echt

Met haar nieuwe single 'ECHT' timmert Marloes van Ommen weer aan de weg. Zelf zegt ze daarover: 'Mijn nieuwe single 'ECHT' gaat over echt zijn. Zijn wie je bent. Dat kan met en zonder make-up. Het is oke om af en toe niet oke te zijn.'

Nieuwsgierig? Kijk HIER.

Nog een nieuwtje wat betreft de in Wezep opgegroeide zangeres. Morgenavond is Marloes te zien in het TV programma BEAT ME. In dit programma, uitgezonden oo SBS6, zijn wekelijks vijf zangduels te zien, waarin de deelnemers strijden om een steeds hoger oplopend geldbedrag.  Als een kandidaat zes afleveringen achter elkaar het gevecht wint wacht er een prachtige hoofdprijs van 50.000 euro. Wie Marloes aan het werk wil zien, moet gelijk inschakelen, want zij is als eerste aan de beurt. Aanvang 20.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kera

ELBURG/OLDEBROEK -  Vijf keramisten uit Elburg en omgeving hebben een kunst-fietsroute uitgezet! Fiets de route op zaterdag 31 juli of zondag 1 augustus en bezoek tussen 11.00 en 17.00 uur de tuin-exposities. De route is op de dagen zelf verkrijgbaar bij brasserie “Aan de Gracht” aan de Havenstraat 5 Elburg.

Foto's Anja van Boven

Voor het eerst slaan de vijf keramisten de handen ineen om hun werk aan het publiek te presenteren: in Elburg: Frida Hengeveld en Josje Berends atelier De Potker, Corrie Vos, brasserie Aan de gracht. In Oldebroek: Didi Kanis Panta Rei en Ingeborg Uijttenboogaart in De Spelende Engel en in ’t Harde: Agnes Groot Koerkamp Keramiek.

In totaal is de route 19 km. Dat is goed te doen met de ateliers als tussenstops om de expositie van de keramisten in de tuinen te bekijken. De keramisten vertellen graag over hun passie. Ieder heeft zijn eigen stijl wat ieders werk bijzonder maakt.

je kunt het beste starten in Elburg, er is parkeerruimte op parkeerplaats De Oude Vos.

Schrijf reactie (0 Reacties)

platf

WEZEP - Woensdag 21 juli 2021 ondertekenden Bob Bergkamp, wethouder recreatie en toerisme van de gemeente Oldebroek, en Sander de Haas, voorzitter van het Toeristisch Platform Oldebroek, een convenant. Met dit convenant bekrachtigen de partijen dat zij de komende jaren samen het actieprogramma van de toeristische sector gaan uitvoeren.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klimaat

DEN HAAG/OLDEBROEK  - Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week (die loopt t/m 5 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook hier in gemeente Oldebroek zoeken zij een “Klimaatburgemeester”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2052ddbf 3e14 3a38 ba02 b54f746a430b

LELYSTAD - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft in het najaar van 2020 alles op alles gezet om zo snel mogelijk een vergunning voor Lelystad Airport te regelen. Dat blijkt uit whatsappgesprekken, mails en gespreksdocumenten die dit weekend openbaar zijn gemaakt nadat EenVandaag een beroep deed op de Wet openbaarheid van bestuur (wob). Actiegroepen tegen het vliegveld reageren verbijsterd. "Lelystad Airport zou zelfs voorrang moeten krijgen op woningbouw."

Rik Kapitein&Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gijs

Vermist in Oldebroek:
Cypers/grijs/witte kater "Gijs" grijze vlooienband (Bovenheigraaf)
Vermist in Hattemerbroek:
Zwart/witte poes "Mila" rose halsband met bel (Zuiderzeestraatweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Foto verlenging Zwembad de Veldkamp

OLDEBROEK – Goed Bezig – JOGG partners Loco Media Groep en Zwembad de Veldkamp verlengden hun samenwerkingsovereenkomst met Goed Bezig Oldebroek. Beide partijen zetten zich al langere tijd op eigen wijze in voor een gezondere omgeving voor de kinderen en jongeren in de gemeente Oldebroek. Zwembad de Veldkamp verlengt de samenwerking tot eind 2021, de Loco Media Groep blijft tot eind 2023 partner van Goed Bezig – JOGG Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kinderen maken een kampvuur Foto Omroep Gelderland

WEZEP - De vakantie is begonnen en gelukkig voor de kinderen ook de vakantiekampen. De kampen worden jaarlijks gehouden, onder meer in Oldebroek 't Loo. Maar hoe doe je dat met honderd kinderen op een terrein op een veilige en leuke manier?

 Sonja Booms van Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1050067

Prachtige route met vele extra’s, start mogelijk vanuit VVV Elburg

ELBURG - Van dinsdag 3 augustus tot en met donderdag 5 augustus organiseert VVV Elburg, samen met de VVV kantoren in Nunspeet, Ermelo en Putten, de Veluwse fietsdagen. Dit keer is het verspreid over 3 dagen omdat er meerdere routes te fietsen zijn. VVV Elburg heeft een prachtige route uitgestippeld door het buitengebied van de gemeente Elburg en Oldebroek en via de Dellen weer terug. De ‘Woldberg’route is ongeveer 47 kilometer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Zomerkamp

OLDEBROEK - Op maandag 19 en dinsdag 20 juli was het jaarlijkse Goed Bezig zomerkamp. De Buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek organiseerden wederom twee dagen, boordevol met diverse activiteiten. De 24 kinderen die hieraan deelnamen, zijn hun vakantie op een mooie manier gestart. “Deze groep kinderen verdienen een extraatje. We zijn dankbaar dat we deze groep kinderen weer twee mooi dagen kunnen geven.” Aldus Ingrid Bijker namens Goed Bezig.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Kinderspeeldag IMG 2900

OLDEBROEK – In en rond Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek wordt woensdag 21 juli van 10.00 tot 15.30 uur een grote speeldag voor kinderen van zes tot twaalf jaar gehouden. De kosten zijn vijf euro (inclusief drinken en iets lekkers) voor de kinderen en twee euro voor de begeleider (ouderen met een museumkaart gratis).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Veluwe Duurzaam

OLDEBROEK  - Hij komt er weer aan: de Week van Duurzaamheid! Van 8 tot en met 16 oktober is er van alles te zien, proeven en ervaren op het gebied van duurzaamheid. Bedrijven, organisaties en inwoners uit de regio Noord-Veluwe kunnen hun activiteit nu aanmelden voor deze week. Denk aan een leuke workshop, proeverij of kortingsactie. Initiatiefnemers van de Week van Duurzaamheid zijn de zeven regiogemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Foto opening waterpunt Oldebroek 2

OLDEBROEK – In de week van de #7dagenwater challenge werd een watertappunt op de buitensportaccommodatie in Oldebroek geïnstalleerd. Het watertappunt was een cadeau van de gemeente Oldebroek bij de opening van de accommodatie in 2019. Op de accommodatie achter Kulturhus de Talter sporten leden van Bootcamp Oldebroek, skeelerclub Oldebroek, sportvereniging SOS en volleybalvereniging Blauw Wit. Het watertappunt is gerealiseerd door Goed Bezig Oldebroek en onderdeel van de campagne DrinkWater!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2bd4f32d 1f3d 422f 8b40 ad32723e4052

't LOO -  Afgelopen zaterdag is de eerste schop in de grond gezet op het plein van de Looschool. De woensdagavonden en de zaterdagen wordt er hard gewerkt door ouders en leerkrachten. Na de vakantie zal het schoolplein een heuse metamorfose hebben ondergaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burendag

OLDEBROEK -  Op 25 september 2021 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Tot en met 15 augustus is het mogelijk hiervoor een financiële bijdrage van het Oranje Fonds aan te vragen Op de website www.burendag.nl vind je allerlei informatie over burendag. Meld hier je activiteit aan en kijk welke activiteiten er al zijn. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail locourant

(ADVERTORIAL) Tegenwoordig zien we veel kantoorruimtes die modern worden ingericht, maar wat houdt dit precies in? Een moderne kantoorinrichting wordt beschreven als actueel, eigentijds en nieuw. In dit artikel beschrijft SKEPP een aantal elementen die vaak terugkomen in een moderne kantoorinrichting. Op basis van deze elementen maak je van jouw kantoor een modern kantoor!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

artistieke impressie locatie Atlantis in Oldebroek Foto Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - De woningnood in Gelderland is hoog. Met het programma SteenGoed Benutten worden leegstaande gebouwen in woningen veranderd. Met steun van de provincie Gelderland worden er 185 nieuwe woningen gebouwd in een leegstaande supermarkt, gemeentekantoor en jeugdcentrum in Oldebroek, Winterswijk, Wijchen en Berkelland.

Gedeputeerde Peter Kerris: “Met SteenGoed Benutten maken we plekken die al lange tijd leegstaan weer mooie plekken om te wonen. Duurzame en betaalbare woningen voor starters, ouderen en doorstromers. Meer woningen, minder leegstand!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail griffier

ELBURG/WEZEP  -  De gemeenteraad van Elburg heeft een nieuwe griffier. Het is Diane Kassing en zij woont in Wezep. De voorzitter van de selectiecommissie -en raadslid- Liesbeth ten Have is enthousiast over haar presentatie en carrière: “Ik verwacht dat met de steun van Diane Kassing de gemeenteraad een goede toekomst tegemoet gaat. Zij beschikt over een ruime politiek-bestuurlijke ervaring. We zijn heel blij dat wij haar in ons midden welkom kunnen heten!” Diane Kassing start in de raadsvergadering van 29 september. Dan neemt burgemeester Jan Nathan Rozendaal haar eerst de eed/belofte af.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Gerrit Wessels OVO Hendriette Kroes ATB fotoMarco van Doorn 2021

OLDEBROEK – De Chr. Oranjevereniging Oldebroek heeft ondanks de beperkingen middels een succesvolle samenwerking en gebruikmakend van de locatie van de ATB Vereniging een online programma kunnen realiseren op Koningsdag 2021. Het bestuur van de Oranjevereniging waardeert deze samenwerking enorm. Na een evaluatie keek iedereen terug op een geslaagd initiatief. Namens de Oranjevereniging Oldebroek overhandigde Gerrit Wessels daarom een cheque van € 500,-  aan Hendriette Kroes aan de ATB Vereniging Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 16 7 21 foto bij computerlessen

OLDEBROEK  - Tijdens de lockdown bleek dat computervaardigheden in korte tijd heel belangrijk zijn geworden. Jantine den Toom, teamleider Educatie en Participatie bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, heeft enthousiaste verhalen gehoord van oud-cursisten.“Bij Bibliotheek Noord-Veluwe geven we computer trainingen voor beginners en om te leren werken met de e-overheid,” vertelt Jantine den Toom, “Na de lockdown kwam een oud-cursist meteen naar de bibliotheek om te vertellen hoe blij ze is dat ze nu weet hoe ze online afspraken moet maken, online boodschappen kan bestellen en veilig kan betalen via internet. Want tijdens de lockdown werd versneld duidelijk dat digitaal echt de toekomst is.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)