electric car 2783573 960 720

Je hoort het misschien al wat vaker in het nieuws, elektrische auto's worden steeds populairder. En de automerken beginnen dat ook op te merken. Eigenlijk ieder automerk heeft inmiddels wel een elektrische auto op de markt gebracht. Dat is natuurlijk goed voor het milieu, en het rijdt zuinig. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen, om elektrisch te gaan rijden. Meestal kiezen mensen er ook voor om een benzine of dieselauto in te ruilen voor een elektrische auto. Dan is het vaak belangrijk om de dagwaarde van de desbetreffende auto te berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Weet ie wat het is? We moesten afscheid nemen van Ep Boeve, die onlangs door de Corona overleed. Hij was de drijvende kracht achter dit programmaatje en dus zullen we hiermee niet verder kunnen gaan.

Met dit filmpje brengen we en eerbetoon aan Ep Boeve, met wie we o.a. de serie Weet ie wat het is maakten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rolstoel

OLDEBROEK -  Afgelopen vrijdag is het Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard. Ongeveer 220 inwoners hebben een of meerdere hulpmiddelen van het HMC. Jij ook? Belangrijk om te weten is dat er voorlopig voor jou niets verandert. Het HMC blijft gewoon open. Dit betekent dat je gebruik kunt blijven maken van hun dienstverlening. De hulpmiddelen blijven bij jou thuis. Storingen kun je melden bij de vestiging.

Heb je hier vragen over of problemen? Dan kun je contact opnemen met het Sociaal Team via tel. 0525 63 83 33 of sociaalteam@oldebroek.nl

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Straks, wanneer Nederland en zo ook onze mooie gemeenschap Wezep weer vrij is van Corona willen de Stichting Oranje Comité Wezep en Blauw Witte Leeuwen de mensen in de zorg en andere vitale beroepen en hun families en trouwe donateurs een muziekavond aanbieden als dank-je-wel voor het werk dat zij juist nu in deze periode vol passie doen. Meerdere artiesten zoals de Havenzangers, Willem van Hooren, DJ Martijn, Danny Heden, Dennis van Velzen en nog vele andere hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Om dit muziekfeest te realiseren gaan beide organisaties een “samen Sterk” bedank-actie houden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding / Afl. 4. De Steun

Naast de werkverschaffing (zie afl. 2) kwam de overheid in de jaren 30 met nog een maatregel voor de werklozen: De Steunverlening. Hierdoor konden werklozen elke week een klein bedrag krijgen om alleen het hoognodige te kunnen betalen (zoals voedsel en huur). Echter zat je dan wel gelijk vast aan hele strenge regels...

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2020 04 03 10.29.49

ELBURG/OLDEBROEK - Na het bericht in de media dat voedselbank Elburg – Oldebroek onvoldoende groenten, melk en vlees binnenkreeg, hebben velen gereageerd en een bedrag overgemaakt. De voedselbank is daar erg blij mee, want door aankoop van de ontbrekende producten kunnen ze voorlopig weer voedselpakketten verstrekken waar de gezinnen tenminste drie tot vier warme maaltijden per week van kunnen maken. De diaconie van de Protestantse Gemeente Maranathakerk in ’t Harde heeft besloten om de voedselbank een paar maanden te ondersteunen door groenten aan te kopen en te schenken. Vrijdag kwamen de eerste groenten binnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Snack kabelkrant

Schrijf reactie (0 Reacties)

25 minuten adviesgesprek beeld

OLDEBROEK - Iedere Noord-Veluwse woningeigenaar kan vanaf april een 25-minutenadviesgesprek aanvragen in zijn gemeente. In dit gesprek is het mogelijk één centrale vraag te stellen over aardgasvrij wonen of energiebesparing. Initiatiefnemers van de adviesgesprekken zijn de zeven regiogemeenten (Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Hattem en Oldebroek) in samenwerking met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden de adviesgesprekken op dit moment telefonisch en online plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kledij

OLDEBROEK - We zijn met z’n allen in een crisis beland. Voor Sympany geldt dat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Toch kiiest Sympany er voor om de textielcontainers in ieder geval voor de maand april open te houden. 'De druk op onze capaciteit is echter enorm. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd; nu even wat minder. Al het ingezamelde textiel moeten wij opslaan omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel, zal de kwaliteit er helaas niet beter op maken en mogelijk zelfs onbruikbaar. Dat zou enorm zonde zijn,' aldus een medewerker.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zzp

- door Alida Bosma -

Manlief heeft een extra vrije dag, om zo zijn vrije dagen op te maken. Voordat hij over vier dagen met pensioen gaat. Om de dag goed in te vullen gaan we weer een etappe lopen van het Zuiderzeepad. We beginnen bij de Bovenweg in Doornspijk. De Bovenweg is een oude Hanseweg tussen Hattem en Harderwijk.de weg volgt de gordel van dekzandruggen langs de Veluwe rand. Van ouds concentreerde de bewoning zich op deze zandruggen. Dit is nog steeds goed herkenbaar aan de mooie oude boerderijtjes.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

delta

WEZEP  – Vanwege de coronacrisis komt deltaWonen huurders in onzekere tijden tegemoet en stelt de geplande huuraanpassing van 1 juli uit tot 1 oktober 2020.Door de coronacrisis kan het voor huurders van deltaWonen een onzekere tijd zijn wat betreft hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat ze als zzp’er minder werk hebben of hun baan kwijt zijn geraakt. Dit kan gevolgen hebben voor het betalen van de huur. DeltaWonen wil haar huurders graag tegemoet komen in deze tijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

online drumles

WEZEP - Op social media komen veel filmpjes voorbij van muzikanten die niet kunnen optreden, maar gelukkig hun muziek wel hebben. Muziek verdwijnt nooit. Muziek is juist een heerlijke uitlaatklep. De docenten van MEC Muziek gaan daarom juist nu door met muziekles geven. Leerlingen kunnen zo verder oefenen, hun talent nu blijven ontwikkelen en hun gevoelens kwijt in de muziek. Elke week een muziekles, contact met je muziekdocent: voor ouders even een belangrijke afleiding voor hun kind. Volgens eigenaar Hans van Dongen was het wel een stap om te nemen. Maar een heel logische stap. ‘Na een week van intensief contact met docenten en leerlingen gaat het verbazingwekkend goed. Leerlingen beleven er veel plezier aan om zo toch les te kunnen krijgen en meer muziek te leren maken. Docenten zijn blij dat ze hun vaardigheden zo toch kunnen delen. Muziek moet altijd doorgaan.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Rond het dorpshuis in Wezep en het onderkomen van LocoTV wordt momenteel flink gewerkt.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

voord

WEZEP - Het is een bijzondere tijd. Voor veel  mensen speelt het leven zich nu vooral achter hun voordeur af. Anderen werken door, maar het werk is anders dan anders. Lisette Vossebelt grijpt deze unieke tijd aan om een serie voordeurportretten te maken. Ze fotografeert inwoners en medewerkers van (zorg)organisaties en bedrijven in de gemeente Oldebroek voor hun woning of werkplek. De foto’s worden op gepaste afstand, met telelens, genomen.

Dit initiatief is al door meerdere fotografen in Nederland opgepakt en levert mooie reportages op. Kijk op facebook Lisette Vossebelt Photography. voor de eerste resultaten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding / Afl. 3. Luxe in de Crisis

Bij 'de Crisis' denken veel mensen vaak alleen aan enorme werkloosheid en armoede. Toch werd het grootste deel van Nederland niet direct getroffen door de crisis. Sterker nog: sommigen profiteerden ervan. In deze aflevering vertellen Arno van der Holst van het Nederlands Transportmuseum en Bas Agterberg van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid meer over luxe in de crisis.

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vanbeek

WEZEP - Tonnie en Willie van Beek, zijn vandaag 60 jaar getrouwd. In verband met het Coronavirus mogen en kunnen ze geen bezoek ontvangen. Dus hun kinderen en kleinkinderen mogen helaas niet komen en het feest is afgezeg. Het echtpaar is groot fan van de Crazy Accordeons en daarom hebben dochter Monique en haar vriend Marco  op het pleintje bij de ingang van het appartementencomplex een paar nummers op hun accordeon gespeeld.  Ook de andere bewoners konden genieten van deze leuke muzikale verassing!

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

coin

Een van de meest voorkomende vragen die ik van investeerders krijg is hoe crypto-investeringen zoals bitcoin worden belast. Er lijkt veel verwarring te bestaan, misschien vanwege de verschillende namen die mensen gebruiken voor deze beleggingscategorie. Lees hier meer over het doen van aangifte over cryptomunten en slimme aftrekposten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jens

- Vermist in Wezep:
Schildpad-witte poes "Bidi" (Seringstraat)
Rood/witte kater "Jens" (Thorbeckehof)
- Gevonden in Oldebroek:
Bruine krielkip (Stuivezandsweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)