kijk voor meer informatie op bibliotheeknoord-veluwe.nl/diensten/tell-me-more.html.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment