rondje kunst

OLDEBROEK - Ook in 2018 is er een fietsroute voor kunstliefhebbers uitgezet door Oldebroek, Elburg en 't Harde. Rondje Kunst is op elke eerste zaterdag van de maand in mei,  juni, juli en augustus van 11.00 tot 17.00 uur. De route voert over prachtige landgoederen en langs zes ateliers. Op elk willekeurig punt kan de route gestart worden. De atelierhouders en de gastkunstenaars zullen hun kunstwerken tonen en uitleggen. De ateliers zijn te herkennen aan een wit groen banier met een logo. Toegang is gratis. Op de zaterdagen 5 mei, 2 juni, 7 juli en 4 augustus 2018 zijn de ateliers geopend voor bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1193

WEZEP - Wanneer de zon schijnt komen de mensen naar buiten. Het zonnetje maakt mensen vrolijk en blij. Op een bankje bij de Krone in Wezep zitten vijf dames en een heer gezellig met elkaar te praten en te lachen. Jan, Jansje, Henny, Gerda en Klaasje zitten te praten over vroeger, over hoe het vroeger was in Wezep. Hoeveel is er veranderd in Wezep. En wat voor hulpmiddelen ze allemaal nodig hebben naarmate je ouder wordt. Er wordt ook veel gelachen, het is één en al gezelligheid op het bankje bij de Krone!
Daarom is deze tip. Ga ook eens zitten op een bankje waar mensen zitten en zit er niemand… het is echt waar, binnen no time komen er mensen bij je zitten. Voor de gezelligheid!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto 1 Koningsdans Wezep 2018

OLDEBROEK - Op vrijdag 20 april waren in de gemeente Oldebroek op alle basisscholen de Koningsspelen. Er waren allerlei sportieve activiteiten onder het genot van een zomerzonnetje. In de gemeente Oldebroek waren tweeduizend leerlingen van dertien basisscholen en veertien lokale sportaanbieders betrokken bij de dag. De dag werd op alle locaties gestart met een warming up: de Koningsspelen dans met de naam Fitlala. Na dit swingende begin was er voor de groepen 4 tot en met 6 in Wezep en Oldebroek een sportcarrousel. Hierin kwamen verschillende sporten aan bod, van badminton en skateboarden tot tennis en karate. “Mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste sportaanbieders uit onze gemeente zich presenteren. De vrijwilligers werden geholpen door studenten van Landstede Sport en Bewegen. Een mooi een-tweetje!” Sprak Sanne Visser namens het coördinerende Goed Bezig Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170717 122449

WEZEP - Op vrijdagmiddag om 16.00 uur presenteert Nicolet Hoorn het programma WieKent Weetjes op LocoFM. In de uitzending van 20 april blikt Nicolet met Gerrit Riezebos vooruit op de activiteiten tijdens Koningsdag in Wezep op 27 april. De koningsdagactiviteiten in Oldebroek worden belicht door Dirk Jan Grootkarzijn. Tenslotte is er een interview met Eugenie Hennes over de Open Tuinendag die zaterdag 21 april plaatsvindt bij een aantal tuinen in de gemeente Oldebroek. Deze worden georganiseerd door Groei & bloei Noord-Veluwe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gilia3

OLDEBROEK (advertentie) - In de week van 23 tot en met 26 april is het feest bij Drogisterij de Beauterie in Oldebroek. We bestaan twaalf-en-een-half jaar! Een moment om toch even stil bij te staan en wat goed gevierd dient te worden. En dat gaan we zeker doen met onze klanten. Want zonder de klanten hebben we geen bestaansrecht. Een gezellige week met workshops en demonstraties, met cadeautjes en met iets nieuws! Op donderdag 26 april is de vertegenwoordigster van Miss W make-up en Mádara Skincare aanwezig om je make-up tips of huidadvies te geven. Je huid heeft steeds wisselende behoeftes en nu met het wisselen van de seizoenen kan het zijn dat je huid net even iets anders nodig heeft. Daarnaast is 's middags Herôme present. Hoe verzorg je goed je handen en je nagels.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Facebook Tom de Nooijer

OLDEBROEK - Hij moest even geduld hebben, maar donderdagavond was het zover: de 18-jarige Tom de Nooijer is beëdigd als raadslid voor de gemeenteraad van Oldebroek. De Nooijer is één van de jongste raadsleden van Nederland en het jongste van Gelderland. Hij werd 5 april 18 jaar.

Het nieuwbakken raadslid werd gekozen met 202 voorkeursstemmen. Na de fractievoorzitter kreeg hij de meeste stemmen. Hij stond op nummer 5 van de lijst. De SGP behaalde 4 zetels in Oldebroek. Omdat De Nooijer nog geen 18 jaar was, moest hij wachten tot zijn verjaardag om officieel aanspraak te kunnen maken op zijn raadszetel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

groepsfoto

WEZEP -  De peuters van De Wereldkinderen hebben hun eigen koningsspelen  gehouden. Afgelopen week zijn zij al druk bezig geweest met het maken van een heusekonings- of koninginnenkroon en een speciale vlieger voor de koningsspelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1295

WEZEP - Beerd Bovendorp heeft het initiatief genomen tot de oprichting van het oorlogsmuseum Oldebroek 4045 en omstreken. Woensdag werd het museum, dat gevestigd is aan de Hortensiastraat in Wezep geopend in het bijzijn van genodigden en burgemeester Hoogendoorn.   Het doel van het museum is het verzamelen, eventueel in bruikleen nemen, van zaken uit de periode 1940 - 1945 (hier wordt 40-45 genoemd, maar eigenlijk is het vanaf de mobilisatie op 28 augustus 1939), uit de gemeente Oldebroek en wijde omgeving  (mag natuurlijk ook elders uit Nederland komen) en het verzamelde te bewaren, te onderhouden en tentoon te stellen voor publiek.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

digitaal

OLDEBROEK - Kinderen van nu groeien op met technologie: thuis, met vriendjes en op school. Ze swipen er lustig op los maar dat betekent niet dat ze ook mediawijs of digitaal geletterd zijn. De maatschappij wordt steeds digitaler en kinderen moeten leren om veilig en effectief gebruik te maken van digitale toepassingen en om zich voor te bereiden op een digitale toekomst. Op school, op het werk, als consument, in het sociale verkeer en als burger. Dit alles onder de noemer van digitale geletterdheid. Maar wat is digitale geletterdheid nou eigenlijk precies? En hoe ga je als school of leerkracht om met de termen als big data, virtual reality, algoritmen en nepnieuws.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF5183

WEZEP - Aanstaande maandagavond 23 april zal om 19.00 uur een groot deel van mannenkoor Laudate Deum optreden in de Samenhof. Onder leiding van Menno van der Weerd zal het koor een 12 tal liederen zingen afgewisseld met een gesprek of gedicht. De muzikale begeleiding staat onder de bezielende orgelklanken van Koos Wolf.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

EHBO examen groep 7 6

HATTEMERBROEK - Op de Nassauschool heeft groep 7 afgelopen dinsdagavond 17 april het praktijkexamen jeugd EHBO gedaan, en ze zijn allemaal geslaagd!

De school vindt het belangrijk dat de leerlingen anderen ook op deze manier kunnen helpen. 'Je zou kunnen zeggen dat Hattemerbroek weer een stukje veiliger is geworden'.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1235

WEZEP (advertentie) - Na weken van klussen is het zo ver: Sinds woensdag 18 april ben je van harte welkom bij Praxis Wezep aan de Rondweg. Die opening wordt vier dagen lang gevierd met spectaculaire openingsaanbiedingen en feestelijke activiteiten.

Johan Wolff: 'Met ruim 2.000 m² hebben wij de meest complete doe-het-zelf winkel in de buurt. Met de vertrouwde gezichten, een nog groter assortiment aan goede en voordelige producten, maar ook met veel handige services'.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bouwbedrijf Reurink

OLDEBROEK - Op dinsdag 17 april 2018 feliciteerde wethouder Harm Westerbroek ondernemer Gert Reurink uit Oldebroek met de nieuwbouw op een kavel van circa 856  m2 op bedrijventerrein Wezep Noord. De omgevingsvergunning is al verleend en het pand wordt voor de zomer in gebruik genomen. Gert Reurink gaat op deze locatie een nieuw bedrijfspand realiseren met kantoor en werkplaats. Bouwbedrijf G. Reurink is een kleinschalig en veelzijdig bouwbedrijf dat staat voor kwaliteit en vakmanschap. Door groei in de orderportefeuille en ruimtegebrek is de wens ontstaan om een eigen bedrijfspand te realiseren. Op bedrijventerrein Wezep-Noord was een passende kavel beschikbaar. De bouw van het pand is in april gestart.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC05723

9:30 uur: Gezamenlijke opening.
9.45 uur: Kinderspelen op het veld achter de school.

11:45 uur: Einde en uitreiking van presentje.
16.30-17.00 uur: Opstellen van de optocht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170717 122438

OLDEBROEK - Op donderdag 19 april om 19.00 uur staat het concert van  jongerenkoor Kadosh en gospelkoor The Rejoice Singers centraal bij Aan Tafel Met op LocoFM. Bert Michelsen gaat in gesprek over dit concert, dat op zaterdag 21 april plaatsvindt in Luctor et Emergo in Oldebroek 

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 2922

OLDEBROEK - Vanmiddag is fotograaf Henrico van der Dussen met de camera naar het bos geweest. Henrico:  'Het was prachtig! De vogeltjes zongen uit volle borst,  helaas wel vaak op grote afstand. Ik heb een voor mij nieuwe vogelsoort waargenomen, de Bonte Vliegenvanger waar ik stiekem erg blij mee ben!'

De foto's zijn genomen tussen 't Harde en Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

omnia

OLDEBROEK Omnia Wonen heeft samen met haar huurdersvertegenwoordiging (S.H.O.W.) besloten een matige huurverhoging door te voeren voor de groep met de laagste inkomens in de sociale huisvesting. Omnia Wonen vindt het belangrijk dat deze huurders met een huishoudinkomen tot en met 41.056 euro een betaalbare woning kunnen huren. De wet biedt ruimte voor een verhoging van 3,9 procent voor deze groep, Omnia Wonen kiest ervoor de huren met maximaal 1,9% te laten stijgen. Een gedeelte van deze groep, een kwart, krijgt zelfs helemaal geen huurverhoging.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

16836519 1394119030639850 1542051949982594639 o

OLDEBROEK - Donderdagmiddag 19 april om 17.00 uur is strafrechtadvocaat Roel van Faassen namens Wolting & Van Faassen te Zwolle te gast in de studio. Centraal staat in deze aflevering het vonnis van de rechter. Hoe komt een rechter tot een vonnis? Wanneer komt er een veroordeling. Wanneer komt er een vrijspraak.
Wanneer krijg je gevangenisstraf en wanneer een werkstraf of een geldboete. Wanneer komt er TBS?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

201804017 DealerawardKawai 1

WEZEP (advertentie) - Op 11 april 2018 ontving Henk Oostendorp, directeur van Oostendorp Muziek, op de internationale muziekbeurs in Frankfurt uit handen van de president-directeur Hirotaka Kawai de Kawai Dealer Award 2017. En dat voor de derde keer op rij. Dit betekent dat Oostendorp Muziek wederom de beste Kawai-dealer van Nederland is. Een beloning voor de beste service, kennis van producten en de hoogste omzet zijn hiervoor de basis. Henk Oostendorp: ”We zijn er trots op dat we opnieuw de dealer award van Kawai hebben gewonnen. Uiteraard gaan we in 2018 in hetzelfde spoor verder!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)