BEBB

OOSTERWOLDE -  B&B De Heughte in Oosterwolde is vandaag officieel ingedeeld in de klasse van vijf tulpen. Dit is de hoogste klasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. B&B De Heughte ontving de vijf tulpen na een bezoek van een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Uit het rapport van de mystery guest: “Het is duidelijk te zien dat het verblijf met veel aandacht en liefde is gerealiseerd, waarbij er gekozen is voor een hoogwaardige afwerking.“ “Naast de imkerij, behoren de wellness faciliteiten ook tot de unieke kenmerken van deze B&B. In de prachtige tuin staan er een buitenzwembad en een jacuzzi tot de beschikking.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vertel

WEZEP -   Bij peuteropvang De Wereldkinderen krijgen de peuters met een VE-indicatie verteltas mee naar huis. In deze tas zitten; per thema, een boek, een spel,een knuffel en een boekje. In dit boekje kunnen de ouders opschrijven hoe de peuter het heeft ervaren.  Het doel van dit project is om leesplezier bij de peuters te motiveren. De verteltas is aan te passen op de beleefwereld van het jonge kind.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

souman

HATTEMERBROEK (adv) - Het afgelopen jaar was voor veel ‘stenen’ winkels een moeilijke periode. Het gemis van reuring en klanten in de muziekwinkel is moeilijk. Klanten konden nog wel bij ons terecht voor reparaties. Ook is Muziekhuis Souman online goed vertegenwoordigd. 'Gelukkig is er een lichtpunt aan de horizon in de vorm van ‘winkelen op afspraak’, aldus Ard Souman. “Met 2 verdiepingen mogen maximaal 4 klanten een bezoek brengen aan onze ruime muziekwinkel met een oppervlakte van 2000 m2.. Veiligheid staat bij ons voorop.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail DSC03389

WEZEP -  Heb je op maandag-, dinsdag- of woensdagmorgen een paar uur over, kom dan kinderboerderij Voskuilerhoeve helpen. Wat wordt van de vrijwilligers op de boerderij gevraagd? Je vindt het leuk om met dieren en kinderen om te gaan. Je voelt je verantwoordelijk voor hetgeen je doet op de boerderij. Ook is een gezellige sfeer belangrijk. En… je moet natuurlijk niet vies zijn van een beetje vuil. Om vrijwilliger te kunnen zijn, moet je minstens 18 jaar zijn en redelijk zelfstandig kunnen werken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lummerkersluis

OOSTERWOLDE - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Oldebroek heeft vijf objecten aangewezen als gemeentelijke monument. Het gaat om drie sluizen en twee schotbalkloodsen in de polder Oosterwolde. Deze objecten vertellen een verhaal over de ontwikkelingsgeschiedenis van de waterhuishouding in de polder Oosterwolde.

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetb

OLDEBROEK -  Doe mee met de gratis online KidsWorkshop en bouw je eigen mini-voetbaltafel. Hierbij ga je iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die  gebruikt worden heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Ethel Jansen die haar kapsalon weer mag openen vanaf 3 maart.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Anna Shirt

OLDEBROEK  -  Recent werd Join4Energy enorm verrast door meervoudig wereldkampioene Anna van der Breggen. Ze schonk een door haar gesigneerde regenboogtrui aan Join4Energy. Join4Energy zal deze regenboogtrui veilen. De opbrengst zal aangewend worden voor medicijnontwikkeling voor energiestofwisselingsziekten.

Heeft u interesse in dit shirt van deze grote fietskampioene en wilt u Join4Energy steunen? Doe dan een bod op dit bijzondere shirt en word de hoogste bieder!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stem

OLDEBROEK -  Wie geen laagvliegroutes van Lelystad Airport over de regio wil, kan volgens de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) het beste terecht bij de ChristenUnie, GroenLinks, de Socialistische Partij en de Partij voor de Dieren. Ook vele nieuwe partijen keren zich expliciet tegen opening van een nieuw vliegveld. D66 en de Partij van de Arbeid stellen voorwaarden aan ‘Lelystad’, maar zijn niet helder in een afwijzing. De kieswijzer raadt een stem op Lelystad Airport-voorvechter VVD met klem af. Het CDA spreekt zich regionaal weliswaar tegen ‘Lelystad’ uit, maar heeft in de praktijk weinig ondernomen om burgers te beschermen tegen de schadelijke effecten van laagvliegen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Tetem wearables maken 2

OLDEBROEK -  Voor jongeren en volwassenen start 16 maart de Lablearning@Home webinar Wearables maken met het thema textiel. Deelnemers kunnen in de driedelige webinar-serie een gepersonaliseerde tas maken met verlichting. De Lablearning@Home webinars zijn een coproductie van de Twente Maakplaatsen en bibliotheken uit Overijssel en Gelderland in samenwerking met Tetem. Met de nieuwe webinar-serie sluit Tetem aan bij het Textiel Festival Twente, dat dit jaar in samenwerking met acht musea wordt georganiseerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Beeld energiecoaches groot

OLDEBROEK  -  Een passie voor duurzaamheid en energiebesparing? Veluwe Duurzaam zoekt inwoners uit de regio Noord-Veluwe die hun buurtgenoten willen helpen met energie besparen en aan de slag willen als vrijwillige energiecoach. Op maandag 29 maart organiseert Veluwe Duurzaam een informatieavond voor energiecoaches. Tijdens de avond is er de gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet. Een energiecoach geeft nét even dat steuntje in de rug om verder te komen. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het invullen van een subsidieaanvraag, legt uit wat er in die moeilijk opgestelde offerte staat of geeft praktische tips om energie te besparen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dsc04387

WEZEP -  De Vrienden van Izvor hebben besloten dat vanwege de risico’s voor verspreiding van Corona de jaarlijkse inzameling van oude metalen dit jaar op zaterdag 13 maart 2021 helaas niet door gaat. Wellicht misschien nog later dit jaar en anders volgend jaar weer op de 2e zaterdag van maart. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Statiegeldactie Boni Oldebroek

OLDEBROEK -   De hele maand maart kunnen de klanten van de Boni in Oldebroek hun statiegeld doneren aan de Stichting. 'We zijn blij dat de Boni haar medewerking hieraan wil verlenen. De opbrengst zal worden benut voor activiteiten voor de gasten van Hotel IJsselvliedt en de zieke kinderen in Villa ExpertCare Wezep. Het bestuur van de Stichting hoopt op een mooie opbrengst', aldus voorzitter Henri Kolkman.

Voor meer informatie: www.vriendenvanijsselvliedtenvillaexpertcarewezep.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Telefonisch spreekuur

OLDEBROEK -  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV. Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook 55+, uitleg over reizen met trein en bus.   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 11709

Vermist in Wezep:
Blauw/witte grasparkiet "Ducky" (P.J.Oudstraat)
Gevonden in Oldebroek:
Cypers/grijs/witte kater (Stationsweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijkswaterstaat

HATTEMERBROEK - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit langs de autoweg N50. In verband met deze werkzaamheden worden delen van de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Ens in beide richtingen afgesloten.

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats in verschillende nachten tussen woensdag 3 maart en zaterdag 6 maart 2021. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van ongeveer 20 minuten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4422 800x590

Gisteren vond er wederom een persconferentie plaats door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Tijdens deze persconferentie zijn een aantal versoepelingen aangekondigd.

Willem van den Beld belde vanmorgen tijdens het programma Ochtendmix met de burgemeester van de Gemeende Oldebroek Tanja Haseloop.

Luister hier het hele gesprek terug:

Werkt bovenstaande player niet? Klik dan hier.

Schrijf reactie (0 Reacties)

6 xx 2 1

HATTEMERBROEK -  Op 19 februari is de tweede fase van de bouw van het windmolenpark in Hattemerbroek afgerond. In deze fase zijn de kabels naar het Liander onderstation in Wapenveld gelegd. Ook de funderingen van de vier windturbines zijn gerealiseerd. Het volledige project is naar verwachting juni dit jaar gereed. Voor de funderingen zijn ongeveer tweehonderd betonpalen met een lengte van zo’n twintig meter in de grond gevormd. In de funderingen is circa 140 ton wapeningsstaal verwerkt en zo’n 1.250 m3 beton gestort.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Gerrit Jan Veldhoen, secretaris van Hart van Oosterwolde,  over de voortgang van dit project.

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente

OLDEBROEK  -  De wethouders Economie van de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Elburg sturen een brandbrief naar het kabinet. In de brief vragen zij maatwerk bij de toekenning van steun aan hun ondernemers. Te vaak vallen ondernemers tussen wal en schip en moeten zij hun spaar- of pensioenpotje aanspreken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)