convenant

OLDEBROEK/REGIO - Mathé Arends, directeur Icare Jeugdgezondheidszorg en Miriam Nienhuis, regiomanager van De Kraamvogel in de regio Zuidoost hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, mede namens KSV Ede en KSV Lelystad en Veluwe Randmeren. KSV staat voor kraamzorg samenwerkingsverband. Alle professionals in de geboortezorg vormen een keten met als doel samen gezonde en veilige zorg rond zwangerschap en geboorte te bieden. Doel van deze overeenkomst is om de kwaliteit van de zorgverlening te waarborgen en/of te verbeteren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de samenwerking tussen de kraamzorg en de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureaus). Icare JGZ en de betrokken kraamzorgorganisaties willen in hun samenwerking in ieder geval de (hoogste) normen van de IGZ als basis nemen. Deze normen zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst, een mooie eerste stap in het verbeteren van de samenwerking tussen jeugdgezondheidszorg en kraamzorg. In aansluiting op dit convenant worden gezamenlijke afspraken gemaakt met de verloskunde.

Met het vastleggen van de samenwerkingsafspraken is duidelijk wat de professionals van Icare JGZ en de kraamzorgorganisaties van elkaar mogen verwachten. Met de ondertekening lopen deze partijen voor op de aanbevelingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Mathé Arends: "Samenwerking binnen de keten van geboortezorg staat bij ons centraal. Door het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening en zorgoverdracht kunnen we de continuïteit van zorg voor ouders en kinderen verder waarborgen. Daarom ben ik blij dat wij nu al zijn overgegaan tot het vastleggen van deze samenwerking in een overeenkomst."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment