Logo Cool2BFit

WEZEP - In de JOGG-gemeentes Oldebroek en Elburg wordt sinds 2015 gewerkt met Cool2BFit. Een programma dat kinderen van 8 tot 13 jaar samen met hun ouders laat werken aan een gezondere leefstijl. In het najaar van 2018 is er weer een mogelijk om te starten met dit programma. Om ouders de mogelijkheid te geven om vrijblijvend vragen te stellen aan de professionals worden er twee informatiebijeenkomsten (Wezep & Elburg) georganiseerd. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

water

OLDEBROEK - Door het zomerse voorjaar zijn de waterplanten al vroeg in het jaar naar de oppervlakte gegroeid waar ze de watersporters in de weg zitten. Tijd om in actie te komen. Op 18 juni is gestart met het maaien van het fonteinkruid op het Gooimeer en Wolderwijd. De komende weken zullen 3 maaiboten al vanaf de vroege morgen bezig zijn met het maaien van 600 hectare waterplanten op het Gooi- en Eemmeer, Wolderwijd en de havens van de eilanden in de Randmeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vabieb

OLDEBROEK - Op 1 juli gaat de VakantieBieb weer van start! De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek. In de VakantieBieb staan ruim 60 e-books voor het hele gezin. De app is te downloaden van 1 juli t/m 31 augustus 2018. Voor het gebruik van de VakantieBieb hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Gratis app

De VakantieBieb app is gratis te downloaden voor tablet of smartphone. Overal waar een goede wifi-verbinding is, kunnen de e-books gedownload worden. Als de e-books eenmaal zijn gedownload, kunnen ze overal gelezen worden, ook zonder wifi.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Persbericht Inschrijving zesde editie Run for Joyce geopend 180620

OOSTERWOLDE – Hardloopevenement Run for Joyce heeft de inschrijving voor de zesde editie geopend. Het hardloopevenement wordt gehouden op vrijdagavond 21 september op de vertrouwde locatie op en rondom Sportpark De Heughte in Oosterwolde. Ook dit jaar wordt er weer gelopen om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van gehandicapte weeskinderen in China. Elke hardloper kan zich vanaf vrijdag 22 juni inschrijven op de website van Run for Joyce.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5280

WEZEP - Afgelopen dinsdag had kinderkoor de Merels de laatste repetitieavond in de Vredeskerk van dit seizoen. Tijdens deze avond werd afscheid genomen van zes kinderen. Ze zitten in groep 8 en daarmee eindigt hun tijd op het kinderkoor. Ze werden door voorzitter Jenny Metselaar in het zonnetje gezet met een mooie ketting met daaraan een merel of een gegraveerd glas. Tevens ontving Gwen vanwege haar vijfjarig lidmaatschap een oorkonde en tegoedbonnen van een ijssalon.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

968883 511490785589338 733247168 n

ZWOLLE - De patiënt centraal, het klinkt zo gemakkelijk en logisch. Maar het kan altijd beter en daar heeft Isala in 2017 veel energie in gestoken. Met resultaat, want uit ons imago-onderzoek blijkt dat patiënten Isala betrouwbaar vinden en de zorg veilig. Wanneer je als ziekenhuis beter luistert naar wat je patiënten echt belangrijk vinden, kun je de zorg beter aansluiten op zijn of haar wensen. Wat is de thuissituatie? En weegt het resultaat van een behandeling op tegen de bijwerkingen? Door patiënten te vragen wat voor hen belangrijk is en in plaatst van een behandeling voor te schrijven, een behandeling voor te stellen… verbeteren wij de zorg. Want wat blijkt, patiënten zijn dan meer therapietrouw. Voormalig kinderarts Paul Brand deed hier onderzoek naar bij astmapatiënten. Maar beslissen de Isala-artsen al samen met de patiënt en hoe doen zij dit dan? Hebben de dokters hier nog ondersteuning bij nodig? Dat gaat Isala het komende jaar onderzoeken én doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WFV18B 011C

Foto's Dries van Dijk

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8616 50

- door Janneke van Boven -

OLDEBROEK - Eind maart 2014 is een paal met een ooievaarsnest geplaatst bij Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. In 2015, 2016 en 2017 heeft een smoorverliefd ooievaarspaartje tevergeefs veel geoefend en alles in het werk gesteld om voor nakomelingen te zorgen. Nu, in 2018, lijkt het te lukken. Dinsdagavond 19 juni is Bennie van den Brink met een verreiker van Wolf Verreikerverhuur, gevestigd aan de Bovenheigraaf 34 in Oldebroek, naar het ooievaarsnest gegaan en heeft drie ongeveer vijf weken oude jonge ooievaars mee naar beneden genomen, deze geringd, de vleugellengte, snavellengte en het gewicht gemeten en vervolgens de jonge ooievaars teruggezet in het nest. Na een kwartier kwam moeder ooievaar terug om de jonkies weer te beschermen…..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5478

Foto's Alida Bosma

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DgII0goX0AAj el

Vandaag, woensdag 20 juni, nam LocoFM afscheid van een oudgediende.  Gerrit van der Linde,  bekend van zijn radioprogramma De Nedertaler, hangt na 25 jaar de microfoon in de wilgen. Naast het presenteren van  De Nedertaler was hij ook betrokken bij de totstandkoming van diverse andere radioprogramma’s en vervulde hij de functie van programma coördinator. Tevens was hij bestuurslid.  Helemaal verlaten doet hij de omroep niet.  Hij blijft actief als vrijwilliger op de donderdag- en zondagavond. Voorzitter Bert-Jan Dokter bedankte vanmiddag Gerrit voor zijn energie en voor zijn betekenis voor LocoFM. Hij zei daarbij graag verder te willen  bouwen op de stevige erfenis die Gerrit mede gebouwd heeft voor onze publieke lokale omroep die middenin de samenleving staat.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

15196012 1295776553807432 50427260265482939 o

OLDEBROEK - Donderdagmiddag 21 juni om 17.00 uur kunt u luisteren naar Kennis van Zaken op LocoFM. Geert Jan Prins is namens Will2Sustain uit Oldebroek te gast in de studio. Will2Sustain is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling. 

In deze aflevering staat de P van Profit, dus van het geld centraal. Geert Jan gaat nader in op de economische - / geld-aspecten van duurzaamheid

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

homeride

WEZEP - Weerman Piet Paulusma is vanavond in Wezep. Hij zal de Homeride en met namerijders van de Hoeve Hazen promoten, die dit weekend 500 km gaan fietsen voor de Hoeve in Beetsterzwaag. Dit is een vakantiehuis van het Ronald MC Donald huis waar gezinnen met een zorgintensied kind even lekker kunnen bijtanken. Er is tevens aandacht voor Gasterij de 7 Heuvels waar dit weekend een paalzitactie wordt gehouden voor vijf goede doelen, waaronder de Homeride.

Om 18:00 uur zal Piet Paulusma bij Gasterij de 7 Heuvels zijn.

Schrijf reactie (0 Reacties)

halte

OLDEBROEK - Ook bij Syntus Gelderland is het vanaf 24 juni 2018 niet meer mogelijk met contant geld te betalen in de bus. Na een soepele overgang in Almere in december 2017, wordt vanaf 24 juni ook in de oostelijke reisgebieden van Keolis Nederland geen contant geld in de bussen geaccepteerd. Als alternatief heeft Keolis Nederland het pinnen in de bus geïntroduceerd. Door contant geld op de bus te weren, komt Keolis Nederland tegemoet aan de wens van chauffeurs om de veiligheid in de bus te vergroten. Aanleiding was een reeks gewelddadige overvallen op buschauffeurs, waarbij het aanwezige wisselgeld buit gemaakt werd. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. Voor de reiziger betekent de nieuwe pinmogelijkheden bovendien extra gemak, omdat het een gangbare en graag gebruikte betaalmethode is geworden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rode kruis

OLDEBROEK - Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Om deze activiteiten uit te kunnen voeren zijn er financiele middelen nodig. Tijdens de Rode Kruis Week van 24 juni tot en met 30 juni 2018, gaan daarom 200 enthousiaste en gemotiveerde colectanten in de gemeentes Elburg en Oldebroek langs de deuren voor de lokale hulpverleningsactiviteiten. De opbrengst komt ten goede aan de eigen afdeling. Zo is de collecte in Elburg en Oldebroek o.a. bedoeld voor de aanschaf van verbandmiddelen en als aanvulling op kosten voor het verlenen van Eerste Hulp bij evenementen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

14567407 1253035951414826 7120990007872944172 o

OLDEBROEK - Woensdagmiddag 20 juni om 17.00 uur staat Zomer in Gelderland in Wezep centraal bij Loco Info op LocoFM. Op woensdag 22 augustus komt het programma van Omroep Gelderland naar Wezep op het plein bij MFC De Brinkhof.  Angelique Krüger reist ook dit jaar weer door de provincie met het programma Zomer in Gelderland. Dit jaar doen er 15 nieuwe plaatsen mee aan het zomerprogramma.

Dat zijn: Miste, Meteren, Harskamp, Varssel, Beemte-Broekland, Heerewaarden, Heteren, Vuren, Bekveld, Appeltern, Noordijk, Stokkum, Wezep, Zieuwent, Oosterhout. Meer informatie over de plaatsen is te vinden via zomer.gld.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

fwv18 020

Foto's Dries van Dijk

Schrijf reactie (0 Reacties)

15895524 1348161678568919 4825730254951881377 o

OLDEBROEK - Elke woensdagavond om 18.00 uur kunt u tot 19.00 uur luisteren naar het Rondje Politiek op LocoFM. Op woensdag 20 juni zijn raadsleden van CDA en SGP te gast in de studio. Frank van 't Ende bespreekt met hen de actuele politieke zaken, die spelen in de gemeente Oldebroek.

Heeft u een vraag, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag wordt dan gelijk in de uitzending behandeld. Mailen kan via radio@locofm.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

werven

OLDEBROEK -  Na veertig jaar zeer actief werken heeft Jan afscheid genomen. Maar dat deed hij niet zomaar. Ook nu blijkt weer zijn vrijgevigheid en betrokkenheid. Jan van Werven: “Ik kan niet anders dan met heel veel dankbaarheid terugkijken op de afgelopen 40 jaar. De warme reacties op mijn pensioen hebben me overweldigd”. Vervelen zal Jan zich niet de komende jaren. “Ik zal mij blijven inzetten voor onze stichting Je Maintiendrai en mijn rol bij The Art of Charity. Beiden draag ik een warm hart toe”. Je Maintiendrai biedt dagbesteding op landgoed Morren aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Stichting Charity leert duizenden boeren in Malawi hoe ze op een duurzame manier hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Beide stichtingen werken vanuit Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5195

WEZEP -  Maandag 18 juni heeft de brandweer Wezep een bezoek gebracht aan De Wereldkinderen. Zij deden dit naar aanleiding van hun facebookactie 'Win een bezoek aan de brandweerkazerne met je klas of groep'. De peutergroep van De Wereldkinderen had niet gewonnen, maar kregen als verrassing een bezoek van de brandweer. Dit bezoek viel mooi samen met het  thema 'Water' waarover zij de afgelopen weken hadden gesproken.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Festival 2018

OLDEBROEK -  Op zaterdag 16 juni vond het jaarlijks festival van het Noord Veluws Muziekverband weer plaats. In het Huiken in Elburg streden 8 orkesten om de Jos Lussenburg beker. Deze beker is bestemd voor het orkest met hoogste punten aantal van de hele festival. Daarnaast werd er gestreden om de koraalbeker. Deze beker is voor het orkest met de mooiste uitvoering van een koraal.

Het A-orkest van CMV Concordia uit Oldebroek betrad als 4e orkest het podium. Onder leiding van dirigent Jaap Musschenga werd als eerste het koraal La Prière uitgevoerd. De jury was met name erg te spreken over de klankbalans binnen het orkest. Uiteindelijk werd de koraalbeker gewonnen door buurtvereniging David Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)