b2

WEZEP  - De slogan 'De lekkerste! borst voeding aan huis!' van Cafetaria Borst uit Wezep is met 19,9% van de uitgebrachte stemmen vandaag  tweede geworden in Neerlands Slechtste Slogan Verkiezing. Eerste werd de leus van Benny’s Vleesservice met 'Mijn ballen wegen 130 gram!!’ (23,1 %) en op de derde plaats eindigde ‘I amlelo’, een vondst van de gemeente Almelo (18,0%). De “winnaar” van de sloganverkiezing ontvangt binnenkort de Blauwe Tegel van platform SlechteSlogans.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Regio Zwolle Monitor 2021 cover

ZWOLLE/OLDEBROEK  -  Ieder jaar organiseert Stichting Metropool Regio Zwolle het Regio Zwolle Congres en presenteert zij daar de Regio Zwolle Monitor. Om ondernemers wakker te schudden, bij te praten en verder te helpen in een snel veranderende omgeving. Dit jaar is het thema ‘Winst voor later’. En ook bijzonder: dit is de 10e editie van de Regio Zwolle Monitor!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

school

OLDEBROEK -  De bestuurskantoren van Stichting De Akker, Scholengroep IJsselrijk en Stichting PCPO De Meent gaan intensiever samenwerken. Ze versterken daarmee de kwaliteit van het christelijk basisonderwijs op 28 aangesloten scholen en benutten de beschikbare middelen efficiënter. De drie organisaties zijn actief op de Noord-Veluwe in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland, Staphorst, Raalte, Oldebroek en Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 12 puzzelen Magda

OLDEBROEK -  Vanaf deze week zijn in iedere vestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe puzzelhoekjes voor volwassenen ingericht. Puzzels in de bibliotheek, een vreemde combinatie? “Juist een prima combinatie!”, zegt Magda Dekker, teamleider Ontmoeting & Verblijf bij Bibliotheek Noord-Veluwe. “De bibliotheek is de plek waar iedereen welkom is.”, zo legt Magda Dekker uit. “Je kunt rustig boeken uitzoeken, de krant of een tijdschrift lezen. Je komt bekenden tegen en ontmoet mensen die je niet zo snel op een andere manier tegenkomt. Ook die ontmoeting is een belangrijk deel van het bibliotheekwerk.” Maar waarom met puzzels? “Puzzelen is goed voor je. Puzzelen activeert je hersenen en helpt je bovendien om te ontspannen. Net als het lezen van boeken eigenlijk. Door puzzelhoekjes in de bibliotheek gaan mensen samen de uitdaging aan om de puzzel af te maken. Vandaag leg ik bijvoorbeeld de eerste stukjes, als ik volgende week terugkom is een deel van de puzzel al af.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LOGO VELUWEPORTAAL 160 160x75 1049

OLDEBROEK  - Stichting Veluwe Portaal bestaat 12,5 jaar en is in al die jaren uitgegroeid naar een HR/werkgeversnetwerk van meer dan 120 aangesloten regionale organisaties op de Veluwe, Nijkerk en Zeewolde.

Omdat de huidige maatregelen het niet mogelijk te maken dit te vieren met een event, heeft Veluwe Portaal een andere manier gekozen om dit samen met haar deelnemers te vieren. Elke deelnemer ontvangt in deze maanden persoonlijk vanuit de medewerkers van Veluwe Portaal een cadeau.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sneeuw

Door Matthijs van der Linden - Weeronline

De Sint is weer op weg naar Spanje en dan rijst natuurlijk de vraag wat we met Kerst kunnen verwachten. En dan vooral of er kans is op sneeuw. Het antwoord is zowel duidelijk als onbevredigend, want we weten dit nog niet. Wel neemt de kans op kou iets toe. Deze week is het vaak kouder dan normaal met vanavond en in de nacht naar woensdag regen en natte sneeuw. De sneeuw kan tijdelijk blijven liggen. ’s Nachts kan het regionaal een beetje vriezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

OLDEBROEK -  De cursus Veilig online is voor iedereen die wil weten wat de aandachtspunten zijn bij het surfen op internet. Met de 7 Gouden Regels voor veilig internetten leer je hoe je (on)veilige websites herkent, hoe je sterke wachtwoorden kiest en waar je op moet letten als je online betaalt. Als je de Gouden Regels kent, ga je oefenen om die regels toe te passen in herkenbare situaties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ab

Al 60 jaar verkoopt Ab van Raalten, beheerder van landgoed Flip Hul, kerstbomen vanuit dit landgoed aan de Apeldoornseweg 50 te Hattem. Een kerstboom die je van Ab koopt, moet je zelf uit de grond spitten.  Inmiddels zijn drie  generaties betrokken bij het telen en verkopen van kersbomen op deze bijzondere locatie.

Bekijk hier de film waarin Ab vertelt over de verzorging van kerstbomen en wat zijn lievelingsboom is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

pop

OOSTERWOLDE - In het programma Bijzondere hobby's en verzamelingen gaan we dit keer langs bij  Ada Heshusius in Oosterwolde.  Ada heeft meerdere verzamelingen. Ze verzamelt poppen, maar ook blikken in alle soorten en maten en de geboren Elburgse heeft ook een voorliefde voor botters.

Schrijf reactie (0 Reacties)

 amnesty

WEZEP -  Amnesty International, werkgroep Wezep, organiseert op vrijdag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, de schrijfactiviteit “Write for Rights” in De Huiskamer van Wezep, Meidoornstraat 20.

De leden van de werkgroep zijn er van 10.30 uur tot 14.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail OVO 2021 48 najaars actie 02 1e trekking 2021 12 04

OLDEBROEK -  De december sfeermaandactie,  die gehouden wordt door de ondernemers uit Oldebroek,  heeft de 1e trekking gehad. Degenen die een prijs gewonnen hebben zijn:  mevr. L. Spijkerboer uit Oosterwolde (cadeau pakket van Vaessen mode & trends), mevr. H. Prakken uit Oldebroek (luxe wintermand van Bon Ami), fam. J. Post uit ’t Harde (Banket pakket van Bakkerij Jonker) , dhr. G. Wijnne uit Elburg (slagersbon van Slagerij van de Weg), mevr. S. Leusink uit Oldebroek (horecabon van Kokki’s Zuiderzeecafe en mevr. A. Souman uit Wezep (boodschappenpakket van Boni).

'De volgende trekking vindt plaats na 28 december waar ook hele mooie prijzen te winnen zijn', aldus Henriëtta van Heerde – Vaessen, die de prijzen uitreikte namens de OVO.

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

OOSTERWOLDE -  De cliënten van het Adelaarsnest in Oosterwolde kregen wel een heel mooi sinterklaascadeau. Vanochtend heeft het bestuur een ‘nieuwe’ auto gebracht. Dankzij de donateurs kon deze auto aangekocht worden bij Lokhorst Zoet in Elburg. De cliënten zijn er in ieder geval heel blij mee. Ze hopen op veel veilige kilometers.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Afbeelding Tuin en Klimaat Route 1

OLDEBROEK -  Op 3 december is met één druk op de knop de Nationale Tuin & Klimaat Route feestelijk geopend.Het nieuwe landelijke platform waar inwoners, gemeenten en organisaties tuininspiratie kunnen delen en opdoen. Wat is nu een betere inspiratiebron dan de duurzame tuin bij de buren? Naast het platform is er elk jaar op de eerste twee zaterdagen van september het jaarlijkse evenement. Dan bezoeken tuineigenaren elkaar om duurzame ideeën voor hun tuin uit te wisselen. Iedereen kan vanaf nu zijn tuin aanmelden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nu2

't LOO -   Op 2 december was Landalpark ‘t Loo als derde Landal-park een oogstlocatie voor jonge boompjes. Het parkheeft meegedaan aan de campagne Meer Bomen Nu. Deze campagne van Urgenda verplant jonge boompjes en struiken met duizenden vrijwilligers van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en in nieuwe voedselbossen. 'Deze logische, goedkope en innovatieve methode om Nederland te vergroenen, krijgt steeds meer voeten aan de grond. Iedereen is welkom om een dag te komen helpen. Oogstdagen zijn leerzame en leuke buitendagen en iedereen krijgt natuurlijk zelf een gratis boom mee naar huis', vertelt Hanneke van Ormondt van Urgenda.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

449311e1 7cd4 3087 807a e8b2614fd57d

WEZEP - Een informatievideo over de nieuw aan te leggen afrit van de A28 bij Wezep blijkt nogal wat fouten te bevatten. Zo wordt Wezep een 'metselaarsdorp' genoemd en heet de Zuiderzeestraatweg plotseling de Zuiderzeestraat. Het filmpje circuleerde de afgelopen dagen op sociale media, maar is nu offline gehaald door de provincie.

Volgens een woordvoerder ging het nog om een conceptvideo. Toch zijn de fouten opmerkelijk, omdat het metselwerk waar in het filmpje over wordt gesproken, onderdeel is van het plan dat bij de nieuwe aansluiting met de A28 hoort.

Rik Kapitein&Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (1 Reacties)

punten

OLDEBROEK  -  Net als vorige jaren zamelt de Lionsclub Elburg-Oldebroek Douwe Egbertspunten in voor de voedselbank Elburg-Oldebroek. Vorig jaar zijn er een recordaantal van 1020.866 punten ingezameld, goed voor 2130 pakken Douw Egbertskoffie.

Hebt u nog D.E.-waardepunten liggen en doet u er niets mee, deponeer ze dan in de inzamelingsdozen die tot 1 januari klaar staan bij een aantal supermarkten in de gemeentes Elburg en Oldebroek. Deze waardepunten worden dan door Douwe Egberts weer ingewisseld voor pakken roodmerk koffie van 250 gram.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 20211130 131846

HATTEMERBROEK  - De leerlingen van groep 7/8 van de Nassauschool hebben, ondanks het slechte weer, een aantal tulpenbollen geplant aan de Zwaluwstraat. De tulpenbollen zijn beschikbaar gesteld door de Rotary Elburg- Oldebroek. In Hattemerbroek zijn er op 20 november al een flink aantal gepoot. Voor de rest van de bollen mocht de Nassauschool een mooi plekje zoeken. In het voorjaar kunnen we dus genieten van mooie, kleurige tulpen als de bollen tot bloei zijn gekomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sleuven

WEZEP -  Langs de Voskuilerdijk, Rondweg, Zuiderzeestraatweg in Wezep en de A28 graaft KWS in  opdracht van de Provincie Gelderland proefsleuven. Dit duurt tot en met 10 december en is ter voorbereiding voor project H2O, de nieuwe aansluiting van A28

Schrijf reactie (0 Reacties)

brinkhof

Al heel wat jaren zien bezoekers van het MFC de Brinkhof bij binnenkomst een vriendelijke gastvrouw om hen te verwelkomen. Om organisatorische redenen kregen deze vrijwilligsters een contract bij de stichting welzijn ouderen (SWO) en werden ze aangestuurd door het sociaal team.  Momenteel is er door de coronamaatregelen wat minder inloop in de Brinkhof maar hopelijk verandert dat op korte termijn. Iedereen die zou willen meedoen als gastvrouw of als gastheer kan zich aanmelden bij MFC de Brinkhof.

Carla Compagner over de aanmelding voor gastenvrouwen

Schrijf reactie (0 Reacties)

tanja

OLDEBROEK -  Het is mogelijk om je in Oldebroek te laten Testen voor Toegang. De testbus staat op donderdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur op het parkeerterrein van De Talter (Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek). Testen voor Toegang is bedoeld voor mensen die niet gevaccineerd zijn en geen herstelbewijs hebben en naar een culturele, sociale of sportieve activiteit willen waarvoor een coronatoegangsbewijs nodig is. Je kunt een afspraak maken via www.testenvoortoegang.org. De openingstijden van de testbus kunnen uitgebreid worden wanneer dat voorziet in een behoefte.

Burgemeester Tanja Haseloop over de Testen voor Toegang locatie in Oldebroek

Schrijf reactie (0 Reacties)