viattence

OLDEBROEK  - Samen leren op jouw manier en werken bij een organisatie die bij jou past. Dat is het motto van de Noord-Veluwe Academie, een initiatief van WZU Veluwe, Viattence en Zorgverlening Het Baken. De drie zorgorganisaties slaan de handen ineen op het gebied van leren en ontwikkelen voor medewerkers.

De zorg voor ouderen verandert sterk. Dat vraagt van zorgorganisaties een andere manier van werken en opleiden. Voldoende deskundig personeel vinden is in de huidige arbeidsmarkt bovendien een flinke uitdaging. Die omstandigheden vormden voor de drie partijen de aanleiding om de krachten te bundelen.

Lees meer >

thumbnail Lions Cheque uitreiking door Frits Jautze aan Jaap de Boer van Stichting HelemaalGroen

ELBURG/OLDEBROEK - Namens de lionsclub Elburg-Oldebroek heeft Fritz Jautze een waardecheque van € 250.- uitgereikt aan Jaap de Boer, hier rechts op de foto. Hij is de bedenker van de app HelemaalGroen. Met behulp van deze app gaan in den lande dagelijks individuele burgers op pad om zwerfvuil op te ruimen. Per dag wordt in Nederland op deze manier gemiddeld 650 km. ontdaan van zwerfvuil.

Lees meer >

thumbnail Esther Visser

OLDEBROEK - Dit jaar is er weer een fietsroute voor kunstliefhebbers uitgezet door Oldebroek en Oosterwolde. Zes ateliers, waar kunstenaars hun werk laten zien, zetten hun deuren op zaterdag 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur open voor kunstliefhebbers en belangstellenden.

In de  ‘TUINN’ van Jenny van de Weg kunt u genieten van prachtige beelden. Dit jaar exposeert ook Harmke Zwep met diverse voorwerpen van Keramiek en porselein in de tuin van Jenny.

Lees meer >

thumbnail image 50459393

OLDEBROEK -  Dinsdagavond 17 mei was er in plaats van het koffieuurtje een activiteit voor de Oekraïeners uit de gemeente Oldebroek. Maandelijks organiseert de activiteitengroep van de Werkgroep Particuliere Opvang Oldebroek een ontspannende activiteit. Na de High Tea in april was het nu tijd voor meer inspanning. Een wandeling van 5 km om de omgeving wat beter te leren kennen met begin en eind in het Openhuis aan de Kerkstraat in Oldebroek. 

Fotoreportage

Lees meer >

thumbnail IMG 20220518 WA0035

OLDEBROEK - De taalklas Oldebroek en Wezep zou graag met 45 kinderen van de Oekraïne taalklassen uit Oldebroek en Wezep op schoolreisje gaan. Dit als een gezellige afsluiting van een bewogen jaar. Financieel heeft de taalklas bijna alles kunnen regelen. Alleen is er nog geen geld voor een bus. De bus huren kost €625,.  Daarom wordt uw hulp gevraagd om dit bedrag bij elkaar te krijgen?

Lees meer >

cheque

WEZEP -  Cheque van deltaWonen voor kinderboerderij Voskuilerhoeve.

ouderen

OLDEBROEK -  Als samenleving staan we voor een grote maatschappelijke opgave. Er is namelijk sprake van toenemende vergrijzing en een krimp op de arbeidsmarkt van zorgmedewerkers. Ook wordt het gat tussen het ontvangen van thuiszorg en intramurale verpleeghuiszorg steeds groter. De ouderenzorgorganisaties Viattence, Zorgverlening Het Baken, WZU Veluwe en Zorggroep Noordwest-Veluwe hebben daarom de handen ineengeslagen. Ze willen met het concept ‘Wonen met een +’ aansluiten bij deze opgave en invulling geven aan de behoefte van ouder wordende inwoners.

Lees meer >

thumbnail rooie wezep

Vermist in Wezep:
- Cypers/rood/witte kater "Rooie" (Parc de Zwijger)
Gevonden in Hattemerbroek:
- Bruin diamanduifje  (Voskuilersteeg)
Vermist in Oldebroek:
- Cypers/rood/witte poes "Ginger" (Zuiderzeestraatweg)
Vermist in Wezep:
- Schildpadpoes met wit "Mo" (Bovenheigraaf)

Lees meer >

WhatsApp Image 2022 05 17 at 2.42.06 PM 10

OLDEBROEK -  Dinoland heeft alle Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen gratis toegang gegeven tot hun park in Zwolle. Bijna 200 mensen zijn daar heen geweest en hebben een fantastische dag gehad. 'Heel erg bedankt voor zo'n prachtig cadeau voor ons en onze kindere. Dank om ons de mogelijkheid te geven om te ontspannen en plezier te hebben in Dinopark!  Het was een geweldige tijd voor onze families en onze kinderen gingen met veel emoties en indrukken naar huis,' lieten ze na afloop weten. 

Fotoreportage

Lees meer >

WhatsApp Image 2022 05 17 at 4.24.47 PM 3

ELBURG/OLDEBROEK  - Ben je nog maar kort in ons land en ben je 12 tot 18 jaar? En wil je graag Nederlands leren? Dan kun je naar de Internationale Schakelklas (ISK). Het leren van de Nederlandse taal staat centraal in alle lessen. De opleiding duurt ongeveer twee jaar. Na de ISK kun je naar de middelbare school of het middelbaar beroepsonderwijs. Je kunt op elk moment van het jaar aan deze opleiding beginnen.

Lees meer >

280813118 5061273867299541 1811845740461336359 n

WEZEP - Collectie Oldebroek 40-45 aan de Hortensiastraat 7 in Wezep heeft een opknapbeurt gehad. Het in 2015 geopende “kleine museum” was toe aan wat anders. Na diverse bezoeken aan oorlogsmusea in het land kom je soms op nieuwe ideeën, aldus Beerd. Hij ging er mee aan de slag en maakte zijn plannen passend voor deze kleine ruimte. De tijdlijn van de Tweede Wereldoorlog komt nu beter tot zijn recht. Ook is er een hoek ingericht waar Beerd een paar keer per jaar een gebeurtenis uit de oorlog aanschouwelijk zal maken.

Iedere woensdagmiddag is het museum  open voor publiek en één keer in de veertien dagen op zaterdag. Ook kun je een afspraak maken en de website www.oldebroek4045.nl bezoeken.

SWO logo retina3

OLDEBROEK  -  Het team van de maaltijdbezorgers is op zoek naar een enthousiaste coördinator.  Ben jij de persoon die het leuk vind om met diverse partijen contact te hebben, de maaltijdbezorging voor het gebied ’t Loo, Oosterwolde en Oldebroek coördineert en zo af en toe even meedraait? 

Neem dan contact neem dan contact met Bert van Beek van de SWO  voorzitter@seniorenwo.nl 

SWO heeft nog meer leuke vrijwilligersvacatures kijk daarom ook eens op www.vrijwilligersvacaturebankoldebroek.nl  

fiets

OLDEBROEK -  Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, organiseert Goed Bezig Oldebroek Dauwtrappen. Een sportieve activiteit voor alle leeftijden waarbij je op de fiets een route van 25 km of 45 km aflegt. De start is tussen 8.00 en 10.00 uur en bij aanvang ontvang je een tussendoortje voor onderweg.  Tijdens de route kun je ook nog meedoen met de speurtocht! Voor kinderen is deelname gratis, volwassenen betalen € 2,-.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.goedbezigoldebroek.nl

thumbnail 20220516 104231

WEZEP -  'Muziek luisteren, muziek maken en zingen met kinderen vinden ze op KIndcentrum De Schaapskooi heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 'Het verbindt kinderen met anderen, kan ze helpen hun concentratie te verhogen en het leert je dingen beter te onthouden. En bovenal: Muziek kan ontzettend veel plezier in je leven geven'. 

Lees meer >

thumbnail talentweek

WEZEP -  Vorige week stond op cbs De Rank in Wezep alles in het teken van talent. Na een gezellige opening met de hele school op maandag, zijn de kinderen de rest van de week aan de slag gegaan om hun eigen talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Vooraf mochten alle leerlingen zich inschrijven voor verschillende workshops. Zingen, dansen, in de tuin aan de slag, schilderen, strip tekenen en nog veel meer! Vol enthousiasme is iedereen aan het werk  gegaan met prachtige eindproducten en een trots gevoel als resultaat.

Lees meer >

jeffrey

ARNHEM/HATTEMERBROEK  - "Het is echt bizar om te zien hoeveel mooie en lieve reacties ik heb gekregen na mijn oproep voor spullen uit de jaren 50", vertelt Jeffrey Koerhuis uit Hattemerbroek. Sinds begin dit jaar is hij de trotse bewoner van een museumwoning in Arnhem.

Jeffrey heeft altijd al interesse in geschiedenis gehad. Toen hij hoorde dat hij in een museumwoning mocht gaan wonen, was dat een droom die uitkwam. Voor de inrichting van zijn jaren 50-woning zocht hij spullen uit die tijd en dus deed hij een oproep inGelderland Helpt.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

thumbnail Overhandiging sleutel bestelbus TechTake aan René Hoven

ELBURG  - Marc Overmars van Steza Nissan Zwolle overhandigt de sleutel van de bestelbus aan René Hoven, instructeur TechLab Elburg en tevens medewerker van de TechTake.  Deze volledig elektrische auto, een Nissan E-NV200, wordt ingezet voor de TechTake van de Noordwest-Veluwe. Met de auto worden er TechBoxen (dat zijn leskisten met materialen voor technieklessen) bezorgd bij basisscholen in de gemeenten Elburg, Nunspeet,  Oldebroek, Harderwijk en Zeewolde. De bijbehorende lessen kunnen de leerkrachten vinden op de website www.techlab.nl.

tiener.2e16d0ba.fill 263x170

OLDEBROEK -  Heb jij ook wel eens het gevoel dat je 10 keer moet vragen of je tiener nu eindelijk eens zijn schoenen opruimt? Of vraag je je af hoe je moet reageren als je tiener boos is? Of wat je kan doen als je tiener zich somber voelt? Heb je behoefte aan praktisch advies?  De workshop ‘Omgaan met emoties van tieners’ is er voor alle ouders van tieners. De workshop wordt georganiseerd door de vijf CJG’s op de Noord-Veluwe (Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Elburg).  De CJG-medewerkers helpen je bij alledaagse en bijzondere opvoedvragen. Zo maak je opvoeden makkelijker en plezieriger.

Lees meer >

jongeren groep ASS.original

280868242 5054906594602935 2664895384204540836 n

OLDEBROEK -  Honderden molens lieten vandaag de wieken draaien en openden de deuren voor publiek tijdens de Nationale Molendag . Een uitgelezen kans om de molen van binnen te bekijken.

 Molenaar Wim van Molen De Hoop in Oldebroek legt het belang van deze dag(en) uit en laat zien hoe een korenmolen werkt. Een mooie ervaring voor jong en oud. Wist u trouwens dat Gelderland de meeste molens heeft en Utrecht de minste?

Lees meer >