Qvatro Interieurmakers naar Bedrijvenpark H2O

HATTEM - Eigenaar Erik Mostert kijkt uit naar de opening van zijn nieuwe bedrijfspand, medio 2020. Erik houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met de ontwerpen, produceren en realiseren van vooral kasten, keukens en totaal interieur. Echt complete interieurmakers. Hij doet dit nu vanuit een pand aan de George Stephensonstraat in Zwolle. Het nieuwe pand biedt meer ruimte om efficiënter te produceren. Toch is groeien niet de belangrijkste reden om te verhuizen. “Kwaliteit staat voorop. We zouden 100 uur per week kunnen werken, maar dat doen we niet!” zegt Erik, die samen met twee medewerkers ook zelf veel in de werkplaats te vinden is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cer

WEZEP  – Wethouder Vos heeft in de bibliotheek in Wezep certificaten uitgereikt aan nieuwe taalvrijwilligers. Wethouder Vos bedankte de vrijwilligers  en benoemde het belang van hun inzet voor de bestrijding van laaggeletterdheid. De nieuwe taalvrijwilligers komen uit de gemeenten Oldebroek, Elburg en Epe. Barrie Nitrauw,  Taalpuntdocent gemeente Oldebroek en Jan van de Pol, Taalpuntdocent gemeente Elburg, waren aanwezig en feliciteerden de taalvrijwilligers met hun certificaat. De nieuwe taalvrijwilligers vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Ze hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt van de Bibliotheek Noord-Veluwe een training van vier dagdelen gevolgd en de meesten zijn al bezig met de begeleiding van een deelnemer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselfiets

OLDEBROEK - Fietsen naar school is een feestje! Daarom roept de Fietsersbond iedereen op om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school te gaan. Een nieuw schooljaar! Maak er iets moois van en ga vaker op de fiets of lopend naar school. Doe jij ook mee door in september de belofte te doen en je kind vaker op de fiets of lopend naar school te brengen, of te laten gaan? Je kinderen maken bovendien kans op een tof fietsfeestje voor de hele school! Lees er meer over op de website: https://doemee.fietsersbond.nl/ en doe de belofte!

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1043gel

WEZEP  -  Op maandag 16 september is het echtpaar Van Gelder-Boer in Wezep, 65 jaar getrouwd.

Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff za bezocht l het echtpaar vanmorgen om ze te feliciteren.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

OLDEBROEK - GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) voert dit najaar een grootschalig vragenlijstonderzoek uit. Deze Monitor Jongvolwassenen gaat onder andere over gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar). Zij vullen hiervoor een onlinevragenlijst in. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LEGER

OLDEBROEK - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Oldebroek voor de jaarlijkse collecteweek van 25 tot en met 30 november. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels, en de soepbus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hullen

OLDEBROEK -  De maand september staat bij Zorgcentrum De Hullen in het teken terug naar vrogger. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Op donderdag 19 september van 10.00 – 16.00 uur is er een oude ambachtenmarkt met o.a. Karnen, Koedek maken, Mutsen plooien en Houtsnijwerk. Natuurlijk zijn er ook verschillende ouderwetse lekkernijen te verkrijgen zoals verse haring, perenstroop, ouderwets snoepgoed, kruudmoes, balkenbrij enz.

Kom langs en geniet samen met de bewoners van de tijd van toen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

zaak

Vanmiddag is er weer 'Een Hele Onderneming' op regioradio Loco FM. Vorige week sprak presentator Willem Rietberg  met #PeterdeJong van KRC van Elderen Accountants over long life learning en de dienstverlening die je als account en belastingadviseur verleent. Belangrijk voor deze dienstverlening is de persoonlijke benadering en je inleven in de onderneming cq klant. Vanmiddag om 17.00 uur is Priscilla Spek te gast van Prima Vloeren. Duurzaamheid is dan een belangrijk thema.. www.locofm.nl of 107.2 en 107.6 FM in de regio Noord Veluwe

Schrijf reactie (0 Reacties)

bakenlogo

OLDEBROEK -  In het wijkontmoetingscentrum De Hullen staat de deur dagelijks open voor iedereen die wil ontmoeten, een zinvolle dagbesteding zoekt en actief wil deelnemen of een bijdrage wil leveren aan een buurt waarin iedereen welkom is en kan meedoen. De locatie in De Hullen van zorgverlening Het Baken in Oldebroek vormt een belangrijke schakel tussen de burger en het belang van goede zorg- en welzijnsactiviteiten in uw buurt. In nauwe samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers en buurtbewoners worden algemene activiteiten en activiteiten op maat voor ouderen en iedereen die hier behoefte aan heeft georganiseerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koffieochtend

WEZEP - Iedere laatste woensdag van de maand is er een koffie-ochtend voor mantelzorgers van de gemeente Oldebroek. Deze vinden, tot en met december, plaats in de Brinkhof in Wezep van 10.00 tot 12.00 uur. De bijeenkomsten zijn op 25 september, 3 oktober, 27 november en woensdag 18 december (ivm de Kerstdagen).  Het accent van de bijeenkomsten ligt op onderlinge ontmoeting van mantelzorgers en het uitwisselen en ontvangen van informatie. Daarnaast vindt er regelmatig een ontspannende, creatieve of informatieve activiteit plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK – “Dit is zeker niet de laatste keer geweest.” Thomas (37) uit Haarlem staat op de tribune van het Mega Piraten Festijn in Oldebroek. Stef Ekkel treedt op. En Thomas is enthousiast. “Een paar weken geleden was ik met mijn maat Leroy aan het stappen in Zwolle. Toen we weer bij hem thuis waren, begonnen we Nederlandstalig te draaien. Leroy vertelde over het Mega Piraten Festijn. ‘Dan gaan we er naartoe ook’, zei ik. Daarna heb ik meteen kaarten geregeld. En wat is het hier fantastisch! Dit missen we in Noord-Holland. Geen gezeik, niemand die vecht. We liepen naar binnen en werden niet eens gefouilleerd! En vanaf het begin was het groot feest!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

70563293 2623011531069913 6830167507349798912 n

OLDEBROEK -  Heb je plannen om je woning te isoleren? Sinds kort is de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer beschikbaar. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen neemt.

Bekijk meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/subsidies

Schrijf reactie (0 Reacties)

huis

't HARDE - Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Een goed moment om te oriënteren is de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november 2019. Gastvrije huiseigenaren stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Coby Bette uit Wezep bracht sportcoach Arie Wessels, Michiel Kleinen van TC  Cryo,  en topkok Peter van de Velde met zijn foodtruck naar haar bedrijf Ceyelle om mensen kennis te laten nemen van drie vormen van gezond leven  en bewegen en ...natuurlijk afvallen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

laag

HEERDE/OLDEBROEK - Hoe je een laaggeletterde het beste helpt? Door niet steeds te hulp te schieten als iemand zijn bril is vergeten of even geen tijd heeft om een formulier in te vullen. Maar vraag eens door, durf te vragen of iemand problemen heeft met taal. Dat is het verrassende advies van Dirk Jan Scharrenburg, ex-laaggeletterde en spreker op het symposium Laaggeletterdheid in Heerde. De 60 bezoekers van het door de Bibliotheek Noord-Veluwe en de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek georganiseerde symposium  vertegenwoordigden verschillende beroepsgroepen. Het symposium was voor iedereen die op het werk of privé laaggeletterden tegenkomt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rollator

WEZEP -  Bij de Samenhof werd door Goed Bezit de mogelijkheid gegeven om te oefenen voor de eerste rollatorloop in de gemeente Oldebroek. Op 25 september vindt die plaats op de skeelerbaan in Oldebroek

Laura Daanen van Goed Bezig  doet een oproep om hier aan mee te doen. Opgeven kan  via het opgave formulier, bellen naar de gemeente en via de website www.oldebroek/rollatorloop. Voor vragen kunt u terecht bij Laura Daanen, tel.  0683797423

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Alcohol en drugstesten

OLDEBROEK - Bezoekers van het Mega Piraten Festijn Oldebroek kunnen op 13 september een alcohol- of drugstest laten afnemen. Het campagneteam zal bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis een alcohol- of drugstest afnemen bij bestuurders. Want hoewel iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. Automobilisten die bij aankomst op het evenement beloven dat zij tijdens het bezoek geen alcohol of drugs gebruiken kunnen na afloop een alcohol- of drugstest doen. Blijkt uit de test dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt? Dan ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kleding

OLDEBROEK - Kom heerlijk tweedehands schatgraven voor bodemprijsjes op de najaarseditie van de kinderkledingbeurs. Dit keer wordt de beurs gehouden op vrijdagavond 27 september van 18.30 uur tot 21.00 uur in het Kulturhus in Oldebroek. Er wordt goed uitziende tweedehands winterkleding aangeboden in de maat 86 t/m maat S.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lofzang 2019

WEZEP -  Maandagavond 16 september zal om 19.00 uur De Lofzang uit Hattemerbroek zingen in de Samenhof. Dit gemengd seniorenkoor zal onder leiding van Wim Bouma een 10 tal christelijke liederen ten gehore brengen. Tevens is er ruimte voor samenzang. Om 19.30 uur wordt een pauze gehouden worden om bij te kunnen praten.  

De entree is als gewoonlijk € 1.50 pp. De Samenhof ligt aan de Hulststraat in Wezep Alle senioren uit de omgeving zijn erg welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

schapenmarktcomite

OLDEBROEK - De organisatie van de Schapenmarkt is sinds 2015 in handen van de Stichting Schapenmarkt Oldebroek. Dat betekent dat 2019 het vijfde jaar was dat de stichting de markt organiseert. Een lustrum voor deze aan muziekvereniging Concordia Oldebroek gelieerde stichting. ‘Wat opvalt zijn de weersomstandigheden. Gelukkig hebben we het weer niet zelf in de hand, maar bijzonder was het wel de afgelopen vijf jaar,’ vertelt bestuurslid Arjan Dickhof.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)