tent loco

HATTEMERBROEK - Aanstaande donderdag is het zover: Koningsdag! De Oranjevereniging Hattemerbroek en Noord Veluwe Boys zijn druk bezig om de laatste dingen te regelen. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet geweldig, daarom hebben is er een enorme tent opgezet van maar liefst 550 m2 zodat u droog kunt feesten en kunt genieten van een spectaculaire show. Ook is er een overdekt terras waar u kunt zitten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

15895524 1348161678568919 4825730254951881377 oOLDEBROEK - Elke woensdagavond om 18.00 uur kunt u tot 19.00 uur luisteren naar het Rondje Politiek op LocoFM. Op woensdag 26 april zijn raadsleden van Lijst 7 en PVDA te gast in de studio. Met hen worden door Bert Michelsen de actuele politieke zaken, die spelen in de gemeente Oldebroek besproken.

Heeft u een vraag, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag wordt dan gelijk in de uitzending behandeld. Mailen kan via

Schrijf reactie (0 Reacties)

Overhandiging koffie 2017

OLDEBROEK - Inwoners van de gemeente Elburg, Oldebroek en Nunspeet hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs Elburg Oldebroek en Nunspeet om Douwe Egberts spaarpunten in te leveren. De gezamenlijke actie van de Lionsclub Elburg Oldebroek en de Lionsclub Nunspeet heeft maar liefst 975 pakken koffie opgeleverd ten behoeve van de Voedselbank Elburg Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

15000588 1288202554564832 1427045619642695983 o 1OLDEBROEK - Op woensdagmiddag 26 april om 17.00 uur is wijkagent Jan Willem Jansen te gast Jan Klein's Balie op LocoFM. Hij zal in deze uitzending nader ingaan op zijn werk als wijkagent in de gemeente Oldebroek. Werkgebied alles links gelegen van de Zuiderzeestraatweg (Wezep-west, Oosterwolde, Noordeinde en Hattemerbroek).

Heeft u een vraag, dan mailt u naar of u belt tijdens de uitzending naar 038-3769697.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Toegankelijke zorg, de samenwerking tussen jeugdhulp en onderwijs of het centraal stellen van de hulpbehoevende jongere – inwoners, scholen en instellingen in de regio Noord-Veluwe hebben er een mening over. Eind maart organiseerden de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten twee informatie- en inspraakavonden om de inzichten van iedereen die te maken heeft of krijgt met jeugdhulp, te verzamelen. De visie op de inkoop van jeugdhulp in de regio stond op de agenda. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 9339

OLDEBROEK - Bij Vaessen mode & trends zijn ze helemaal in de ban van de “Koningsdag”  In deze feestelijke week wordt er een Oranje stunt verkoop gehouden. Op de voorjaars dames en herenmode is dan heel veel voordeel te behalen. En als klap op de vuurpijl zijn ze op donderdag 27 april tijdens Koningsdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF1176

OLDEBROEK - Een groep enthousiaste mensen van de schildersgroep Pauluskerk/Kruiskerk uit Wezep exposeert momenteel met schilderijen in het Kulturhus de Talter. De schilderijen die geëxposeerd  worden zijn gemaakt door : Carmen Pol, Anneke van de  Zande, Wilma en Aart Rotman, Gerrie Kolkman, Margriet Koele, Gonnie Smit, Babs van ’t Ende, Eef Schoonhoven, Greet Pos en Bertine van Beek. Tegelijkertijd is er in de vitrines keramiek te zien van Ingeborg Uijttenboogaart De expositie duurt van 24 april t/m 25 juni 2017 tijdens de openingstijden van Kulturhus De Talter.

Foto's Jan van de Pol

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LONGFONDS

OLDEBROEK - Het Longfonds isdringend op zoek naar mensen die een paar uurtjes over hebben voor het longfonds. In de week van 8 t/m 13 mei wordt er gecollecteerd voor het longfonds en er is nog veel hulp nodig. Er worden voornamelijk mensen gezocht die in het buitengebied van Oldebroek zouden willen collecteren (Vreeweg, Vierschotenweg, Hogebrinksweg etc.).

Heb je interesse? Neem dan contact op met Betsy Vos, tel. 0525-633043. Mailadres:  

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Afgelopen week werden er twee herdenkingspalen met opschrift op de Wezeper hei geplaatst door medewerkers van de Zeuven Heuvels en Vitens. Klankbordgroep Wezep nam het initiatief voor het aanbrengen van deze borden na het verhaal vernomen te hebben van Dick Breedijk, die veel speurwerk heeft verricht naar deze materie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

flyer koningsdag

HATTEMERBROEK - Aanstaande donderdag is het zover: Koningsdag! De Oranjevereniging Hattemerbroek en Noord Veluwe Boys zijn druk bezig om de laatste dingen te regelen. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet geweldig, daarom nemen zij geen risico!

Er worden grote tenten geplaatst zodat u droog kunt feesten en kunt genieten van een spectaculaire show. Ook is er een overdekt terras waar u kunt zitten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wijkhelden

OLDEBROEK - Op Koningsdag 27 april gaan in de regio Noord-Veluwe de Wijkhelden van start – het zwerfafvalproject waarin kinderen en volwassenen zich actief inzetten om hun buurt schoner en leefbaarder te maken. Deze aanpak is in andere regio’s al bewezen succesvol. Op de Noord-Veluwe starten de Wijkhelden in de gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek.

Op Koningsdag zijn de Wijkhelden Wendy en Wouter (zie foto) ’s morgens in Elburg en ’s middags in Nunspeet om met de aanwezige kinderen het zwerfafvalspel te spelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

7f2c69134095177d39d38d5702193517 XL

OLDEBROEK - De inspecties hebben in alle regio’s de Veilig Thuis-organisaties onderzocht. Zij concluderen dat Veilig Thuis NOG werkt binnen de wettelijke termijnen ten aanzien van de eerste beoordeling, de start en uitvoering van een onderzoek en het inzetten van vervolgtrajecten. Er zijn dus geen wachtlijsten in de regio. Daarentegen is er nog veel in ontwikkeling in de werkprocessen, bijvoorbeeld als het gaat om het vastleggen van zaken in dossiers en het nagaan of, na inzet van hulpverlening, de veiligheid daadwerkelijk is hersteld. Veilig Thuis heeft inmiddels een verbeterplan opgesteld. Voor 1 september moet op de onderdelen die nog niet voldoende zijn een voldoende worden gescoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koningsdag Kukeluussien

't LOO - Omdat koning 'Wiljum Allesander' bijna jarig is, hebben de peuters van peuteropvang Kukeluussien alvast een gezellig feestje gevierd. Ze weten nu dat de vlag van Nederland rood, wit en blauw is. Verder is er getrakteerd, werd er een echte optocht gehouden met zelfgemaakte toeters, spelletjes gedaan met onder andere was ophangen, visjes gevangen en de peuters hebben heerlijk rondgesprongen op het springkussen.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

17759876 1371763276223029 1054631561277056936 nHEERDE - Op 25 mei 2017 opent Jeugd met een Opdracht haar deuren voor het jaarlijkse Open Huis. Voor bezoekers een mooie dag om de mensen te ontmoeten die onderdeel zijn van JmeO en om te zien en te ervaren wat zending inhoudt.

Voor jongeren zal er deze dag het event Hemelstijl plaatsvinden, een mogelijkheid om radicaal voor Jezus te gaan leven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wecycle Inleveractie gemeente 2017 HR

OLDEBROEK - Inwoners van de gemeente Oldebroek die vanaf vrijdag 28 april afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op hun milieustraat, kunnen daarmee Natuur- en Milieuvereniging 't Groentje ondersteunen. Hoe meer zij inleveren, hoe groter de kans dat het goede doel een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle ontvangt. De inleveraars zelf maken kans op een nieuw apparaat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS (Global Positioning System) stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het gekozen lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel. De actie loopt tot en met 31 augustus. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

010 Oranjerock 2017OLDEBROEK – De Oranjevereniging Oldebroek had zaterdagavond de aftrap van de Oranjefestiviteiten. In het Kulturhus de Talter in Oldebroek traden drie bands van Veluwse bodem op. Dit jaar was er gekozen voor een andere opzet, twee podiums waar de bands konden optreden. Dit zorgde voor een doorlopend programma. Dit werd dan ook door de bezoekers gewaardeerd die genoten van de bands.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

whcWEZEP - Op vrijdagavond 28 april houdt de supporterscommissie een grote bingoavond voor al haar leden, donateurs, supporters en vrijwilligers in het clubhuis van de voetbalvereniging WHC. Op deze avond worden er 30 rondes gespeeld en 3 hoodfrondes en de maandkaart.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dodenherdenkingWEZEP - In Wezep wordt dit jaar de 4 mei herdenking gestart met een herdenkingsplechtigheid in de Kruiskerk (Kerkweg 6) die begint om 19 uur. Spreker is de heer Oosterhuis. Hij is vlootpredikant bij de Koninklijke Marine. Muzikale medewerking zal worden verleend door het koor Laetare uit Oldebroek. Tijdens de plechtigheid zal ook een aantal veteranen en vluchtelingen aanwezig zijn. Om 19.35 is het vertrek van de stille tocht naar het oorlogsmonument (bij de muziekkoepel) alwaar om ca. 19.50 uur burgemeester Hoogendoorn een toespraak zal houden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto burgemeesterhoogendoorn 2Een mooi Burgerinitiatief in gedachten? Ga in gesprek met de burgemeester

WEZEP - Op dinsdag 2 mei 2017 bezoekt burgemeester Hoogendoorn van 19.30 tot 21.00 uur De Huiskamer van Wezep aan de Ruitersveldweg 20b in Wezep. De burgemeester gaat graag met inwoners in gesprek over een idee of een leuk initiatief. In de Huiskamer is er nog ruimte om nieuwe initiatieven te starten. Kom dus en laat horen wat jij zou willen starten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke activiteit of een gezellige morgen, middag of avond.Van harte uitgenodigd om met de burgemeester te praten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

17359068 1150948765014029 3308067878003199664 oOOSTERWOLDE - Op en rondom Koningsdag worden er door het Oranjecomite Oosterwolde diverse activiteiten georganiseerd. Natuurlijk wordt erop Koningsdag ook dit jaar weer een kleedjesmarkt georganiseerd en er is nog veel meer. Op 4 mei en 5 mei zijn er ook activiteiten gepland. De programma's voor deze dagen vindt u hieronder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)