beatrix fonds

OLDEBROEK -  Van 8 tot en met 12 september is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Oldebroek. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 1630,37 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

“De inzet van onze vrijwilligers is onmisbaar. Gevers en collectanten bedankt!'

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

OLDEBROEK  -   GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de GGD Gezondheidsmeter 2020 uit. De Gezondheidsmeter is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen. De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats. Ongeveer 60.000 inwoners in Noord- en Oost-Gelderland ontvingen vorige week een uitnodiging met link naar de vragenlijst per post. Deze inwoners zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kunst

WEZEP - Muziekvereniging De Eendracht vermaakte vandaag het winkelend publiek met concerten op het kleine Meidoornplein en in de muziekkoepel.  De Eendracht heeft tijdelijk haar huisvesting in de ‘Huiskamer van Wezep’. Het pand kan wel een likje verf gebruiken. Kunstlokaal Wezep gaf daarom een graffiti workshop voor jeugd van 10 tot 12 jaar, om zo het pand weer een frisse look te geven. Voor jongeren vanaf 12 jaar was er een workshop 3D Streetart georganiseerd door Straathoekwerk Nummer 13.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeffrey

Jeffrey Koerhuis uit Hattemerbroek is zaterdag te zien als deelnemer van Holland’s got Talent op RTL4. In zijn jeugd zag hij een filmpje van Andre van Duin en sindsdien is Andre een groot inspirator voor Jeffrey.

Tineke Scouten zie ooit tegen hem: “Jij wilt het theatervak in he”, ze zag het in zijn ogen.

Zijn talent laat Jeffrey zaterdag aan heel Nederland zien in Holland’s got Talent. Het programma begint om 20:00 op RTL4.

Luister hier het hele gesprek met Willem van den Beld:

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Opening schoolplein Noordermerk 1

NOORDEINDE – Op vrijdag 18 september is het vernieuwde schoolplein geopend van basisschool het Noordermerk. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing verrichte de opening door een lint, door leerlingen gemaakt, door te knippen. Ook werd een bord met speelregels aangeboden en onthuld. Daarna kon er volop gespeeld worden op het nieuwe en groene schoolplein. Ook waren er activiteiten om de begroting sluitend te krijgen. Deze werden in een eerder stadium uitgesteld in verband met het coronavirus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

manuel

OLDEBROEK - In de afgelopen zomermaanden heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe Zomer-Doe-Boekjes uitgedeeld aan een groot aantal kinderen. De boekjes waren bedoeld om het lezen in de vakantie te stimuleren. Veel kinderen hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd uit deze boekjes. Afgelopen week hebben de winnaars in Oldebroek hun prijzen in de bibliotheek in ontvangst genomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

222222 1200x385

OLDEBROEK - Voor de Week van Duurzaamheid zijn al meer dan 60 activiteiten aangemeld! Verschillende organisaties en bedrijven uit de regio Noord-Veluwe bieden tijdens de Week van Duurzaamheid van 5 t/m 17 oktober verschillende duurzame activiteiten of acties aanJe kunt als ondernemer uit Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten meedoen met de Week van Duurzaamheid door je aan te melden met jouw activiteit of actie. Denk bijvoorbeeld aan een leuke (kortings)actie op duurzame producten, het geven van een bedrijfsrondleiding of een lekker duurzaam actiemenu in je restaurant. Meer voorbeelden vind je op deze pagina. De Week van Duurzaamheid is dé ideale kans om inwoners jouw duurzame producten of diensten te laten zien, proeven of ervaren!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Feestelijke opening voor Kruidvat Wezep 1

WEZEP (advertorial) -  Vandaag werd de Kruidvat-winkel in Wezep feestelijke geopend door het Kruidvat-team. Met het nieuwe winkelconcept in Wezep bouwt Kruidvat voort op de succesformule die haar groot heeft gemaakt. Zo kunnen klanten natuurlijk rekenen op een verrassend assortiment en het vertrouwde voordeel van Kruidvat. De winkel heeft een frisse en moderne uitstraling en een overzichtelijke presentatie. Bovendien is er naast een groot aanbod verzorgings- en gezondheidsproducten extra veel ruimte voor beauty.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

con2

OLDEBROEK  - Geen schapenmarkt dit jaar, daarom speelden het jeugdorkest en de slagwerkgroep van CMV Concordia Oldebroek woensdag 16 september  een prachtig concert voor de bewoners van zorgcentrum De Hullen in Oldebroek.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Gerjan Puttenstein

WEZEP - Gerjan Puttenstein uit Wezep probeert dit jaar weer de grootste pompoen van Nederland te kweken. Dat lukte hem ook al eens in 2018. Gerjan werd in 2018 winnaar bij de Giant Vegetable Championship met een pompoen van 510 kilogram. Toen was het voor hem de eerste keer dat hij streed om de titel. Nu gaat hij als ervaren rot voor titel nummer twee. En hij denkt dat hij kansrijk is: "Ik heb dit jaar twee grote pompoenen liggen. Beide hebben een omtrek van dik 400 centimeter en ze groeien nog steeds." Die twee zijn in afmeting in ieder geval al groter dan zijn winnende pompoen toen. Hij hoopt dat ze net zo zwaar zijn als ze eruitzien.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bertha had er zelfs een in de keuken Foto Omroep Gelderland

- door Marc Loeven - 

OLDEBROEK - Ze zijn er helemaal klaar mee in Oldebroek. De laatste weken wemelt het er van de ontsnapte nertsen. Niet alleen in het buitengebied, maar ook in het centrum lopen de diertjes vrij rond. En nu er aanwijzingen zijn dat nertsen corona kunnen overbrengen, is dit het onderwerp van gesprek in het dorp. Bij de ingang van de keuken, naast de kippen en ook een paar achter op het land. Bertha en Henk Boonenberg hebben vangkooien geplaatst. "Gisteren hadden we er drie tegelijk", huivert Bertha. Ze is duidelijk niet op haar gemak. "Laatst zat er zelfs één in de keuken."

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

boeken

OLDEBROEK -  Van 18 t/m 27 september is de Boekenweek voor jongeren. Uit onderzoek blijkt dat jongeren niet altijd leuke boeken kunnen vinden en dat ze graag leesadvies willen krijgen van onder andere bibliotheekmedewerkers.Daarom kunnen jongeren tijdens de Boekenweek voor jongeren bij de Bibliotheek Noord-Veluwe een afspraak maken voor een speeddate met boeken! Bij een speeddate vertel je kort iets over jezelf, waarna de bibliotheekmedewerker tips geeft over boeken die bij jou passen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2020 09 kleurplaat onderbouw Wezep

WEZEP -  In de afgelopen zomermaanden heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe Zomer-Doe-Boekjes uitgedeeld aan een groot aantal kinderen. De boekjes waren bedoeld om het lezen in de vakantie te stimuleren. Veel kinderen hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd uit deze boekjes. Afgelopen week hebben de winnaars in Wezep hun prijzen in de bibliotheek in ontvangst genomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kater 128

Vermist in Wezep:
Lapjespoes, zwarte vlooienband (Bovenheigraaf)
Gevonden in Hattemerbroek:
Rood/witte kater (A28)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

film

WEZEP - Als een echte regisseur je eigen speelfilm maken, hoe cool is dat? Het kan tijdens de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 11 oktober bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het thema van de week is dit jaar ‘En Toen?’, en de bieb heeft daarvoor een supercreatieve workshop ontwikkeld speciaal voor kinderen uit de groepen 7 en 8. Er is echter beperkt plaats, meld je dus snel aan. Tijdens de workshop ‘Stop Motion’ leren de deelnemers een animatiefilm te maken met historische figuren, waardoor de wereld van vroeger zichtbaar wordt. Bedoeling is dat de regisseurs hun fantasie de vrije loop laten. Dat ze bijvoorbeeld een beeldverhaal over ridders bedenken, zich verplaatsen in een oorlogstijd of zich onderdompelen in het oude Egypte. Een piratenfilm maken of terug naar de prehistorie met dino’s kan natuurlijk ook.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

AanTafelMet

Op LocoFM hoor je op donderdagavond vanaf 7 uur doorgaans het programma gepresenteerd door Nia van den Bosch of een gastpresentator. In het programma komen gasten vanuit de kerk en samenleving om te praten over onderwerpen waarbij het geloof centraal staat.

In veel gevallen staan er concerten, samenzangavonden en dergelijke centraal maar door het coronavirus worden er hiervan weinig georganiseerd. Vandaar dat het programma ook enige tijd stil heeft gelegen.

Toch willen we het programma erg graag weer opstarten en zijn daarom op zoek naar gasten die wat te vertellen hebben. Dat hoeft niet te gaan over een concert. Misschien wilt u ook uw blik op het geloof delen.

Het programma duurt een uurtje en voor dat uurtje mag u ook zelf muziek meenemen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar diesmer@locomediagroep.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

 VraagAPP

OLDEBROEK - UWOON gaat vanaf dinsdag 15 september VraagApp beschikbaar stellen aan huurders.  VraagApp is een online platform waar mensen snel antwoord krijgen van vrijwilligers op hun alledaagse vragen. Doel van de pilot is om te onderzoeken in hoeverre VraagApphuurders kan ondersteunen bij het zelfstandig(er) wonen. UWOON is de eerste woningcorporatie in Nederland die de app inzet voor huurders. UWOON vindt het belangrijk dat huurders plezierig wonen in een buurt waar zij zich veilig en thuis voelen. Zelfstandig wonen speelt hierbij een belangrijke rol. Karin Joling, medewerker leefbaarheid, Wonen en Zorg; “Er zijn huurders die zelfstandig wonen ingewikkeld vinden. Ze hebben regelmatig vragen over alledaagse zaken en vaak niet iemand die hen daar direct bij kan helpen. VraagApp biedt een laagdrempelige manier van vragen stellen. Het zorgt dat vragenstellers altijd en overal snel antwoord hebben op hun vragen.” 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

taal2

OLDEBROEK -  De Taalpunten van de Bibliotheek Noord-Veluwe zoeken mensen die willen helpen bij de Nederlandse les aan volwassenen. Taalvrijwilligers begeleiden iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven. Er wordt gezocht naar vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen, die flexibel en geduldig zijn en eenmaal per week tijd hebben voor de begeleiding van een vaste deelnemer uit Nederland of een ander land.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

molen

OLDEBROEK -  Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 september kon ook molen De Hoop bekeken worden. Molen De Hoop kan malen, pellen en lijnzaadolie persen. De laatste functie is pas kort weer in gebruik. Wim Timmerman laat zien hoe dat gaat en vertelt vol passie over deze prachtige molen, de grootste machine in Oldebroek.

Foto's Jack Aalderink

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

OLDEBROEK -  De BMR/DTP-vaccinaties worden dit najaar weer opgestart en vinden op afspraak plaats. De kinderen die hiervoor in aanmerking komen krijgen een persoonlijke uitnodiging van het RIVM.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)