20200708 Koninklijke erepenning voor imkervereniging

WEZEP - Dinsdag 7 juli was het precies honderd jaar geleden dat imkervereniging Wezep-Hattem-Oldebroek werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal die oorspronkelijk groots gevierd zou worden. Vanwege de coronasituatie heeft het bestuur de festiviteiten uitgesteld. Wel was er dinsdagavond voor leden gelegenheid om samen het glas te heffen op dit bijzondere jubileum.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo GF4D 3 768x520

OLDEBROEK - Om de inwoners van de Gemeente Oldebroek ook in de zomervakantie in beweging te krijgen wil de Gelderse Sport Federatie deze zomer mensen verleiden op de fiets te stappen. Veel gezinnen blijven deze zomer thuis en vieren vakantie in eigen land. Wat is er dan niet mooier en leuker om je eigen omgeving te verkennen op de fiets.

Op de webpagina van de GSF vind je alle informatie: www.geldersesportfederatie.nl/GF4D

De Gelderse Fiets4Daagse loopt tot en met 30 augustus 2020.

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Het oefenprogramma voor de eerste en tweede selectie van VSCO'61 ziet er als volgt uit.

15 augustus 2020

14.30 u             WVF 1 - VSCO'61 1

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20200707 College fietst deel Zuiderzeefietsroute

OLDEBROEK -  De burgemeester en de wethouders van de gemeente Oldebroek hebben op dinsdagmiddag 7 juli samen een deel van de Zuiderzeefietsroute afgelegd. Deze vernieuwde 440 kilometer lange fietsroute maakt een rondje om het IJsselmeer, vroeger de Zuiderzee. Het college volgde een deel van de route in eigen gemeente en nam gelijk een kijkje bij een aantal recreatieve locaties en ontwikkelingen in het noordelijke deel van de gemeente.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

duurzaam

NUNSPEET/OLDEBROEK - Inwoners uit de regio die plaats- of buurtgenoten willen helpen met energie besparen kunnen aan de slag als vrijwillige energiecoach. Op maandagavond 13 juli organiseert Veluwe Duurzaam in Nunspeet een informatieavond voor de energiecoaches. Tijdens de avond is er gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

valk

HATTEM/HATTEMERBROEK - Inwoners van Hattem en Hattemerbroek keken 2 juli naar eerste ontwerp van Van der Valk op het H2O bedrijventerrein. Bedrijvenpark H2O, gemeente Hattem en Van der Valk presenteerden donderdag 2 juli de plannen voor de bouw van een nieuw hotel.  Ook riepen zij omwonenden op hierop te reageren. Het Van der Valk-concern heeft interesse in de bouw van een hotel aan de A28 bij knooppunt Hattemerbroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (1 Reacties)

c968853e 32e2 4cbc b57f 6a433210b5ea

WEZEP - Alle leerlingen van het Agnieten College Wezep zijn ook dit schooljaar weer geslaagd. De coronacrisis vroeg dit jaar echter om een aangepaste diploma-uitreiking. Het is het Agnieten College gelukt om binnen de RIVM regels een diplomering te organiseren. De diplomering is een diploma-uitrijding geworden. Jan Bakker uit Hattemerbroek heeft een hal beschikbaar gesteld voor de diplomering. Ouders en leerlingen (per huishouding) gingen per auto naar de hal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 Waar moeten al deze mensen dan wonen

OLDEBROEK - De maatschappelijke kerntaak van woningcorporaties, betaalbaar wonen realiseren voor mensen die - vanwege hun inkomen of bijzondere woonvraag vanuit zorg of begeleiding - hen écht nodig hebben, komt steeds verder in de knel. Dit blijkt uit het onderzoek dat drie ministeries (BZK, Financiën en EZ) en Aedes (vereniging van woningcorporaties) samen lieten uitvoeren. Een groot tekort aan sociale huurwoningen is onvermijdelijk, zo wordt in het rapport gesteld. Ook de door de politiek gewenste versnelling van verduurzaming en betaalbare nieuwbouw staan onder druk. In een tijd waarin de woningnood onder de kwetsbare groepen die door corporaties worden bediend alleen maar toeneemt, vragen Delta Wonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON aandacht voor dit probleem en passende maatregelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

aangenaam

WEZEP - Het heeft even geduurd, maar de Business Club NV kan weer een bijeenkomst organiseren. Op 14 juli is ‘Aangenaam de zomer in’ het thema, waar de ondernemers uit de regio zich in de watten kunnen laten leggen tijdens een zomerse barbecue.

‘We stonden te popelen om eindelijk weer wat te kunnen organiseren.’ Vertelt Patrick Visch van de Business Club NV. ‘Online bijeenkomsten zijn niks voor ons, dus het was een rustige tijd de afgelopen maanden. Wij willen elkaar in het écht ontmoeten.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zomerboekje onderbouw.jpg.rendition.200.320

OLDEBROEK - Als je alleen de omslag al ziet, krijg je een vakantiegevoel. Heb je ineens zin je teenslippers aan te trekken, je hangmat uit te rollen en met een ijsje in de ene hand en een boek in de andere heerlijk te gaan relaxen. En laat dat nou net de bedoeling zijn van het Zomer Doe Boek: een bijzonder leuk vormgegeven boekje tjokvol grappige opdrachten en puzzel- en leesplezier.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding /  Afl. 19. Vrouwen en de Nederlandse Oost-Compagnie

Nederlandse koloniën in Oost-Europa... Het klinkt misschien bizar, maar tijdens de oorlog waren ze er echt! Die koloniën waren ontstaan dankzij 'de Nederlandse Oost-Compagnie', een organisatie die boeren, vissers en andere vakmensen uitzond naar het Nazi-Oosten. In deze aflevering vertelt Historica Jocelyn Krusemeijer meer over de NOC en de rol die vrouwen daarin hebben gespeeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veteraan

OLDEBROEK - De jaarlijkse regionale Veteranendag stond dit jaar gepland op zaterdag 4 juli 2020. Door de coronacrisis is de dag voor veteranen uit Nunspeet, Elburg en Oldebroek in een ander jasje gestoken. De drie gemeenten organiseren gezamenlijk een televisieprogramma voor en door veteranen. Elke burgemeester interviewt een veteraan uit de eigen gemeente en deze gesprekken bieden een mooi inkijkje in het leven van deze veteranen. Want veteraan dat wordt je niet zomaar. Het resultaat is een programma dat ook voor niet-veteranen de moeite van het bekijken waard is. Het programma is na zaterdag 4 juli 10.00 uur ook terug te vinden via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

uitr1

OLDEBROEK - Op vrijdagmiddag 3 juli overhandigde burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek twee inwoners hun Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Jannie Labots – Post en mevrouw Hennie van Werven – van Putten werden op 24 april al door de burgemeester verrast bij hun huis. Zij kregen toen de mededeling dat zij een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen.  Vanwege de corona-crisis kon de jaarlijkse lintjesregen op dat moment niet door gaan. Inmiddels is er iets meer mogelijk en ontvangen landelijk alle gedecoreerden op 3 juli hun onderscheiding.

Foto's Jack Aalderink

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

TYPECURSUS

WEZEP - Zeven kinderen uit Wezep zijn ondanks de coronatijd geslaagd voor hun typecursus via Stichting Kindcentrum Oldebroek. 15 weken is er iedere dinsdagmiddag een uur lang op de Uilenhorst geoefend. De SKO organiseerde deze typecursus in samenwerking met ticken.nl. De typecursus is afgesloten met een online examen typevaardigheid met als norm een typesnelheid van 100 APM  (aanslagen per minuut) bij een nauwkeurigheid van minimaal 99%. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Goed Bezig doeboekje

OLDEBROEK - Alle kinderen op de basisschool in de gemeente Oldebroek ontvangen voor de zomervakantie het Goed bezig doeboek. In dit speciale doeboek staan actieve opdrachten die kinderen thuis met het boekje uit kunnen voeren.Veel kinderen gaan deze zomervakantie niet op vakantie. Het doel van het boekje is om hen ook in de zomertijd actief bezig te houden. In het boekje mogen ze kleuren, scheuren, knippen en plakken. Zolang ze maar doen wat ze leuk vinden! Er zitten ook opdrachten in waarvoor ze het boekje nodig hebben. Denk aan een wandeling zonder dat het boekje van je hoofd valt. Of met boekje en al het zwembad in springen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VB banner web roterend

OLDEBROEK - Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mee

OLDEBROEK - Judith Visser heeft tijdens het 3e Webinar autisme -op woensdag 24 juni 2020- aan de hand van haar boeken Zondagskind en Zondagsleven de deelnemers meegenomen in haar leven. Judith groeide op zonder te weten dat zij autisme had; pas op volwassen leeftijd kreeg zij de diagnose. Centraal in dit Webinar stond het vinden van je eigen weg en trouw blijven aan jezelf, Judith heeft hier op persoonlijke en indrukwekkende wijze invulling aan gegeven. De presentatie werd voorafgegaan door een introductie van Harriet Jansen, projectgroeplid èn vrijwilliger bij Cafétisme in Apeldoorn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het wolvenpaar op de Noord-Veluwe heeft opnieuw jongen. Waarschijnlijk zijn er 4 welpen geboren. Er wordt vanuit gegaan dat de welpen van hetzelfde wolvenpaar zijn dat vorig jaar ook al een nest had, omdat wolven geen andere soortgenoten in hun leefgebied toelaten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huiskamer 1

De Huiskamer van Wezep opent haar deuren weer. De Paskamer en De Schatkamer ook open.

WEZEP - Na een lange tijd door corona te zijn gesloten, gaan vanaf 1 juli op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur de deuren weer open van De Paskamer en De Schatkamer. Uiteraard moet iedereen zich houden aan de RIVM-maatregelen. Dit betekent onder andere dat bezoekers  1½ meter afstand van elkaar houden. In De Paskamer kun je terecht voor dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en klein speelgoed. Op dit moment wordt alle kleiding voor €1,00 per stuk aangeboden met een maximum van tien stuks per persoon. Ook kleding voor De Paskamer kan weer gebracht worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tosje

Vermist in Hattemerbroek:
- Zwarte poes iets witte bef "Tosje" (Oudeweg)
-Vermist in Oosterwolde:
- Zwart/witte kater "Rambo" (van Oldebarneveldweg)
Vermist in Oldebroek:
- Zwarte kater "Billy" (Bovenheigraaf)
Gevonden in Wezep:
- Zwart/witte poes met chip maar niet aangemeld (A28/Zuiderzeestraatweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)