Amivedi uitgelichte Afbeelding

Vermist in Wezep: Zwarte kater "Puck" (Noordsingel)
Gevonden in Hattemerbroek: Witte kater (Voskuikerdijk)
Gevonden in Oldebroek: Witte kat, tijgerprint halsband met bel(Zuiderzeestraatweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

clip image001

OLDEBROEK - Rondom de week van de gezond jeugd organiseren de gemeentes Elburg en Oldebroek de Fitweek. Tussen 4 en 22 maart gaan groepen 4 van basisscholen uit de gemeentes aan de slag met gezonde leefstijl. De Fitweek is een initiatief van MOORkids kinderfysiotherapie, Goed Bezig Oldebroek, Stichting WIEL, GGD-NOG en de gemeenten Oldebroek en Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente oldebroek

OLDEBROEK  - Géén opening van Lelystad Airport voordat er een significante herziening van het luchtruim heeft plaatsgevonden. Dat is de kern van de zienswijze die de vier Noord-Veluwse gemeenten (Hattem, Heerde, Elburg en Oldebroek) indienen tegen het luchthavenbesluit. De gemeenten maken zich zorgen over de gevolgen van de laagvliegroutes met betrekking tot de veiligheid, leefbaarheid, natuur en recreatie. Vooral de recreatiesector en de inwoners zullen de negatieve effecten ondervinden, is de verwachting.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

WEZEP - Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinker

WEZEP – Woensdagmiddag 27 februari a.s. is er weer de kinderschildersclub ‘De Verfkwast’ in De Klinker. En ook al groeit de club, er kunnen nog kinderen tussen 6 en 12 jaar bij! Dit keer is het een vrij onderwerp. Misschien iets wat de kinderen in de voorjaarsvakantie hebben gedaan? Laat de fantasie maar stromen. Zoals altijd is de club van 14.00 tot 15.30 uur en is de leiding in handen van Hennie Mijnheer. Er wordt per keer een bijdrage gevraagd van € 1,50 voor het materiaal. Het is handig om een oude blouse of een schortje mee te nemen. Je kunt je opgeven bij aanvang van de club. Hou de Facebookpagina van De Klinker in de agenda voor de juiste data: www.facebook.com/klinkerwezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bennie vd Brink 2019

WEZEP - Aanstaande maandagavond 25 februari zal Bennie van de Brink een diashow houden in de Samenhof. Om 19.00 uur zal hij een verhaal vertellen dat ondersteund wordt met beelden via een groot scherm.
 Entree € 1.50 voor alle senioren van Wezep en omstreken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

grinthuus

't LOO - Dinsdag 5 maart 2019 is er weer een gezellige koffieochtend in ’t Grinthuus. Wil Kats is uitgenodigd om wat te vertellen over vroeger. Ook laat zij u dingen proeven. Neem iemand mee en kom eens kijken hoe gezellig het is in ’t Grinthuus. Het begint om 09.30 uur en duurt tot 12:00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wethouder Bob Bergkamp met jeugdteam en trainers Majofique 20022019

Op 19 februari 2019 ontving Charissa van Gelder een beker en oorkonde uit handen van wethouder Bob Bergkamp. De huldiging vond plaats in de Erica Terpstrahal in Wezep waar de majorettevereniging Majofique traint. Charissa werd eind januari Nederlands kampioen solist baton twirlen in de jeugdklasse AP. Dit gebeurde op het NK Majorette en Twirl. Ze won daarbij op overtuigende wijze goud met 85 punten voor haar uitvoering.

Charissa stond als vijfjarige al alleen op de vloer met kidstwirl en later als solist. Met elke routine behaalde zij eerste podiumplekken op reguliere wedstrijden. Ze twirlt duo met Esmee van den Bosch en maakt deel uit van het jeugdteam dat vierde werd op het NK.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NOORD-VELUWE - Op de Noord-Veluwe zijn nu ook DNA-sporen gevonden van een mannetjeswolf. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research, in opdracht van provincie Gelderland. Dat betekent dat op de Veluwe op dit moment 3 wolven zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cjgoldebroek

OmgangsOndersteuning Noord Veluwe

OLDEBROEK - Ben je een betrokken burger en spreekt het jou aan om gescheiden ouders en hun kinderen te ondersteunen bij het opbouwen en onderhouden van de omgangsregeling dan zijn wij op zoek naar jou. Jaarlijks zien ruim 60.000 (minderjarige) kinderen hun ouders scheiden. In bijna de helft van de situaties levert dat problemen op in de omgang met de niet-verzorgende ouder. In de regio Noord-Veluwe (de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek) kunnen ouders en kinderen ondersteuning krijgen bij een scheiding. Een van die mogelijkheden is omgangsondersteuning Noord-Veluwe die wordt uitgevoerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinkenberg

WEZEP (advertentie) - Aan de Nieuwlandsweg in Wezep wordt binnenkort een tweede appartementencomplex gerealiseerd, vlakbij het nagenoeg opgeleverde ‘Nieuwe Es’. In het complex, genaamd ‘De Klinkenburgh’, komen eveneens 14 royale appartementen. Op donderdag 21 februari start de verkoop van deze appartementen, van 18.00 tot 19.00 uur bent u van harte welkom in het Multifunctioneel Centrum De Brinkhof aan de Mariënrade 3 in Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

afval2

OLDEBROEK - Gemeente Oldebroek start de uitdaging 100-100-100! In dit project proberen 100 huishoudens 100 dagen lang om 100% (rest)afvalvrij te leven. Deze huishoudens worden uitgedaagd om afval te voorkomen en goed te scheiden. Iedereen kan meedoen: van jong tot oud. Van een eenpersoonshuishouden tot een groot gezin. Van vrijstaand wonend tussen de weilanden tot een rijtjeswoning tot een appartement.

Wethouder Bob Bergkamp geeft een toelichting en legt het belang uit van dit project. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2019 2 voorleesdagen1

OLDEBROEK - Ruim 1.400 kinderen hebben kennisgemaakt met kater Harry en vlinder Vera Succesvolle Nationale voorleesdagen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe Het prentenboek Een huis voor Harry stond centraal stond bij de Nationale Voorleesdagen 2019, van 23 januari t/m 2 februari. In die tijd hebben meer dan 1.400 kinderen via de Bibliotheek Noord-Veluwe kennis gemaakt met kater Harry.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

190215 Verkeersplan asfalt reparatie Duurzaamheidstraat 25 febr 1 mrt 2019

HATTEMERBROEK -  Maandag  25 februari t/m vrijdag 1 maart wordt de Duurzaamheidsstraat wegens wegwerkzaamheden afgezet . Maandag worden de klinkers verwijderd en de liplassen gefreesd. Vervolgens worden de eerste lagen asfalt aangebracht.

Deze asfaltwerkzaamheden vinden gelijktijdig plaats met die van de Rendementstraat. Vrijdag wordt de deklaag aangebracht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

HATTEMERBROEK - Aanstaande zaterdag  23 februari organiseert PV de Vriendschap  bingo. De bingo wordt gehouden in het Dorpshuis de Bouwakker  aan de Merelstraat 27 te Hattemerbroek . Er worden 28 rondes gespeeld en je kunt al voor € 10,- de hele avond meespelen (enkel) incl. 1 hoofronde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

EDER

ELBURG/OOSTERWOLDE - Op 3 maart zijn twee Elburgse musici samen te zien en horen voor het EO-TV programma 'De Kapel'. Jan-Peter Beijersbergen, gitarist en Regina Ederveen, harpiste werden al eerder gevraagd om samen muziek te verzorgen voor 'De Kapel'. Zij zullen deze keer een bewerking laten horen van twee Joodse liedjes. Dit wordt afgewisseld met een korte meditatie door ds. Orlando Bottenbley.VJan-Peter Beijersbergen speelt gitaar o.a. in de band van Rob de Nijs en geeft gitaarles aan het Deltion College. Regina Ederveen treedt met haar harp op in het hele land en maakte onlangs een klassieke harp-cd.

3 maart, TV NPO2 De Kapel, 9.55 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

SATL scherm

Zienswijze indienen tegen Lelystad Airport: deze week laatste kans!

De samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen (SATL), waaronder HoogOverijssel, LaagvliegroutesNEE (Fryslân) en Red de Veluwe roepen iedereen die nog geen zienswijze tegen Lelystad Airport heeft ingediend op om dat alsnog toe doen. Tot en met donderdag (21 februari) is hiervoor nog de tijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster voor facebook

OLDEBROEK – Zaterdagmiddag 30 maart zal een artiesten Team o.l.v. Wimmie Bouma voetballen op het Sportpark de Bovenmolen van voetbalvereniging OWIOS aan de Bovenheigraaf 19 in Oldebroek. Zij zullen spelen in het kader van ‘Spieren voor Spieren’ tegen een team van Kokki’s Café. De wedstrijd zal 2 maal 30 minuten duren. In de pauze zal er in en om de kantine van OWIOS live muziek zijn van Maria Goosen, na de wedstrijd zullen meerdere artiesten optreden, tevens zal er tussendoor een verloting & veiling zijn met vele leuke prijzen. Aanvang wedstrijd 16:00 uur, veld open om 15:30 uur. Dit alles staat in teken voor ‘Spieren voor Spieren’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zorgboer

OOSTERWOLDE - Tter ere van het 25 jarig jubileum waren vandaag tussen 10.00 en16.00 uur  geïnteresseerden van harte welkom op het loonbedrijf Korenberg in Oosterwolde. Onder het genot van een hapje en drankje konden de bezoekers het het wagenpark bekijken en natuurlijk de eigenaar feliciteren.

Foto's Anré ter Velde

Schrijf reactie (0 Reacties)

gerrina

OLDEBROEK – Zaterdag 16 februari stondt er voor Gerrina (17 jaar) en haar gezin een unieke dag op de planning: hún Opkikkerdag. De ene na de andere verrassing stond deze dag op ze te wachten. Met als doel? Alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten. Gerrina is namelijk langdurig ziek. Dit heeft impact op haar leven, maar ook op van dat van haar ouders en zus Bianca (21 jaar). Daarom neemt Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Met een persoonlijk programma en persoonlijke begeleiding werd het een dag die ze niet snel zullen vergeten!

Fotoreportage

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)