RVR PTX100 LCD

In de nacht van 14 op 15 juli is onze FM-zender ontvreemd. Hiervan hebben we als Loco Media Groep aangifte gedaan bij de Politie maar helaas kunnen zij verder niets voor ons betekenen. Als publieke lokale omroep ontvangen wij geen subsidie en moeten onze vrijwilligers zelf het geld verdienen om Loco Media Groep als volwaardige publieke omroep in de lucht te houden. U zult begrijpen dat een kapot gemaakte kast, doorgeknipte antennekabels en een nieuwe zender ons zuurverdiend eigen geld kost.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Gemeente ZutphenOLDEBROEK /ZUTPHEN - De gemeente Zutphen doet een flinke donatie aan Jesse Mulder (13). Dit meldt Omroep Gelderland. Jesse zamelt, sinds hij genezen is van kanker, oude mobieltjes in voor Stichting Opkikker.

Hij benaderde de gemeente Zutphen, die doneren nu alle oude mobieltjes van ambtenaren aan de stichting. Jesse heeft inmiddels al ruim 20.000 oude mobieltjes opgehaald voor Stichting Opkikker.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bigpopposter

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Jong vLS Winds 2018

WEZEP - Na het fantastische resultaat van het seniorenkorps op het afgelopen Wereld Muziek Concours te Kerkrade zet ook het juniorenkorps van de van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep volop in op muzikale en creatieve ontwikkeling. Jong vLS creëert haar eigen kansen om als individuele muzikanten en als team te groeien en te bloeien.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

12493394 900049083446503 7208649982544805950 o

OLDEBROEK -  Is het lastig voor u om werk en zorg te combineren? Dan kan het soms helpen om uw werktijden aan te passen of minder uren te gaan werken. Welke wettelijke mogelijkheden zijn daarvoor? De Wet Flexibel Werken regelt de mogelijkheid voor werknemers om thuis of op gunstige tijden te werken. En ook aanpassing van de arbeidsduur. De wet geeft u echter niet het absolute recht op flexibel werken. Maar biedt het recht om dit aan te vragen. 

De wet is niet van toepassing op bedrijven met minder dan tien werknemers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 2901

OLDEBROEK – In en rond Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ werd vandaag een grote speeldag voor kinderen van vier tot twaalf jaar gehouden. De organisatie mocht zich verheugen in een grote opkomst. Er was onder andere een springkussen, een spellencircuit en een knutselplein. De kinderen konden daarnaast appelmoes maken en pannenkoeken bakken. Ook leerden ze wat werkzaamheden van de boerin, zoals mattenkloppen. De kinderen kregen, zodra ze een activiteit voltooid hadden een sticker om op de kaart te plakken. Bij een volle kaart wachtte een kleine verrassing.

Fotoreportage Janneke van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

gilia2

De zomer is een mooi moment om bij te scholen en de kennis weer op te frissen. Nadat ik de  keuze gemaakt had om vooral verantwoorde producten in de winkel te zetten ben ik me weer eens gaan verdiepen in de ingrediënten van bodylotions, douchegels, shampoos enz. Ik wist natuurlijk al dat er in veel producten stoffen zijn verwerkt die de je wenkbrauwen doen fronsen. Dat deze stoffen anno 2017 zonder enige vorm van waarschuwing nog steeds verwerkt worden, vind ik ronduit verwerpelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

poes boterakkers1

Vermist op 't Loo/Oldebroek: Rood/witte kater  "Joris" (Harm Aartsweg)

Gevonden op 't Loo/Oldebroek:  Cypers/bruine kat (Vierschotenweg)

Gevonden in Wezep: Zwart/witte poes (Boterakkers)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20106396 486443535023819 3544806385444464096 n

OLDEBROEK - Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

4930

OLDEBROEK - Kunstliefhebbers kunnen zaterdag 5 augustus een kunstroute rijden die is uitgezet door Oldebroek, Elburg en 't Harde. De route van 22 kilometer voert over prachtige landgoederen en langs zes ateliers. Op elk willekeurig punt kan de route gestart worden. De atelierhouders en de ruim 10 gastkunstenaars zullen hun kunstwerken tonen en uitleggen. De ateliers zijn te herkennen aan een wit groen banier met een logo. Toegang is gratis. De ateliers zijn geopend voor bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wecycle 25 juli 2

WEZEP - Op dinsdag 25 juli 2017 overhandigde wethouder Harm Westerbroek op de gemeentewerf een stapel elektrische apparaten aan Alida Bosma van Natuur- en Milieuvereniging ’t Groentje uit Wezep. Elk ingeleverd elektrisch apparaat levert ’t Groentje spaarpunten op. Hiermee maakt ’t Groentje uit Wezep kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. De elektrische apparaten zijn ingezameld door medewerkers van gemeente Oldebroek. Stichting Wecycle organiseert deze actie. Ook inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen.

Fotoreportage Alida Bosma

 

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

csm Publ jvs 2016 cover aa688c584f

OLDEBROEK  -  UWOON is trots op de Jaarstukken 2016; de verantwoording over haar maatschappelijke en financiële prestaties. Vooral trots is UWOON op de tevredenheid van huurders over de dienstverlening. Klanten beoordeelden de corporatie met 8,0 tegenover 7,7 in 2015. Die beoordeling droeg ook bij aan een AB-score in de Aedes-benchmark – een vergelijkend onderzoek naar de prestaties van woningcorporaties - op de onderdelen Huurdersoordeel en Bedrijfslasten. Daarmee behoort UWOON tot de groep vlak achter de koplopers.

Ook in 2016 heeft UWOON zich ingezet voor betaalbaar woonplezier voor huurders en woningzoekenden. De woningcorporatie hielp 500 woningzoekenden aan een huis. Vanaf medio 2016 gebeurde dat via een nieuw, regionaal woonruimtebemiddelingsysteem. Inschrijven en reageren op alle aangeboden huurwoningen kan via één vernieuwde website: www.hurennoordveluwe.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

WEZEP -  De zomervakantie is begonnen en daarom heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe een leuke digitale activiteit voor kinderen uit groep 6, 7 en 8: programmeren met de Makey-Makey!

Met de Makey-Makey maak je een eigen toetsenbord en leer je hoe een stroomcircuit werkt en welke materialen er wel en niet geleiden. Je kunt zelfs piano spelen op een banaan!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Irma van de RietOLDEBROEK - In Oldebroek is maandagmiddag een waterhoos waargenomen. 'Dat is een soort windhoos op het water', legt Jordi Bloem van MeteoGroup bij Omroep Gelderland uit.

Windhozen komen vaker voor en soms zijn er meerdere tegelijk. 'Het water is relatief warm, de lucht op hoogte is vrij koud. Door de weinige wind kan zo'n waterhoos makkelijk ontstaan', zegt Bloem. De hoos blijft op het water en is niet gevaarlijk.

Ook op andere plekken in het land werden vandaag waterhozen gespot. 'Het zijn ideale weersomstandigheden voor de hozen', zeggen de weerexperts. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170724 174330 resized

Schrijf reactie (0 Reacties)

Banner

WEZEP -  De Wereldkinderen in Wezep bestaat twee jaar. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan organiseeert De Wereldkinderen op zaterdag 26 augustus a.s een Fancy Fair en rommelmarkt. Tijdens deze fair staan er verschillende kraampjes opgesteld met daarop o.a. spullen van Tupperware Wezep, Jemaco, interieurartikelen van mevrouw Bos en kleding van mevrouw K, v’t Veld. Er is een kleedjesmarkt en een gezellige koffie- en theehoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo Z50 Transparant 600x239OLDEBROEK - LocoFM zendt deze zomer de Zomerse 50 uit, de hitlijst met de meest populaire zomerhits aller tijden. Luisteraars van LocoFM kunnen hun favoriete zomerhits doorgeven. Stemmen kan tot en met 13 augustus op www.zomerse50.nl. Onder alle stemmers wordt een vakantie in Tsjechië verloot, een week voor zestien personen in een luxe vakantievilla.

De uitslag van de Zomerse 50 2017 is bij LocoFM te horen op zaterdag 19 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Weilandsurfen P1030953

OLDEBROEK - Voor het eerst kunnen de bezoekers van het Oogstfeest zaterdag 12 augustus weilandsurfen achter twee of drie Belgische trekpaarden. Het belooft een avontuurlijke belevenis voor jong en oud te worden. Het speciale zeil waarop de deelnemers staan of zitten wordt door belzen over het weiland getrokken.

Weilandsurfen is een leuke activiteit voor alle leeftijden en iedereen die van een uitdaging houdt. Galop, draf of stap, de snelheid wordt aangepast aan een veilige surfsessie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kinderspeeldag mattenkloppen

OLDEBROEK – In en rond Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek wordt woensdag 26 juli van 10.00 tot 16.00 uur een grote speeldag voor kinderen van vier tot twaalf jaar gehouden. De kosten zijn vijf euro voor de kinderen en anderhalve euro voor de begeleider.

Het programma belooft veel goeds voor de kids. Er is onder andere een springkussen, een spellencircuit en een knutselplein. De kinderen worden door de begeleider of iemand van het museum geholpen bij het appelmoes maken en bij het pannenkoeken bakken. Ook leren ze wat werkzaamheden van de boerin, zoals mattenkloppen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)