Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo DoeMEE Award

APELDOORN - 7 december reikt MEE voor het tweede jaar op rij de DoeMEE-Award uit in de regio’s Veluwe en IJsseloevers/Flevoland. In de afgelopen maanden kon iedereen een initiatief van een organisatie of persoon nomineren. Per regio zijn 3 nominaties geselecteerd die strijden om de titel: Fietsjoe, Buurtkracht, Truus Hermkens, Rolanda Stokker – het Onderwijsatelier, Twente Decadente Chocolaterie en Mont Ventoux on Wheels. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de uitreiking die plaatsvindt bij CODA in Apeldoorn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Energieadviseur van der Mark op bezoek in Putten

Huiseigenaren kunnen bij Veluwe Duurzaam een energieadviesgesprek aanvragen

OLDEBROEK - Voor huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen is er nu de mogelijkheid voor een energieadviesgesprek. De gemeenten op de Noord-Veluwe stellen deze energieadviesgesprekken in samenwerking met Veluwe Duurzaam beschikbaar. Bij een energieadviesgesprek komt er een onafhankelijke energieadviseur aan huis. De adviseur geeft aan welke stappen er het beste kunnen worden genomen om de betreffende woning duurzamer te maken. Er zijn een beperkt aantal adviezen beschikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

praktijksschoolleerlingen in winkelstraat met snack 46110aee4f49142506ffe16e7c29bd9f

OLDEBROEK - Speciaal voor (zeer) moeilijklerende jongeren heeft MEE een e-learning opgezet om hen te leren met geld om te gaan. Dit online leerprogramma is een onderdeel van Smart met Geld, een programma van MEE dat zich richt op het vergroten van de financiële weerbaarheid van kwetsbare jongeren, veelal met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Deze jongeren zijn extra gevoelig voor groepsdruk en reclame, hebben geen besef van de waarde van geld en kunnen de consequenties van hun handelen vaak niet overzien. Ze lopen daardoor een groter risico om in de financiële problemen te komen. Smart met Geld is erop gericht om dat te voorkomen. Het programma bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van 15 tot 18 jaar op praktijkscholen en in het voortgezet speciaal onderwijs, waarbij ze op een praktijkgerichte wijze leren met geld om te gaan. De e-learning is hiervan een belangrijk onderdeel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

meeELBURG - Op donderdag 30 november a.s. organiseert MEE Veluwe samen met Stichting Wiel een ontmoetingsavond voor ouders van volwassen kinderen met een beperking. Dit kan een (licht) verstandelijke beperking zijn of een psychiatrische stoornis. Zowel ouders met een thuiswonend als uitwonend kind uit de regio Noord-Veluwe zijn welkom. De avond is gratis toegankelijk en vindt plaats in Kulturhus ‘t Huiken in Elburg. Het thema van deze ontmoetingsavond is vriendschap en relaties. Jolanda Bergsma van MEE besteedt die avond aandacht aan de seksuele ontwikkeling van kinderen met een beperking in verhouding tot de seksuele ontwikkeling van kinderen zonder een beperking.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170717 122449WEZEP - Op vrijdagmiddag om 16.00 uur presenteert Nicolet Hoorn het programma WieKent Weetjes op LocoFM. In de uitzending van 24 november staat Consmema BV centraal. Dit bedrijf, gevestigd aan de Duuzaamheidsstraat in Hattemerbroek, is al ruim 90 jaar toeleverancier van hoogwaardige producten en doordachte oplossingen in staal, aluminium en RVS.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20171121 152148WEZEP - In De Huiskamer van Wezep is de afgelopen maanden door een aantal dames druk gebreid en gehaakt voor Stichting MINO. Op dinsdagmiddag en -avond kwamen,  onder het genot van een kop koffie of thee en een goed gesprek, vele truitjes, sokken en babyartikelen tot stand. MINO staat voor Mensen In Nood Oost-Europa. De kleine Stichting zamelt goederen in, werft donateurs, stelt voedselpakketten samen, steunt diverse projecten en kent een familie-adoptie programma. Op dinsdag 21 november werden in De Huiskamer alle gemaakte producten overhandigd aan Alie ter Velde, voorzitster van de stichting.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto PexelsHATTEM - Presentator Eef Mokkink van RTV Hattem is woensdag om het leven gekomen bij een skiongeluk. Dat meldt de lokale omroep op haar website. Mokkink kwam tijdens het skiën in botsing met een machine die wordt gebruikt voor het onderhoud van de piste. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dementie twitterOLDEBROEK - In de gemeente Oldebroek is de werkgroep dementie actief. Een samenwerking tussen vrijwilligers- en zorgorganisaties. De werkgroep wil mantelzorgers en vrijwilligers in de thuissituatie, ondersteunen bij de zorg voor iemand met dementie. Speciaal voor vrijwilligers heeft de werkgroep deze keer een workshop georganiseerd met als titel ’de dementie vriendelijke vrijwilliger’. 

Er wordt een rollenspel gespeeld door Ilse Roelofsen van ‘Theater aan de lijn’ uit Deventer, waar de vrijwilligers van kunnen leren. De vrijwilligers kunnen daardoor leren hoe je contact kunt krijgen en om kan gaan met de zorgvrager met dementie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 1580

OOSTERWOLDE - Stichting Je Maintiendrai is blij verrast door de schenking van een professionele bladblazer, geleverd door  landbouwmechanisatiebedrijf  Van Engelen B.V. uit Nunspeet. Namens het bedrijf overhandigde eigenaar Joop van Engelen de bladblazer aan Gert Tromp, medewerker bij Je Maintiendrai. Door deze schenking kunnen de cliënten in deze herfstperiode met groot gemak het blad om de zorgboerderij verwijderen. Dat de heer van Engelen een groot hart voor de stichting heeft, bleek wel uit een persoonlijk gesprek. Zo heeft hij in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de verzorging van zijn moeder en steunt hij nu diverse regionale zorginstellingen. De betrokkenheid van de heer van Engelen bij de zorg is dus groot. Stichting Je Maintiendra is hem en zijn firma bijzonder dankbaar voor de schenking.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0290

WEZEP -  Maandagavond 27 november om 19.00 uur treedt het koor Illusion uit Hattemerbroek op in de Samenhof.Het koor heeft een grote diversiteit aan zangstijlen, van modern tot licht christelijk, maar ook moderne titels en dat alles gebracht in diverse talen en meerstemmig.

Ferdi Verbiesen praat de liederen op een luchtige manier aan elkaar. Alle senioren uit Wezep en omstreken zijn van harte welkom.

Entree als gebruikelijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

walkentalk

WEZEP -   Informeren en inspireren, dat is het doel van Bianca de Vries van uitzendbureau Actief uit ’t Loo  op woensdag 6 december bij de Walk&Talk bijeenkomst van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Wezep. Er is meer vraag naar personeel, maar het is toch een uitdaging om personeel te vinden, de vraag van werkgevers is verschoven naar een ander vakgebied dan eerder. Vraag en aanbod zijn niet op elkaar afgestemd en dat vraagt innovatie en aanpassingsvermogen. Bianca de Vries zal hier informatie over geven en ook vertellen wat voor werkzoekenden en bedrijven de voordelen kunnen zijn om via een uitzendbureau te werken. Ook zal Bianca de Vries vertellen hoe je het CV het beste kunt opbouwen en geeft ze tips over wat je wel en niet moet doen bij een intake gesprek bij een uitzendbureau en bij een sollicitatiegesprek bij de werkgever. Voor Bianca is het belangrijk dat het een interactieve en informatieve bijeenkomst wordt met veel ruimte voor vragen, zodat ze de bezoekers een stap verder kan helpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

21014201 1886266145034652 7106451309577942406 o

WEZEP - Sinds oktober 2017 is in de voormalige bibliotheek van Wezep het Kunstlokaal Wezep gevestigd. Bij het KunstLokaal Wezep kun je van alles doen en leren op het gebied van tekenen of schilderen, maar ook technieken die je creativiteit op gang helpen. De workshops en lessen zijn zowel door kinderen als volwassenen te volgen. Er wordt een gevarieerd programma geboden.  Op verzoek geeft het Kunstlokaal Wezep bijvoorbeeld een naaicursus voor beginners. In de lessen is er aandacht voor de technische kant van de naaimachine, je leert een patroon te lezen en gebruiken en ook het repareren van kleding komt aan de orde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kulturhus oldebroek 620x279OLDEBROEK - Van 27 november 2017 tm 26 februari 2018 is er in het kulturhus De Talter te Oldebroek een expositie. Er is glas in lood te zien van Jan Klein en de Fotoclub Elburg toont een aantal spectaculair mooie foto's gemaakt door leden van de fotoclub.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Amivedi uitgelichte Afbeelding

Vermist in Wezep:  Turkse Van kater,wit/rood,halflangh."Odin" (Heidepad)

Informatie: Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com / www.amivedi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

mo

WEZEP - Verplaats je in een 7-jarige en hoor en zie hoe je ouders (ernstige) ruzie maken. Dit kan  met de virtual reality simulatie 'Vergeet mij niet'. Deze simulatie laat je beleven hoe het is om als kind getuige te zijn van huiselijk geweld. Deze activiteit werd vandaag in meerdere Veluwse plaatsen georganiseerd, waaronder in dorpshuis de Brinkhof in Wezep, door Moviera, aanpak huiselijk geweld en Veilig Thuis Noord Oost Gelderland, in opdracht van de gemeenten en uitgevoerd in het kader van de ‘Week tegen Kindermishandeling’(20 t/m 26 november).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC01937

WEZEP - Fruitbomen hebben snoeionderhoud nodig. Heeft u (hoogstam)fruitbomen en weet u niet hoe deze gesnoeid moeten worden? Of bent u zelf niet meer in staat om het snoeiwerk te doen? Neem dan eens contact op met de werkgroep landschapsonderhoud van Natuur- en Milieuvereniging Groentje.  Deze werkgroep biedt al vele jaren advies en hulp aan particulieren in de gemeente Oldebroek. Groentje vindt het belangrijk dat ons landschap mooi  en gevarieerd blijft. Hoogstamfruitbomen verfraaien onze omgeving.  Snoeien is nodig anders krijgen de bomen veel te veel takken en ‘groeien dicht’.  Binnen in de kroon komt te weinig licht en de bomen blijven vochtig. Dan ontstaan gemakkelijk schimmels en ziekten. Ook schuren de takken tegen elkaar en dat geeft beschadigingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marten Muller, tel. 038-3765586, e-mail  m.muller@upcmail.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

SCHAAP 1

WEZEP - Na een voorbereidingsperiode van ruim drie jaar gaat op woensdag 29 november de bouw van Kindcentrum De Schaapskooi in Wezep van start. Om 11.00 uur ’s morgens vindt aan de Veluwelaan, op de locatie van de voormalige Goede Herderschool, in het bijzijn van leerlingen, ouders en medewerkers en andere belangstellenden, de officiële handeling plaats.

Het nieuwe gebouw bestaat deels uit twee bouwlagen, de hoofdentree wordt verplaatst van de Veluwelaan naar de Verlengde Meidoornstraat en in het ontwerp is aansluiting gezocht bij de naastgelegen Vredeskerk.  De bouwkosten bedragen ruim drie miljoen euro die voor het grootste deel door de gemeente Oldebroek worden gedragen. De oplevering staat gepland voor de zomervakantie van 2018.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bakenlogo

ELBURG - In verband met Sinterklaas is het wijkbuffet  dit keer op woensdag 6 december in  wijkontmoetingscentrum  De Voord.  Lijkt het u ook  gezellig om met andere inwoners uit Elburg te eten, te praten, kortom elkaar te ontmoeten in een andere omgeving?  Dan is dit iets voor u!

Kosten voor het buffet zijn € 8,- per persoon,  inclusief één aperitief. U bent welkom vanaf 17.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)