OLDEBROEK - Derek Cook, een  81 jarige oud-zendeling uit 't Loo deed de laatste jaren met zijn vrouw mee aan de Toer de Dellen. Zij in een rolstoel vanwege haar ziekte, hij haar voortduwend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

peu timo

OLDEBROEK - . De peuters van de Timotheüsschool in Oldebroek hebben de verjaardagen gevierd van de meester en de juffen. 'Wat zijn de juffen en de meester verwend. Ze hebben hele mooie cadeaus gekregen. Zelf mochten de kinderen verkleed komen,' vertelt Aartje v.d. Grift van de Stichting Peuteropvang Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

uitvaart

OLDEBROEK - Belangstellenden worden uitgenodigd om op maandag 19 juni 2017 een presentatie bij te wonen door de uitvaartleiders van Onderlinge Uitvaartzorg Noord Veluwe. Deze presentatie gaat over begraven in Oldebroek en Wezep.Hierna zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen. De aanvang is 20.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

prokkel

‘T HARDE – Meerdere zorgorganisaties in de gemeenten Elburg en Oldebroek openen hun deuren tijdens de Prokkel Belevingstocht. Op zaterdag 10 juni kan iedereen, jong of oud, met de fiets of auto deze tocht afleggen. De dag heeft als doel om ontmoetingen te stimuleren tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. De toer kunt u starten tussen 10.00 uur en 15.00 uur bij Boerderij Op ’t Schroat in Oosterwolde. De tocht voert langs verschillende locaties van zorgorganisaties in de gemeenten Elburg en Oldebroek. U komt onder andere terecht bij zorgboerderijen, een gasterij, werkplaatsen en gezinshuizen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

deelnemersdag2

't HARDE - Op de 23ste deelnemersdag van het Rode Kruis van de afdeling Elburg/Oldebroek was het een hele drukte op de Tonnet Kazerne op 't Harde. Om 10.00 uur werden de gasten verwelkomd door de vrijwilligers.  's Morgens trad een troubadoer op met verhalen en liedjes. Na de lunch heeft Evert Port van de SWO uit Oldebroek iets verteld over 'Gewoon Gemak'. Bewoners uit de gemeenten Elburg en Oldebroek kunnen via 'Gewoon Gemak' aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming van hun gemeente als ze kleine aanpassingen in of om hun huis aanbrengen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1010041

ELBURG/OLDEBROEK - Op zaterdag 10 juni vindt in de Kloostertuin van Museum Elburg het muzikale evenement Yes! in the Garden plaats. Dit jaarlijks terugkerende festival wordt georganiseerd door de Lionsclub Elburg Oldebroek. En zo als gebruikelijk is ook dit jaar de opbrengst weer voor een goed doel. Het programma duurt van 15.00 tot 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets

OLDEBROEK - Fietsknooppuntennetwerk Veluwe is verbeterd en uitgebreid naar 2050 kilometer en 575 knooppunten dat in twee richtingen kan worden gefietst. In het ontwerp is beter rekening gehouden met het ontsluiten van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden.

Twintig Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland investeren zo in de toeristische infrastructuur en de beleefbaarheid van de Veluwe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF2247

Foto's Jan van de Pol

Schrijf reactie (0 Reacties)

regio noord veluwe

OLDEBROEK - Ondernemers die het recreatieve aanbod verder willen ontwikkelen of de bedrijfsvoering willen verbeteren op hun vakantiepark, kunnen een beroep doen op het Kwaliteitsteam Veluwe. In 2017 kunnen zo’n 25 bedrijven op de Veluwe deelnemen aan een begeleidingstraject. Het Kwaliteitsteam Veluwe is er voor ondernemers die open staan voor advies en geholpen willen worden met kwaliteitsverbetering of innovatie. Ondernemers krijgen bijvoorbeeld advies over positionering, nieuwe recreatieproducten, kostenbesparingen of kwaliteitsverbetering. Daarbij wordt zowel naar het ondernemerschap, het recreatieve product en de bedrijfsvoering gekeken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

10527704 728581193867479 8629077117271596571 n

’t HARDE – Door omstandigheden kon de Truckerdag vorig jaar niet doorgaan, maar dit jaar wordt de dag weer georganiseerd en wel op 16 september 2017. De organisatie is in handen van Stichting Truckrun Noord West Veluwe en die wil een fantastische dag bieden aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld, het enige dat nog ontbreekt zijn de vrachtwagens met hun chauffeurs die die dag een mooi toertocht willen rijden. Zaterdag 10 juni a.s. kunnen de chauffeurs zich inschrijven van 19.00 tot 20.30 uur in ’t Trefpunt aan de Graaf Reinoldsweg in ’t Harde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koedans1

Eindelijk mochten de koeien van Immeker ook het land in

tekst en beeld: Maarten van Gemert

OOSTERWOLDE - Wie op de stralende Hemelvaartsdag, die het gisteren was, een ronde om Oosterwolde fietste, zag overal de koeien al in het land lopen. Behalve op de hoek van de Eekterweg en het Kerkpad. Daar werden echter gistermiddag ook de koeien van stalling in de stal bevrijd en ze dansten het land in. Onder toeziend oog van kerkgemeenteleden die deze verlate koeiendans hadden georganiseerd.

Foto's 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Weggevlogen van de van Sytzamalaan 17: vogel, een gele waterslager, Om 12.15 uur vanmiddag. Contact: 06 - 55 88 60 18.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hattem en oldebroek blij met besluit heerde over bedrijventerren h2o 20283HATTEMERBROEK - Oud-gedeputeerde Co Verdaas gaat kijken of er een oplossing kan komen over de verdeling van bedrijventerreinen tussen de Noord-Veluwe en de Overijsselse Gemeenten Kampen en Zwolle. Kampen en Zwolle tekenden vorig jaar bezwaar aan tegen de ontwikkeling van het gezamenlijk bedrijventerrein H2O van de Gelderse gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek.

Zij zien het bedrijventerrein als concurrentie. Tijdens een bijeenkomst in Oldebroek woensdagavond werden de raadsleden van de Gelderse gemeenten bijgepraat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

images

OLDEBROEK - Tussen 10.00 en 16.00 uur op zaterdag 27 mei bruist het van de activiteiten in en rondom boerderijmuseum De Bovenstreek. Schapen scheren, markt, exposities van trouwkleding en Meccano, kijkje in het boerderijmuseum, leuke kinderactiviteiten en smullen uit grootmoeders keuken. Entreeprijs € 3,50 voor volwassenen; kinderen van 5 tot 12 jaar betalen € 1,50 en kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Gratis toegang met museumkaart.

Schrijf reactie (0 Reacties)

15895524 1348161678568919 4825730254951881377 oOLDEBROEK - Op donderdag 25 mei staat om 19.00 uur de 'Blij met de Bijbel' tournee centraal bij het radioprogramma 'Aan Tafel Met' op LocoFM. Gerrit van der Linde gaat in gesprek met Bert Rietberg en Erwin Vos over de tentcampagne, die komende zondag 28 mei start bij Boomkwekerij Hoekert. 

De uitzending op LocoFM wordt zondag 28 mei om 13.00 uur herhaald.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

8XszwNqS

OLDEBROEK - Vitens meldt dat er op dit moment een technische storing is in het pompstation aan de Bovenweg in 't Harde.  Daardoor is er lagere waterdruk/ geen water in delen van Oldebroek.

De reparatiewerkzaamheden zijn in volle gang.Verwacht wordt dat de storing om 23.00 uur verholpen is. 

UPDATE 22.50 uur: De storing is onder controle, maar nog niet helemaal opgelost. Hierdoor kan de waterdruk de komende uren nog wat fluctueren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1079

WEZEP - De afgelopen 10 weken heeft BONI in Wezep een sponsoractie gehouden voor de basisscholen in Wezep en Hattemerbroek. Deze actie was bij jong en oud een succes. De kinderen spaarden voor hun school en de ouders spaarden met hun kinderen mee. Op facebook werd ook regelmatig aandacht gegeven aan deze actie. De klanten kregen bij elke €10,= aan boodschappen een muntje. Dit muntje vertegenwoordigde een bepaald bedrag. Dit muntje kon de klant in een koker doen die bij hun school hoorde.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

WEZEP -  Het papieren boek is nog steeds populair, maar vooral in de vakantie worden er veel e-books gelezen. Bibliotheekleden kunnen gratis e-books lenen via bibliotheek.nl. Voor hulp bij het lenen van deze e-books of het aanmaken van een account om e-books te kunnen lenen zijn er e-bookspreekuren in iedere gemeente uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)