mantelz

OLDEBROEK - Dé Dag zonder zorgen voor Mantelzorgers in de gemeente Oldebroek. Zaterdag 27 oktober 2018 van 10:00 tot 16:00 uur bij Congres- en Partycentrum Coelenhage, Zuiderzeestraatweg 486 in Wezep. Mantelzorgers die elke dag hun zieke ouder, partner of kind en dat veelal naast een drukke baan of intensieve schooldag met liefde verzorgen. Al die mantelzorgers die vaak onzichtbaar en in stilte hun werk doen, worden één keer per jaar in het zonnetje gezet om hen een hart onder de riem te steken en de maatschappelijke waardering en erkenning te geven die zij verdienen. Oldebroek zet deze mantelzorgers op zaterdag 27 oktober 2018 in het zonnetje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jem

OOSTERWOLDE - Op 6 oktober werd stichting Je Maintiendrai blij verrast door een team vrijwilligers dat vanuit geloofsgemeenschap Luctor et Emergo diverse klussen om en rond de zorgboerderij kwam opknappen. Met gebundelde krachten en met prachtig weer hebben ze o.a. een wand binnen het dierenverblijf betimmerd, onkruid bestreden, bomen gesnoeid en de werkschuur van buiten schoongemaakt. Ondertussen werden ze uiteraard goed verwend met lekkere hapjes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

WEZEP - Linda Nordholt van Slank met Linda verzorgt op dinsdag 6 november een inspirerende avond over het thema voeding bij de bibliotheek in Wezep in MFC de Brinkhof. De inloop voor deze avond begint om 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. De kosten zijn € 3,50. Voeding is het thema van Nederland Leest, de bekende jaarlijkse bibliotheekcampagne.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 IMG 2041

Foto's Henrico Fotografie

Schrijf reactie (0 Reacties)

ro

OLDEBROEK – Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ houdt van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 oktober de door Rotary Elburg/Oldebroek geadopteerde Kidsweek in en rond het museum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek onder het motto fellowship. Dagelijks zijn er in die periode van 13.00 tot 16.00 uur activiteiten voor de kinderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Aanstaande maandagavond 15 oktober zal Wim Eikelboom uit Zwolle een reisverslag laten zien van zijn reis naar Papua Nieuw Guinea. Om 19.00 uur begint zijn verhaal.

Entree 1.50 voor alle senioren (boven 60 jaar). 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Aankondiging Najaar2018

WEZEP - Hebben jullie trouwplannen? En wil je ideeën op doen voor je mooiste dag? Kom dan naar de trouwbeurs Wezep gaat Trouwen op dinsdag 27 november 2018. Deze sfeervolle en gezellige beurs wordt alweer voor de 16e keer georganiseerd door BPM Media & Entertainment Facilities. Van 18.30-21.30 uur vinden jullie bij Partycentrum Coelenhage (Zuiderzeestraatweg 486, Wezep) de beste bedrijven uit de trouwbranche van deze regio, die allemaal een perfecte bijdrage kunnen leveren aan jullie bruiloft!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

NOORDEINDE - Donderdag 11 oktober was de opening van de tentoonstelling Eigenheimers 4 in het Noorderhukien in Noordeinde. Mensen uit Noordeinde mogen daar elke twee jaar hun kunstwerken exposeren. De opening werd gedaan door Liesbeth Vos. Daarna was er champagne en eigenheimerpatat. De kinderen van Het Noordermerk hadden ook hun eigen kunstvoorwerpen gemaakt en gepresenteerd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7676

WEZEP - Op zaterdag 13 oktober vond een informatiemarkt plaats bij kwekerij Hoekert. in het kader van de Week van de Duurzaamheid. Het publiek kon informatie inwinnen over hoe op een innovatieve manier planten gekweekt worden die weinig tot  geen last hebben van ziekten en planten.  Bezoekers konden ook een gratis  duurzaamheidsscan krijgen  voor woningen om te weten te komen hoe duurzaam hun woning is, verder kijkend dan alleen energie.

Meer weten over de Week van de Duurzaamheid en voor tips kijk HIER

Fotoreportage Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC01519

't LOO - Landgoed 't Loo is ook dit jaar weer het toneel voor het Roots in the Woods festival. Kinderen kunnen genieten van een gevarieerd kindertheater, mogen pompoenen uithollen, vetbollen maken en marshmallows roosteren boven het vuur. Verder zijn er diverse outdoor activiteiten en veel live optredens van lokale artiesten.

Er is een plein waar allerlei oude ambachten worden beoefend. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een paar klompen of je eigen muts plooien. En pas op voor de imker met zijn wespen! Tussendoor moet er natuurlijk goed worden gezorgd voor de innerlijke mens. Daarom zal er op beide dagen genoeg lekkers te drinken en te eten zijn!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7513

OLDEBROEK - Tijdens het duurzaamheidsdiner op donderdag 11 oktober werden de duurzaamste inwoners van gemeente Oldebroek in het zonnetje gezet. Deze inwoners werden genomineerd door buren, vrienden of familie, omdat ze actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Er werd druk gepraat aan de prachtig gedekte tafel. Wethouders Bob Bergkamp en Ben Engberts zaten ook aan tafel. Het was een avond waarin nieuwe ideeën zijn bedacht voor een duurzame toekomst voor de gemeente Oldebroek.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

walkentalk

WEZEP - Iedereen die op zoek is naar werk, is weer van harte welkom bij de Walk&Talk bijeenkomst bij de bibliotheek in Wezep. Op woensdag 7 november gaat Geja de Koekkoek in gesprek met de aanwezigen over het Leerwerkloket. Wat kan het Leerwerkloket voor je betekenen in de zoektocht naar werk?

De Walk&Talk bijeenkomst is bij de Bibliotheek in Wezep en begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Deelname is gratis, net als het kopje koffie of thee. Bibliotheek Wezep is te vinden aan Mariënrade 3, 8091XS Wezep, in het dorpshuis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2018 10 prijs foto Wezep

WEZEP - In de bibliotheek in Wezep heeft Manon Jonker de door haar gewonnen prijs in ontvangst genomen voor haar inzending voor de Zomerfoto actie van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Manon Jonker heeft met haar foto de eerste prijs gewonnen, een tegoedbon van 25 euro om een foto af te laten drukken op canvas. Op haar foto is te zien hoe ze heerlijk zit te lezen bij haar pony’s. De Bibliotheek Noord-Veluwe was erg nieuwsgierig waar al die boeken tijdens de vakantieperiode naar toe gingen. Naar een ver tropisch vakantieoord? Naar de Noordkaap misschien? Of gewoon heerlijk in de tuin, onder het genot van een drankje en in de schaduw van een parasol? De Bibliotheek Noord-Veluwe vroeg waar en vooral hoe er gelezen werd en hier een foto van te maken en op te sturen.

Zie voor de winnende foto’s ook https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/nieuws/prijswinnaars-vakantiefotowedstrijd.html

Schrijf reactie (0 Reacties)

kulturhus oldebroek 620x279

OLDEBROEK - Zaterdag 3 november 2018 sluit de Brandweer Oldebroek het 150-jaig jubileumjaar af met een uniek en gratis concert in De Talter in Oldebroek. Concordia Oldebroek en soliste Deborah Witteveen werken mee aan het concert. Maar bijzonder is zeker ook de medewerking van het Nederlands Politie Orkest met soliste Laura Fygi. Tijdens het jubileumjaar van de Brandweer Oldebroek staat de stichting METAKIDS centraal. Een stichting die zich inzet om kindersterfte door Metabole ziekte te stoppen. Gedurende het jubileumjaar zijn alle opbrengsten van activiteiten bestemd voor deze stichting. Na de concertavond maakt Brandweer Oldebroek de balans op voor de stichting METAKIDS.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bouwakker

HATTEMERBROEK – Op donderdagavond 25 oktober is de Bouwakker in Hattemerbroek het decor van een speciaal bierproeverij. In samenwerking met Mitra Diana Wezep zal Fons Koopman die avond verschillende bieren laten proeven en de verhalen erachter vertellen. ‘Het belooft een leuke en vooral ongedwongen avond te worden voor iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in bier,’ belooft Fons Koopman. 'We gaan de avond opbouwen in smaak en tijdens dat proeven een toelichting verzorgen op de soort, geur, kleur en smaak. Daarnaast wordt een stukje geschiedenis verteld en komen de verhalen van de brouwerij aan de orde.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

roots

’t LOO - Het veelzijdige meerdaagse festival Roots in the Woods dat op 20 en 21 oktober 2018 gehouden wordt bij Landal Landgoed ’t Loo wordt dit jaar uitgebreid met een sociaal evenement voor senioren. Op vrijdag 19 oktober om 13.30 uur worden de senioren op het landgoed ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Om 14.00 uur start er een bingo waaraan mooie prijzen gekoppeld zijn. De prijzen worden ter beschikbaar gesteld door de lokale ondernemers. Na de bingo volgt om 15.45 uur  een optreden van Kinderkoor De Merels uit Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

interakt

WEZEP - De dagbesteding van InteraktContour in Hattem verhuist naar Wezep. Vanaf 16 oktober kunnen inwoners van Hattem, Heerde en de gemeente Oldebroek en omgeving terecht op de nieuwe locatie aan de Callunastraat in Wezep. De nieuwe locatie is groter en heeft verschillende ruimtes zodat er meer activiteiten kunnen worden aangeboden. Daarnaast is er de mogelijkheid om samen te werken met andere organisaties zoals vrijwilligersorganisatie de Huiskamer. “Steeds meer mensen met niet-aangeboren hersenletsel weten ons te vinden en kloppen bij ons aan voor dagbesteding. Op onze huidige locatie kunnen we niet groeien. Ons nieuwe pand in Wezep is groter en heeft aparte ruimtes voor onze verschillende modules zodat we ook meer activiteiten kunnen aanbieden. Zo hebben we straks een aparte ruimte met fitness apparatuur, voor houtbewerking en ook voor onze creatieve activiteiten, computer- en iPad training en onze spraakmuziektherapie. Daarnaast kunnen we in de tuin een groente- en bloementuin beginnen. Een ander voordeel is dat we in het centrum van Wezep zitten. Dus zichtbaar en midden in de samenleving. We kijken terug op plezierige jaren in MFC de Marke en waarderen de support om onze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.” vertelt Carolien Ernens van InteraktContour.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

OLDEBROEK - Donderdag 4 oktober hebben ruim 23 organisaties de handen ineengeslagen met als doel om NOG fittere en vitalere werknemers te bevorderen. Op het symposium ‘NOG Gezonder’ tekenden gemeenten, bouwbedrijven, onderwijs, zorg, politie en consultancy een zogenaamde ‘plechtige belofte’. Daarin beloven zij in te zetten op gezonde medewerkers. Samen bereiken zij zo al ruim 8000 medewerkers! Dat doen zij met ‘NOG Fitter en vitaler’, een initiatief van GGD Noord- en Oost Gelderland dat organisaties helpt bij het creëren van een gezonde werkvloer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

HATTEMERBROEK - In verband met andere lestijden in week 44 is het uitleenpunt van de Bibliotheek Noord-Veluwe bij de Nassauschool in Hattemerbroek op andere tijden geopend deze week.

In week 44 is uitleenpunt Hattemerbroek geopend op:
di  30 oktober van 13.45-15.00 uur
wo 31 oktober van 13.45-15.00 uur
vr  2 november van 13.45-15.00 uur

Schrijf reactie (0 Reacties)