Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

gewoon gemak

OLDEBROEK -  Mensen moeten tegenwoordig langer zelfstandig blijven wonen. Om dat meer onder de aandacht te brengen heeft de gemeente een subsidie beschikbaar gesteld. Deze regeling houdt in dat u subsidie kunt krijgen op kleine aanpassingen in de woning die de veiligheid en het gemak in de woning verbeteren. U moet hierbij denken aan  beugels naast een toilet, of in een douche. Verhoogde closetpotten, antislipvloer in badkamer e.d.  De subsidie bedraagt 30% van de kosten tot een maximum van 250 euro per woning. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

markt

WEZEP - De markt van Daltonschool De Wereldweide voor de Australische dieren was een succes. Voor het vak begrijpend lezen gebruiken wij de methode Nieuwsbegrip, iedere week een ander nieuwsitem.

Fotot's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

TUIN

Bijeenkomst voor tuinprofessionals

HARDERWIJK/OLDEBROEK - Door de verandering van het klimaat neemt de kans op wateroverlast, droogte en hitte toe. Dat vraagt om een andere benadering van het inrichten van tuinen, bedrijventerreinen en andere buitenruimten. Op dinsdag 30 januari is er een bijeenkomst voor tuinprofessionals zoals hoveniers, stratenmakers, tuinarchitecten en tuincentra. De bijeenkomst vindt plaats op het Bouw & Infra Park in Harderwijk en start om 16:00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BICU

WEZEP - Half februari start de volgende computercursus van de Bibliotheek Noord-Veluwe op de dinsdagavond in Wezep. Er is nog plek, dus wil je meer weten over je pc? Meld je dan aan voor de uitgebreide cursus. Diana Pater van de Bibliotheek Noord-Veluwe vertelt: “In de cursus leer je meer over teksten typen en aanpassen, mailen, kopen op internet, zoeken op internet, formulieren invullen en veilig omgaan met sociale media zoals Facebook.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

feest

WEZEP (advertentie) - Het zilveren jubileum van hun optiekzaak laten Arnold en Jolanda Berghorst niet ongemerkt voorbij gaan. Het hele jaar door zijn er acties voor zowel vaste klanten als nieuwe klanten. De eerste actie is van start gegaan en loopt tot en met 25 januari.  Wie in deze periode een complete bril of contactlenzen aanschaft, ontvangt hierbij een luxe eau de toilette voor hem of haar. Jonge klanten krijgen een speelgoedbon van Toys2Play.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SW Vastgoed

OLDEBROEK -  Afgelopen vrijdag werd Stichting Present Oldebroek blij verrast met een hele mooie gift van het bedrijf SW Vastgoedverbetering. Dit bedrijf komt in hun dagelijks werk regelmatig mensen tegen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Mensen die om welke reden dan ook voor het oog soms “simpele”  dingen niet meer zelf kunnen, waardoor die simpele dingen soms ineens heel groot worden. Het bedrijf omarmt dan ook de werkwijze van Stichting Present, het omzien naar elkaar. Bemiddelen tussen mensen die iets voor een ander willen betekenen en mensen die die hulp heel goed kunnen gebruiken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

58441102 2004611506314413 3868755301553405952 n

OOSTERWOLDE - Het Oranje Comité Oosterwolde hoopt dat er dit jaar weer, net als 25 jaar geleden, straten versierd zullen zijn in Oosterwolde. Daarom heeft het OCO het volgende bedacht om u te stimuleren: Win een straatfeest tot maximaal  €750,- Dus Oosterwoldenaren, zoek uw buren op en begin met plannen maken. Hier een paar 'spelregels': Geef voortijdig aan om welke straat het gaat , bedenk een thema en op zaterdag 2 mei moet het klaar zijn. Op 4 mei rijdt er overdag een jury, welke onafhankelijk zal zijn. Dinsdag 5 mei, tijdens het dorpsontbijt, wordt de winnende straat bekend gemaakt. De prijs wordt dan, in overleg met de wensen van de straat, geregeld en bestaat uit maximaal €750,- voor een straatfeest. Niet inwisselbaar voor geld. (oranjecomiteoosterwolde@hotmail.com)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DansMariekes 2019

WEZEP -   Aanstaande maandagavond 20 januari geven de Skydansers van de Tolhekkers in de Samenhof een dansshow. aanvang 19.00 uur. Zij doen dit, zoals gewoonlijk, na hun optreden bij carnavalvereniging de Tolhekers. Tevens komen prinses Marloes de eerste en haar adjudanten André en Jillina mee.  In de pauze verzorgen de dansmariekes de koffie en de  thee.
Entree € 1.50.

Schrijf reactie (0 Reacties)

2020 01 moppereend

OLDEBROEK - Moppereend is de hoofdpersoon van het Prentenboek van het Jaar 2020. En je raadt het al: ze moppert aan een stuk door! Niemand wil met haar spelen. En dan is er ook nog die grijze wolk boven haar hoofd die steeds donkerder en groter wordt. Dit mopperboek om vrolijk van te worden wordt door medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe voorgelezen tijdens bezoeken van kinderopvang en groep 1 en 2 van basisscholen aan de bibliotheek. Bijna 1.200 peuters en kleuters komen in de bibliotheek luisteren naar Moppereend. Daarnaast hebben 42 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen een voorleespakket van de Bibliotheek Noord-Veluwe ontvangen met daarin o.a. het boek Moppereend om dat zelf voor te lezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koffieochtend

WEZEP - Op vrijdag 24 januari zal er in Noorderlicht, Marienrade 1, een koffieochtend gehouden worden. alle vrouwen uit Wezep en omstreken zijn van harte welkom. 
Janny van Rijn zal komen spreken over Corrie ten Boom en haar familie. De koffie staat vanaf 09.00 uur klaar. Het programma begint om 09.30 uur en duurt tot circa 11.45 uur. 
Er is een boekentafel aanwezig.

Schrijf reactie (0 Reacties)

PRI 2001 Flyer a4v Informatieavond 1

WEZEP (Advertentie) -  Prima Vloeren Wezep nodigt u van harte uit voor een gezellige informatieavond. Inloop vanaf 19:00 uur met koffie/ thee/ wat lekkers. Om 19:30 uur gaat de avond van start. een aantal sprekers zal uitleg geven over o.a. 10db oplossingen in appartementen en  over vloerverwarming-koeling icm. houten vloeren & pvc vloeren, uiteraard is er ook gelegenheid deze avond om rustig rond te kijken in onze showroom. Onze vakmensen staan de gehele avond klaar om uw vragen te beantwoorden. Meld u nu aan en kom geheel vrijblijvend naar deze informatieavond. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Plukon Logo RGB 2018 2

WEZEP – Plukon Food Group en Staay Food Group hebben bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 51 % van de aandelen van Fresh Care Convenience B.V. in Dronten (FCC) door Plukon.Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep in haar geledingen. De samenwerking met FCC past bij de ambitie van Plukon om verdergaand te willen investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 agnieten

WEZEP – Etenswaren verkopen, taarten en cakes bakken, auto’s wassen, klusjes doen… en dit allemaal voor het goede doel. De tweede klassen van het Agnieten College Wezep hebben zich de afgelopen weken druk beziggehouden met het thema ondernemen voor het goede doel.  Vandaag presenteerden zij tijdens een handelsbeurs de bedrijven die zij hadden opgezet en de gelden die zij voor het goede doel hebben opgebracht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wedding rings 575058 960 720

Verloven is uit, samenwonen is in. Dat is natuurlijk al lange tijd zo. We wonen vooral eerst een tijd samen alvorens we in het huwelijksbootje stappen. Als we dat al doen, want steeds meer twintigers en dertigers kiezen ervoor om te blijven samenwonen en bevestigen de liefde met bijvoorbeeld een samenlevingscontract. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dickhof

OLDEBROEK - De prijswinnaars zijn bekend van de Dickhof Draait Door Dagen.

1e prijs een Batavus Diva, gewonnen door mevrouw Hoppen uit IJhorst.
2e prijs Lazer fietshelm, gewonnen door dhr. Leusink uit Genemuiden.
3e prijs Waardebon t.w.v. € 100,-- gewonnen door dhr. de Roos uit Zwolle.

Schrijf reactie (0 Reacties)

wereldweide

WEZEP -  De kinderen van de Wereldweide organiseren een markt voor de dieren in Australië. Voor het vak begrijpend lezen gebruikt de school de methode Nieuwsbegrip, iedere week een ander nieuwsitem. Het onderwerp van Nieuwsbegrip was vorige week, de heftige branden in Australië. Dit greep de kinderen zo erg aan, dat zij in actie willen komen. Volgens de kinderen hadden voornamelijk de dieren echt hulp nodig. Daarom is er in groepjes gebrainstormd om een actie te bedenken. Er werd besloten om een markt te organiseren. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tante

WEZEP - In deze periode wordt er bij peuteropvang de Rank gewerkt met het thema Ziek zijn. Er worden boeken over het thema voorgelezen en nieuwe liedjes geleerd. Om gezond te blijven is het ook belangrijk om goed te eten. In samenwerking met de organisatie Goed Bezig bieden de juffen snoepgroente aan om de peuters kennis te laten maken met verschillende soorten groentes. Zo komen af en toe oma Tuin en tante Moes op bezoek om te vertellen welke groentes er allemaal te vinden zijn in de moestuin.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img 6787

WEZEP/HATTEMERBROEK – Op zaterdag 18 januari is het tijd voor de zevende editie van het Tolhekker Dansgarde Toernooi in Dorpshuis de Bouwakker in Hattemerbroek. Na het overweldigende succes van de afgelopen jaren zal carnavalsvereniging De Tolhekkers uit Wezep/Hattemerbroek voor de zevende maal een Dansgarde Toernooi organiseren. Dit is een heuse danswedstrijd tussen de dansgardes van verschillende carnavalsvereringen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bruid

WEZEP - Op 13 januari 2020 zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2020. Geertje Vierhout Fotografie uit Wezep is voor het 3e jaar op rij genomineerd. Dit keer in de categorie bruidegom. Uit een aantal van ruim 1.250 inzendingen koos de vakjury 80 foto’s die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2020. De BFA wordt dit jaar voor de 16e keer op rij georganiseerd. In de 8 fotocategorieën zijn telkens 10 foto’s genomineerd. Alle genomineerde bruidsfoto’s zijn te vinden op www.bruidsfotoaward.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)