cjgoldebroek

WEZEP/OLDEBROEK -   Vanaf heden kan je weer binnenlopen op het CJG met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Elke woensdag van 09:00 tot 11:00 in het Dorpshuis in Wezep

Elke vrijdag van 09:00 tot 11:00 in het Talter in Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

245325944 4396899953737299 9025882583280225845 n

WEZEP - Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober exposeert Esther Visser met meer dan 20 pastelwerken in Wezep, in De Schakel. Haar werken zijn die dagen te bekijken van 11.00-17.00 uur. Te zien zijn prachtige tekeningen van de natuur in Wezep. Tevens zijn er kaarten te koop voor een gereduceerde prijs, alleen tijdens deze twee dagen. En je kunt Esther aan het werk zien.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

OLDEBROEK -  Waarom is het voor pubers zo moeilijk om een game weg te leggen? Waarom scrollen ze altijd nog door naar een volgend filmpje op TikTok? Waarom heb je altijd het gesprek over "leg nu - nee nu! - je controller neer". Aletta Smits geeft op woensdag 8 november van 20.15 tot 21.15 uur in de Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber. Een brein dat voor veel volwassenen onbegrijpelijk is. Op een cabaret-achtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving. Ze legt de ins en outs van gamende pubers uit aan ouders die zich terecht én onterecht zorgen maken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail CIKC Wegwijzer opening LC00

Wethouder Vos (CU) verwelkomt basisschool en kinderopvang onder één dak

(tekst en beeld: Maarten van Gemert)

OOSTERWOLDE – School met de Bijbel ’De Wegwijzer’ is overgegaan in een Christelijk Integraal Kindcentrum. Daarmee wordt opvang en onderwijs geboden van peuter tot tiener, globaal van 2 tot 12 jaar. René Peters, lid van de Tweede Kamer voor het CDA, hees de nieuwe vlag in bijzijn van wethouder Liesbeth Vos (Onderwijs), leerlingen en enkele ouders. ‘’De Wegwijzer’ is het vijfde CIKC binnen Scholengroep IJsselrijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fietsk

WEZEP - De ouderraad van basisschool de Uilenhorst organiseert elk jaar een fietsenkeuring om zo de kinderen bewust te laten worden van het belang van een fiets waarop veilig gereden kan worden. In samenwerking met de politie worden de fietsen op een aantal onderdelen gekeurd. Als de fiets goed wordt gekeurd krijgen ze een ok sticker op hun fiets.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hart

OOSTERWOLDE - Project Hart van Oosterwolde doet een poging om subsidie op te halen voor het realiseren van een groen icoon in de inrichting van de openbare ruimte. De provincie Gelderland stelt € 100.000,00 beschikbaar als het ingediende projectvoorstel wordt uitgekozen als een van de winnaars.

De gemeente Oldebroek heeft samen met inwoners en kinderen van de basisschool de afgelopen weken gewerkt aan een projectvoorstel. Dat is nu ingediend bij de provincie en begin volgend jaar wordt bekend of de subsidie wordt toegekend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto fitste klas

NOORDEINDE/OLDEBROEK - Tijdens de Nationale Sportweek eind september organiseerde Goed Bezig Oldebroek verschillende activiteiten. Een daarvan was de Fitste leerkracht en klas. Basisschool het Noordermerk en de Timotheüsschool vielen daarbij in de prijzen.

Fitste klas en leerkracht

Tijdens de Nationale Sportweek werden de kinderen van de basisschool èn de leerkracht uitgedaagd om in beweging te komen. Als de kinderen actief waren geweest mochten ze op een grote poster een sticker plakken. De leerkrachten hadden dezelfde uitdaging. Daarnaast was er een dagelijkse beweegchallenge. Er deden 43 groepen en 59 leerkrachten mee. Uiteindelijk bleek groep 5 t/m 8 van het Noordermerk de fitste klas. Juf Janita van de Timotheüsschool mag zich een jaar lang de fitste leerkracht van de gemeente Oldebroek noemen. De gewonnen prijsjes en wisselbekers zijn recentelijk uitgereikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail vergadering 28 sept 2021

WEZEP - Een grote groep vrijwilligers, die het Klompenpad rond Wezep onderhouden, heeft voor het eerst een bijeenkomst gehouden. Al 4 jaar is een groep vrijwilligers bezig om het Wiseperpad aan te leggen en te onderhouden en elke maand lopen controleurs een ronde om eventuele mankementen op te sporen en te verhelpen. Samen met de Stichting Gelders Landschap en financieel ondersteund door de gemeente is nu voor het eerst een soort jaarvergadering gehouden in de Huiskamer van Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Merel Han Bouwmeester

OLDEBROEK - In de herfst en de winter eten sommige vogels en dieren de bessen van struiken en bomen. We kunnen deze vogels nu helpen met het aanplanten van vogelbosjes, dat zijn bosjes met vooral besdragende struiken zoals meidoorn, kardinaalsmuts, lijsterbes en Gelderse roos. Vogelbosjes zijn vaak te vinden op het erf maar we kunnen ze ook aanplanten op overhoekjes in dorpen en steden. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Natuur en Milieu Gelderland (NMG) starten in de regio Veluwe een actie voor meer vogelbosjes waar iedereen die een overhoekje heeft aan mee kan doen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van SLG: www. landschapsbeheergelderland.nl/vogelbosjes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 2021

WEZEP -  Natuur- en milieuvereniging Groentje verzorgt zaterdag 30 oktober weer een nachtwandeling. De start is om 19.30 uur. Duur ongeveer anderhalf uur.

Dit jaar gaat Groentje het donker ervaren in het waterwingebied in Wezep. I.V.N. gids Dick van de Graaf zal de deelnemers meenemen het donker in en onderweg vertellen hoe belangrijk de nacht is voor mens en dier.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hes

In ons programma “Op visite bij” zijn we deze keer te gast bij Aart Heshusius. We vielen van de ene verbazing in de andere. Echt iemand die vroeger in het programma “Showroom” had gepast.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail JAA01452

WEZEP - Marit, Fabio, Carlijn en Esmée zitten bij elkaar in groep acht. Ze appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER, onder andere over hun sportieve talenten en wat ze later willen worden. Maar intussen moeten ze ook het mysterie van die vreemde nieuwe buurvrouwen onderzoeken! Hoe dit afloopt is te lezen in 'De geheime operatie', een boek van de schrijfster Henriët Koornberg-Spronk. Vandaag, woensdag 13 oktober, was de schrijfster met Oldebroeker roots, aanwezig bij boekhandel De Rivier in Wezep om haar boeken te signeren. 'De geheime operatie' is namelijk één van de actieboeken die in deze Kinderboekenweek gratis verstrekt worden. Dit gebeurde ondert toeziend oog van wethouder Liesbeth Vos – Van de Weg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jorian Boeve

WEZEP - In december 2018 is Jorian Boeve via een proefplaatsing gestart als wasstraat medewerker bij Scheffer Car- en Truckwash in Wezep. Het was voor Jorian zijn eerste echte baan en dat was best even wennen. Na een aantal gesprekken met Aron Scheffer (bedrijfsleider), Jorian en de jobcoach van Inclusief Groep is besloten hem een nieuwe kans te geven op een andere plek binnen het bedrijf. Vanaf oktober 2020 werkt Jorian met veel plezier en tot tevredenheid van zijn leidinggevende als magazijnmedewerker. Op deze werkplek is er meer structuur, zijn de werkzaamheden overzichtelijker en heeft Jorian een buddy (vast aanspreekpunt). De werkdag wordt gestart met een bak koffie en het doornemen van de werkzaamheden voor die dag zoals bijvoorbeeld: halen en brengen van materiaal naar objecten, auto’s van de zaak wassen, terreinonderhoud en sorteren van materialen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2019 12 18 feestelijke sleuteloverdracht BGT woningen Heeten 20

ZWOLLE/OLDEBROEK - De negen woningcorporaties in de regio Zwolle pakken samen hun opgaven voor nieuwbouw en verduurzaming op. Uit regionaal onderzoek blijkt, dat ze op termijn ondanks samenwerking onvoldoende nieuwe woningen kunnen bouwen vanwege een tekort aan middelen. Daarbij doen ze een dringend beroep op gemeenten en andere samenwerkingspartners om te helpen. Uit landelijk onderzoek van brancheorganisatie Aedes en de ministeries van BZK, Financiën en EZK bleek vorig jaar dat woningcorporaties niet genoeg middelen hebben om voldoende woningen te bouwen en te verduurzamen. Naar aanleiding van dat onderzoek hebben de negen corporaties die samenwerken onder de naam Nowozo, een regionaal onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden om de opgaven in de regio te realiseren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Persbericht Foto Winkelactie Plus oktober 2021

WEZEP   - Bij Plus De Vrijheid in Elburg en Plus Van den Hoven in Wezep kunnen tijdens de Week van de Voedselbanken van 11 oktober tot 17 oktober 2021 levensmiddelen worden gedoneerd aan de Voedselbank Elburg – Oldebroek. Het winkelend publiek bij de Plus kan een kaartje of kaartjes pakken met daarop een product afgebeeld en die laten scannen (afrekenen) bij de kassa. Er kan variërend worden gekozen van beschuit voor € 0,35 tot een totaalpakket van alle zes de producten voor € 4,99.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Ria pensioen 1

WEZEP  - Vrijdag 8 oktober was het feest voor Ria de Witte. Ria gaat, na 37 jaar te hebben gewerkt bij thuiszorg Icare in Wezep, met een welverdiend pensioen. Het werd een dag vol verrassingen, die al begon toen bij haar huis een groot spandoek werd gezet. Collega's haalden haar 's ochtends op van huis en vervolgens werd Ria in de gelegenheid gesteld afscheid nemen van alle cliënten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tactus

OLDEBROEK -  Bij Tactus Verslavingszorg kunt u als ouder of verzorger een oudervoorlichting aanvragen. Bij u thuis! Een preventiemedewerker van Tactus verzorgd deze ‘home-party’’ en deelname is gratis. De oudervoorlichting is voor ouders met tieners in de leeftijd van 12 – 18 jaar. Aanvragen en een afspraak maken kan door contact op te nemen met een preventiemedewerker van uw gemeente. Als u wilt kunt u ook vrienden of familie uitnodigen voor deze avond.  De voorlichting is gratis voor de ouders en het is op basis van vertrouwelijkheid.

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennie

WEZEP -  De winter komt eraan. Tijd om de wintervoorraad voor de Schotse Hooglanders op te slaan. Ik ga samen met mijn vader naar de Wezepsche Heide. Daar zal meneer Bloemhof de hooibalen lossen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

.IMG 8090

HATTEMERBROEK  - In het kader van de kinderboekenweek, met thema: “worden wat je wil”, werken de kleuters van de Nassauschool over “de bakker”.

En eindelijk kon het weer……op excursie! We mochten bij bakker Schuld gaan kijken in de molen en in de winkel. Spannend Nassauschool kleuters op excursie naar de molen van bakker Schuld …….want het was best hoog en het waren smalle ladders in de molen. Maar ook heel erg leuk en leerzaam.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NDHR pers 03 groot

Binnenkijken bij Gelderse woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

GELDERLAND - De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Honderden enthousiaste huiseigenaren hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via duurzamehuizenroute.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)