sjoel

ELBURG - Door de grote vraag naar de workshop van kunstenares Jackie Howard heeft Museum Sjoel Elburg besloten de workshop nog een keer te organiseren. Op donderdagmiddag 14 augustus, kunt u onder leiding van de textielkunstenares aan de slag gaan met diverse soorten textiel en zal ze u kennis laten maken met haar unieke werkwijze.

De workshop start om 14.00 uur in Museum Sjoel Elburg en duurt tot 16.30 uur. Voor € 30,- per persoon (excl. entree tot het museum) kunt u de workshop de hele middag bijwonen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Doordat de ruimte beperkt is dient u zich aan te melden via info@jackiehoward.nl, doe dit vóór 7 augustus o.v.v. 'workshop MSE' en uw contactgegevens plus het aantal personen met wie u deel wilt nemen.

Jackie Howard 'schildert' met textiel. Ze gaat daarbij uit van kleur. Ideeën krijgen vorm door veel te experimenteren, want de keuze uit materialen en moderne technieken is tegenwoordig enorm. Door stoffen als tule en organza te te combineren met vezels, vliezen, acryl en papier ontstaat een organische structuur, die uitdrukking geeft aan de gelaagdheid van haar onderwerpen en die ze als fiber art omschrijft.

Museum Sjoel Elburg toont nog tot eind september ruim twintig grote doeken van Jackie Howard in de tentoonstelling 'Simcha! Een feest van kleur'. Creaties die opvallen door door hun driedimensionale karakter, hun intense kleuren en spirituele sfeer. De onderwerpen zijn vaak ontleend aan de natuur. Maar ook bijbelse psalmen, profeten en de joodse feestdagen vormen belangrijke inspiratiebronnen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment