IMG 5862

WEZEP - Met veel plezier en energie werd dit voorjaar in de wijk tuin aan de Noordsingel in Wezep noord gezaaid en gepoot: aardappelen, boontjes courgette, kruiden alles kwam mooi boven en groeide goed. Maar tegen de hoge temperaturen van deze zomer, was geen kruid gewassen. De zon bleef schijnen, regen bleef uit. En dat heb je nu echt wel nodig voor mooie resultaten in een groenten tuin. Water was niet voor handen dus alles in de tuin verdorde. Na goed overleg met de gemeente Oldebroek en de vrijwilligers van de tuin is afgelopen week een puls geslagen en een handpomp bevestigd. Zodat er in de toekomst ook geoogst kan worden. Het water dat opgepompt wordt is niet om te drinken maar om de tuin van water te voorzien.

Fotoreportage Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

336 logo teamkwf

OLDEBROEK - Het Koningin Wilhelmina Fonds voor de kankerbestrijding zoekt in Oldebroek en op `t Loo collectanten. De collecte wordt gehouden in de week van 3 tot en met 8 september.

Graag aanmelden bij Henny Berends via tel. 0525-631664.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Verkiezing duurzaamste huis van start 3

OLDEBROEK - Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In een aantal provincies kan het publiek stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in november. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

B29 DE TALTERCULTUURPRIJS nieuwe foto beeldje de talter 2017

OLDEBROEK - Kunstgroep de Talter uit Oldebroek organiseert dit jaar voor de zesde keer de Talter Cultuurprijs. Dit evenement is speciaal ingesteld voor regionale amateur kunstschilders. De schilders krijgen de gelegenheid om hun werkstuk gedurende twee maanden te exposeren in Kulturhus de Talter, daarnaast  zal een deskundige jury de werken beoordelen en zal op zaterdag 29 september 2018 de prijsuitreiking plaats vinden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

noot

OLDEBROEK -  Dinsdag 4 september a.s. start het Seniorenkoor Oldebroek e.o.weer met repeteren. Daar het aantal leden het laatste jaar behoorlijk is afgenomen, is versterking van met name mannenstemmen gewenst.

Dus iedereen die van zingen houdt, gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan en op de dinsdagmiddag enkele uurtjes over heeft, is van harte welkom. Leeftijd speelt daarbij geen enkele rol. Mensen uit de regio zijn ook van harte welkom, want er komen bijvoorbeeld ook leden uit Elburg, ’t Harde, Wezep en Heerde. De repetities zijn op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in Kulturhus De Talter te Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

37088845 489981988100495 6339221697098416128 o

WEZEP - Team Wezep zoekt  Handige Harrie's en Crea Bea's om Wezep op de kaart te zetten tijdens Zomer in Gelderland editie Wezep van Omroep Gelderland op woensdag 22 augustus a.s.

Dorothé van Team Wezep legt 't uit...

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

ruitersveldweg

Vermist in Oosterwolde: Schildpadpoes,halsband "Tijgertje" (Oostendorperstraatweg)
Gevonden in Oldebroek: Cypers/witte kat (Zuiderzeestraatweg)
Gevonden in Wezep: Wit/zwarte poes (Ruitersveldweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5822

WEZEP - Op dinsdag 14 augustus is het echtpaar Van den Brink-van den Bosch te Wezep  60 jaar getrouwd.

Wethouder Engberts bezocht het echtpaar om ze namens de Gemeente Oldebroek te feliciteren met deze mijlpaal.

Fotoreportage Alida Bosma

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

fraude

Een sms’je ontvangen van de bank? Klik dan niet op het linkje erin. Dat leidt namelijk naar een valse website. Als u daar gegevens intikt, komen deze direct bij oplichters terecht. Met uw inloggegevens hebben ze vrij spel in uw bankomgeving.

De sms’jes worden willekeurig verstuurd, en uit naam van verschillende banken. De ontvangers van de sms hebben daarom lang niet altijd echt een rekening bij die bank.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

swo

OLDEBROEK - Na twee maanden vakantie wordt het hoog tijd de spieren weer wat los te maken. SWO afd. Oldebroek hoopt dat alle zwemmers weer met veel plezier komen zwemmen in zwembad De Veldkamp. Nieuwe leden zijn daarbij van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

38783127 516284695470224 7417292272607166464 o

WEZEP - Woensdag 22 augustus brengt Omroep Gelderland Zomer in Gelderland live vanuit Wezep, via Radio & TV. In Op weg naar Zomer in Gelderland stelde Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. Onlangs was ze in Wezep. Angelique maakte kennis met het prachtige landgoed IJsselvliedt, leerde waarom Wezep ook wel het stratenmakersdorp wordt genoemd en het team van Wezep had nog een leuke verrassing voor Angelique in huis....

Meer weten over Zomer in Gelderland in Wezep? Volg de deelnemersploeg op Facebook  want de hulp van de Wezepers is nodig om Wezep onvergetelijk op de kaart en op de buis te zetten op 22 augustus!

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Zaterdag 11 augustus hield het Boerderij Museum Oldebroek voor de 32e keer het Oogstfeest. Ruim 3500 personen bezochten dit jaarlijkse festijn voor jong en oud. Waarnemend burgemeester mevr. Snijder- Hazelhoff opende het festijn door het ontkoppen van het graan met behulp van een 118 jaar oude "koppensneller". In dit filmpje naast een verslag ook een interview met de waarnemend burgemeester en wethouder Ben Engberts die geïnterviewd wordt door Gerrit van 't Hof van de veekeuring die ook al vele jaren tegelijk met het Oogstfeest gehouden wordt. Daarnaast geeft voorzitter Nicolet Hoorn verslag van deze dag die op dat moment (15.00 uur) bijna afgelopen was.

Schrijf reactie (0 Reacties)

BEA

WEZEP - Van 9 t/m 15 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds in Wezep en Hattemerbroek. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

 Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 IMG 5516

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

cq5dam.web.384.614

OLDEBROEK - De werkgroepen laaggeletterdheid uit de gemeenten Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe organiseren in de Week van de Alfabetisering op donderdag 6 september 2018 een symposium. Dit symposium is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs of in het sociaal domein, maar ook voor het bedrijfsleven. Abdelkader Benali start het plenaire gedeelte met een lezing over laaggeletterdheid. Daarna volgen workshops en een paneldiscussie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

De Hullen

OLDEBROEK -  Op zondag is er een 'open eettafel ' in De Hullen waar u als buitenstaander een warme maaltijd kunt gebruiken. Deze begint om 17.00 uur. Ook is het mogelijk om op doordeweekse dagen een maaltijd te gebruiken. vooraf dient u dit af te spreken. Dit is ook mogelijk voor groepjes.

U kunt zich aanmelden via te. 0525 - 63 76 37

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

swo

WEZEP - SWO gaat in september starten met een combinatie van een beginnerscursus en een vervolgcursus glas-in-lood. Belangstellende beginners kunnen zich nog opgeven, degene die de beginnerscursus al gevolgd hebben krijgen persoonlijk bericht. De cursus zal plaats vinden op dinsdagmorgen van 09.00 tot 11.30 uur in de zaal van SWO in de Brinkhof. Of SWO daarna weer een cursus boekbinden gaat hefen, hangt af van de belangstelling. Heeft u belangstelling laat het dan weten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto1p

OLDEBROEK - Vanaf eind deze zomer is Fotografie Herman van der Wal niet meer te vinden in het centrum van Oldebroek. Herman van der Wal stopt met zijn  fotozaak om zich, vanuit zijn huis in Wezep, uitsluitend te gaan richten op locatie-, bedrijfs- en trouwfotografie en het bewerken en afdrukken van foto’s. Op zaterdag 1 september is de winkel voor het laatst geopend. De beslissing is enkele weken geleden gevallen. Zijn pand is verkocht aan Klein & Uitslag Assurantie- en Hypotheekadvies. Herman van der Wal is blij met de verandering: ‘Ik kan ik mij nu volledig gaan richten op trouw- en locatiefotografie en het verwerken en afdrukken van foto’s. Ik ben blij dat ik daar nog een paar jaar mee door kan gaan.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RWS Factsheet verkeershinderN50 tcm21 142503

HATTEMERBROEK/KAMPEN - Vanavond om 22.00 uur gaat de N50 tussen Hattemerbroek en Kampen-Zuid weer open. Vanaf dat moment is de N50 tussen Kampen-Zuid en Kampen tot maandag 13 augustus 05.00 uur in beide richtingen dicht.

Lees HIER meer op de site van Rijkswaterstaat.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

27655409 1598254730281932 3264502813381518666 n

OLDEBROEK - Dit jaar vindt alweer de zestiende Kunstroute Noordwest-Veluwe plaats. Het boekje 'Kunstroute 2018' met informatie over alle deelnemers is gratis en verkrijgbaar bij de plaatse-lijke VVV’s en bij de deelnemende kunstenaars.

Zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 (11.00 - 17.00 uur) staat de Noordwest-Veluwe opnieuw in het teken van de kunst. Kunstenaars en galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg en Nunspeet nodigen u uit in hun atelier/galerie. Wandelend, op de fiets of met de auto voert de route u langs vele locaties waar u kennis maakt met mooie en bijzondere kunstwerken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)