WEZEP – Maar liefst 850 zangers en zangeressen, verdeeld over 27 koren, doen zaterdag 12 november van 12.00 tot 21.00 uur mee aan de groots opgezette Korendag van popkoor WatZUP in Partycentrum Coelenhage te Wezep. Een bonte mengeling aan koren met verschillende genres zingt op de tweede zaterdag van november het hoogste lied in het 175 jaar bestaande partycentrum. Na 21.00 uur is er een afterparty voor de leden van de deelnemende koren en het publiek met medewerking van dj Rick van Velthuysen van Radio Veronica. Publiek is welkom bij de korendag en de afterparty. De toegangsprijs is vier euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen.

Partycentrum Coelenhage, sinds woensdag 20 april 2016 officieel hofleverancier, is sinds de oprichting van WatZUP in 2008 de thuisbasis van het popkoor. Sinds april 2014 is Tim van Dorst uit Enschede de muzikaal leider. Vanaf het begin is er veel belangstelling voor het popkoor in Wezep, dat één keer in de twee weken op dinsdagavond repeteert. ”Je hoeft niet een hele goede zanger of zangeres te zijn om mee te doen,” zegt Tim van Dorst. ”Zingen gaat vanzelf en goed zingen kun je gemakkelijk aanleren.”

De 27 deelnemende koren, afkomstig uit een wijde regio rond Wezep, zorgen voor een breed scala aan liedjes waarbij jong en oud aan zijn of haar trekken komt. Zoals Vrouwenkoor ’t Kump Wèh uit Epe dat Nederlandstalige muziek, musical en popliedjes zingt. Bekende liedjes uit de zestiger en zeventiger jaren komen uit de kelen van Rock Out Loud uit Kampen en kinderkoor MEC uit Zwolle brengt kinderliedjes ten gehore. Het Torenkoor uit Kampen zorgt voor meezingers en uit de kelen van De Ketel Binken uit Kampen komen voornamelijk zeemansliederen. Naast De Mulderssingers (Wezep) komen 12 november de volgende shantykoren naar Coelenhage: De Boezemvrienden (Apeldoorn) en De Blauwbaarden (Biddinghuizen). Maar ook Gospelkoor El Shaddai uit Wezep doet mee aan de korendag van WatZUP, evenals Illusion uit Hattemerbroek, dat religieuze liederen, popmuziek en smartlappen zingt. Kortom, de Korendag van WatZUP biedt zaterdag 12 november voor elk wat wils.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment