Schrijf reactie (0 Reacties)

praktijkklas

OLDEBROEK – Sinds 1 november nemen  leerlingen van vier basisscholen in Oldebroek deel aan de praktijkklas Oldebroek.  Deze praktijkklas is opgezet door de Akker in samenwerking met het Nuborgh College Oostenlicht. De groep leerlingen die in aanmerking komt voor de praktijkklas, heeft vaak moeite met de theoretische stof op school en is liever praktisch aan de slag. Deze groep leerlingen hebben op vrijdagochtend een eigen klas met een praktisch les. Het doel is dat deze leerlingen zo hun talenten ontdekken en op die manier succeservaringen opdoen. Dit doen ze op de zolder van de Regenboog, in de praktijklokalen op het Oostenlicht of op de werkvloer zelf. Dat laatste was deze week het geval. De Praktijkklas Oldebroek ging op bezoek bij Tromp Tafels.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Met schilderij

WEZEP -  Maandagavond 25 november zullen Mariet Boer en Gre Dröge in de Samenhof laten zien welke leuke hobby's  zij hebben. Om 19.00 uur kunnen de bezekers zien hoe Mariet Boer de verf laat stromen op haar doeken. Hierdoor ontstaan de mooiste en kleurrijkste schilderijen. Er zijn enkele voorbeelden te zien en Mariet vertelt hoe ze deze gemaakt heeft. Ook is deze techniek te zien in een film. Mevrouw Gre Dröge neemt enkele 'merkwaardige' houten kunststukken mee en ook zij weet veel te vertellen over haar hobby.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

upload cadeaukaart dmld

OLDEBROEK -Voedselbank Elburg – Oldebroek ontving 148 geactiveerde Cadeaukaarten van de Postcodeloterij van inwoners uit de gemeenten Elburg en Oldebroek. Voor een bedrag van € 1.850,00 konden hiervoor producten worden gekocht bij AH. Gekocht werden pakken spaghetti, mie, rijst en blikken soep, totaal 2.404 producten. Het zijn allemaal producten met een lange houdbaarheidsdatum. In de komende maanden zullen de klanten die vinden in hun voedselpakket. Per week worden er 150 van deze producten uitgegeven.

Schrijf reactie (0 Reacties)

sloot

OLDEBROEK - Onderhoud aan sloten in het buitengebied blijft van groot belang. Waterschap Vallei en Veluwe onderhoudt zelf de grotere watergangen en controleerde begin november of het onderhoud aan de schouwsloten goed is uitgevoerd door aanliggende eigenaren. 81 procent van hen heeft z’n werk goed gedaan, zo blijkt uit de controles. De 19 procent die in gebreke bleef, kreeg een waarschuwingsbrief. Hun sloten worden eind november opnieuw gecontroleerd. Door goed onderhouden watergangen zorgen het waterschap en de onderhoudsplichtigen samen aan het voorkomen van mogelijke wateroverlast. Het waterschap controleert of de oevers en waterplanten van de schouwsloten zijn gemaaid; planten en vuil uit de sloten en van de taluds zijn verwijderd; en de in- en uitstroom van duikers of bruggen vrij is van planten, vuil en bagger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

uwoon

HARDERWIJK/OLDEBROEK – Al vijf jaar brengt de Aedes-benchmark prestaties van woningcorporaties in beeld en vergelijkt deze met elkaar. Op 21 november werden de nieuwste resultaten bekend. Woningcorporatie UWOON is tevreden. “Prima scores. De resultaten geven ons een goed beeld van onze successen en ontwikkelpunten. Een mooie uitkomst dat, naast het ondernemingsplan, ons ondersteunt bij het bepalen van onze focus” aldus bestuurder Moniek van Balen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mu1

HELMOND - Cultuurplein Noord Veluwe kreeg op woensdag 20 november het symbolische vlaggetje overhandigd van Méér Muziek in de Klas op hogeschool De Kempel in Helmond, in aanwezigheid van erevoorzitter Koningin Máxima. Met een delegatie van de kerngroep die op de Noord Veluwe aan de slag gaat met het doel om alle leerlingen in de gemeenten Hattem, Oldebroek, Epe en Heerde structureel muziekonderwijs op school te bieden, werd deze belangrijke stap gevierd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK. Zes weken is mevrouw Tanja Haseloop-Amsing nu burgemeester van de gemeente Oldebroek. Hoe is het haar bevallen? Nia v.d. Bosch sprak met haar.

Schrijf reactie (0 Reacties)

EJ1a5n9WkAE11kM

OLDEBROEK - Iedereen uit groep 7 en 8 is woensdag 27 november welkom bij Tienerhonk Oldebroek voor een kunstmiddag! Laat je creativiteit de vrije loop en maak de mooiste collages. Wat het thema wordt is helemaal aan jou! De middag begint om 14.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb wezep

WEZEP - De bibliotheek biedt toegang tot digitale bronnen op het gebied van o.a. schrijvers, taal, consumententests en studie. Al deze databanken zijn te raadplegen in de bibliotheek, maar bibliotheekleden kunnen de meeste digitale bronnen ook thuis gebruiken. Voor informatie en uitleg over de digitale bronnen, maar ook over de apps en e-books van de bibliotheek en de  LuisterBieb is er maandelijks een Digitaal spreekuur bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Afgelopen zaterdag 16 november vond op initiatief van Teuni Bastiaan en onder leiding van Mariet Boer de workshop Acrylic Pouring plaats in de Huiskamer van Wezep. Een 9 tal cursisten deed mee aan deze workshop om de techniek onder de knie te krijgen. Aanstaande maandag zal Mariet deze techniek ook in de Samenhof laten zien en vertelt ze de senioren er meer over.

Schrijf reactie (0 Reacties)

held

WEZEP - Noa van Hooren (10) heeft woensdag 20 november de Heldenaward ontvangen van de gemeente Oldebroek. Ze kreeg de award uit handen van burgemeester Tanja Haseloop en wethouder Liesbeth Vos omdat ze zich inzet voor de ouderen in woonzorglocatie Turfhorst. Noa van Hooren uit Wezep brengt regelmatig een bezoekje aan haar opa en andere bewoners van het woonzorglocatie Turfhorst in Wezep. De bewoners vinden het heel gezellig dat ze af en toe langskomt. Elke dag loopt ze even rond het gebouw van de Turfhorst om te zwaaien naar een mevrouw achter het raam. “Misschien is die mevrouw wel eenzaam en het is voor mij maar een kleine moeite om even te zwaaien of een praatje te maken,” legt ze uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alzheimer

WEZEP - De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Wezep  in de week van 4 t/m 9 november € 4639,49 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen (!) in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie voor onze kinderen én kleinkinderen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inclusief

Verklaring Inclusief Groep

Dinsdag is het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau verschenen over de ‘Eindevaluatie van de Participatiewet’. Het NOS journaal heeft naar aanleiding daarvan opnames gemaakt voor het 8 uur journaal van dinsdag 19 november.

De conclusies van het rapport zijn duidelijk: het perspectief op betaald werk is niet groter geworden door de invoering van de Participatiewet; baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking zijn niet verbeterd. De ambitie van de Participatiewet kan met de huidige middelen niet gerealiseerd worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

LFM Studio

Donderdag 21 november is notaris Kremer te gast bij Aan Tafel Met. Nia van den Bosch gaat in gesprek met hem over de bijeenkomst ‘Erfrecht en Nalaten’ die georganiseerd word door Stichting Dorcas Hulp en Notariaat Kremer

Tijdens deze bijeenkomst zal een medewerker van Dorcas u informeren over het werk dat Dorcas doet in verschillende landen en zal notaris dhr. mr. B. Kremer uitleg geven over o.a. erfrecht en  executeurschap.

Schrijf reactie (0 Reacties)

HATTEMERBROEK - Zorgboerderij BENJAMIN is al een aantal jaar inzamelpunt voor plastic doppen t.b.v. KNGF. Deze doppen worden gerecycled en per kilo dop ontvangt het KNGF hier geld voor. Dit geld wordt gebruikt voor de opleiding van hulphonden. Tot en met september 2019 heeft deze actie landelijk al 32.000 euro opgeleverd! Zie ook www.geleidehond.nl. 'Als zorgboerderij vinden we het fijn om mee te kunnen werken aan deze mooie actie. De doppen die gebracht worden, sorteren wij. Er worden namelijk wel eens andere spullen ingeleverd (batterijen, bierdopjes, emmertjes etc.) en ook zitten er dopjes tussen met kartonnetjes erin, die we er uit moeten halen. Van Werven heeft een container voor ons beschikbaar gesteld en Heicom verzorgt gratis het transport naar h15 november, 22 november, 29 november, 6 december of 13 december van 14.00 - 16.00 uur? Aanmelden kan telefonisch 038-3769759 of via email info@benjaminzorg.nl.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

cycling

WEZEP – De leerlingen van basisschool de Rank uit Wezep komen deze schoolweek zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school. De school doet mee aan het project Cycling4School en deze week gebruiken leerlingen zoveel mogelijk hun eigen brandstof voor hun gezondheid, verkeersveiligheid en het milieu. Het project Cycling4school is een pilot van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en SOAB.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Voorkant Catalogi 2019

OLDEBROEK -  Vogelvreugd Oldebroek showt deze week hun kampioenen in het gebouw van de Skeelerbaan Oldebroek. Te zien zijn195 vogels in allerlei kleuren en soorten. 'Een schitterend showspektakel in alle natuurlijke facetten,' zegt  Johannes van Oene van Vogelvreugd. 'Het is genieten met volle teugen zo mooi als de natuur zich weergeeft in onze vogels. De fokkers hebben hun beste beentje voor gezet om er een fantastische show van te maken'. Op vrijdagavond 22 november om 19.00 uur opent de tentoonstelling en die avond zijn bezoekers welkom tot 22.00 uur. Zaterdag 23 november is de tentoonstelling geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn bovendien mooie prijzen te winnen met de zaalverlotingen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)