thumbnail Persfoto 6

't HARDE -  Wie aan de slag wil om zijn huis comfortabel en energiezuinig te maken, kan veel leren van de meer dan 1.600 ervaringsverhalen op de Nationale Duurzame Huizen Route. Nieuw dit jaar zijn de videogesprekken. Van 7 november tot 15 december geven huiseigenaren en huurders uit alle delen van Nederland via videoverbinding uitleg over de duurzame maatregelen in hun woning. Naar verwachting zijn er meer dan 200 huiseigenaren die een video-inkijkje geven in hun woning. Bezoekers kunnen zich inschrijven op de website.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

riny en janita

Door de toenemende werkzaamheden is het al weer een tijd geleden dat Riny van de Worp van Rouwzorg Riny uitvaartverzorging is aangeschoven bij het programma Kennis van zaken. Donderdag 29 oktober van 17.00 tot 18.00 uur zal hij weer aanschuiven en een drietal zaken behandelen. 

Uitvaarten in coronatijd. Wat zijn de gevolgen van corona wanneer er een uitvaart plaats moet vinden van een dierbare. Er zijn veel misverstanden. Wat kan wel en wat niet. Door de toenemende werkzaamheden helpt Riny zijn vrouw Janita steeds vaker bij het verzorgen van de uitvaarten. Kinderuitvaart. Je hoopt dat het jou niet zal gebeuren dat je kind komt te overlijden. Riny vertelt over zijn ervaringen en mogelijkheden.

Mocht je vragen hebben, neem contact op met Riny via info@rouwzorgriny.nl en uw vraag zal tijdens de uitzending beantwoord worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

dana

OLDEBROEK Stichting MTB Streetrace, organisatie van het Dana Winner concert, heeft alles uit de kast getrokken om na de afgelasting van afgelopen 5 mei toch een concert met haar te organiseren. Het was de bedoeling om de verkochte kaarthouders de mogelijkheid te geven een nieuw gepland concert bij te wonen. Gezien de huidige ontwikkelingen qua coronamaatregelen geen positieve inkijk geven, heeft de organisatie daarentegen besloten de gekochte kaarten te gaan vergoeden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Diftar afvalsysteem per januari 2021. Hoe werkt het? 

Schrijf reactie (0 Reacties)

De gemeente Oldebroek moet inspelen op de veranderende woningmarkt. Dat schrijft de fractie van de ChristenUnie Oldebroek in een opiniërende nota over woningbouw in de gemeente. De ChristenUnie wil daarom meer bouwen en ruimte voor nieuwe woonvormen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

De Zeuven Heuvels is een bouwproject dat in Wezep plaatsvindt. Echter liggen de werkzaamheden stil in verband met een faillissement van de aannemer. De bewoners zitten met hun handen in het haar.

Willem van den Beld ging in gesprek met wethouder Liesbeth Vos over deze kwestie. Luister hieronder het hele gesprek terug.

Schrijf reactie (0 Reacties)

mondz

WEZEP - In samenwerking met dansschool Bruinewoud Wezep is Veluwe Mondzorg de uitdaging aangegaan van de 'Jerusalema Challenge'. De Jerusalema Challenge die hoop en troost biedt in tijden van de Corona. 'Ook in deze moeilijke tijd zorgen staan wij voor u klaar. Een lach voor iedereen'.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Tanja Haseloop over oa de uitslag taartenbakwedstrijd bij Museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek.

Schrijf reactie (0 Reacties)

werv1

OLDEBROEK/BIDDINGHUIZEN –  Systeem 001, ook bekend als Wilson, het eerste systeem dat The Ocean Cleanup inzette om de plastic soep te bestrijden, is uit de oceaan gehaald in 2018. De organisatie geeft Wilson in samenwerking met Van Werven Plastic Recycling een welverdiend tweede bestaan.Wilson was het eerste ‘oceaanopruimingssysteem’ voor het plastic in de Noordelijke Grote Oceaan. Het ruim 600 meter lange systeem werd in 2018 geplaatst tussen Hawaï en Californië. Na veel leermomenten en wereldwijde support, besloot The Ocean Cleanup Wilson vanwege een structurele storing uit de oceaan te halen. Over de toekomst van Wilson dacht de organisatie lang na. Hem zomaar vergeten was geen optie; met zijn nalatenschap verdiende Wilson een tweede leven in een andere vorm.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gert

WEZEP –  Gert Gerritsen uit Wezep zet zich al jaren in voor Stichting Join4Energy. De stichting heeft als doel het stoppen van energiestofwisselingziekten. Gert is inmiddels ook voorzitter van de stichting. Van deelnemer naar bestuurder. Join4Energy zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijke genezing brengen. Om dit doel te bereiken wordt o.a. een Challenge op de Mont Ventoux georganiseerd. Wandelend, hardlopend, fietsend of op  mountainbike gaan deelnemers de legendarische berg beklimmen. Een sportieve prestatie om geld in te zamelen. Gert Gerritsen heeft al menig keer afgezien op de Mont Ventoux. Dit jaar is de uitdaging helaas vanwege de corona beperkingen afgelast. Maar voor 2021 staat van 3 t/m 6 juni deze uitdaging weer op de agenda. Dankzij de inspanning van heel veel helden heeft de stichting in 2019 maar liefst € 475.00,/ mogen bijdragen aan het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

201024 LVH447 0026.jpg nacht van de nacht 1

OLDEBROEK - Tijdens de nacht van de nacht die op zaterdag 24 oktober gehouden werd, hebben ook de Oldebroeker ondernemers goed gehoor gegeven aan deze landelijke actie. De Provincie Gelderland en gemeente Oldebroek hadden een oproep gedaan om hier actief aan mee te werken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

24 oktober 2020 is de nacht van de nacht. Bedoelt om mensen bewust te maken van de nacht voor een invloed heeft op mens en dier en hoe deze door geluidsoverlast en spreidingslicht nadelig wordt beïnvloed.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Prachtige herfstkleuren

Schrijf reactie (0 Reacties)

veluwse

De Veluwse Wens Ambulance is een nog jonge stichting welke als doel heeft mensen in hun (pre) terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan te bieden ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte.

De organisatie heeft een aantal vacatures binnen de organisatie en is op zoek naar een fondsenwerver, een voorzitter en een penningmeester.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oosterwolde 1

OLDEBROEK -  Tussen 2008 en 2014 heeft Milieu- en Natuurvereniging Groentje in elk dorp van de gemeente Oldebroek een klimaatbosje gerealiseerd samen met de gemeente. Kinderen van verschillende scholen deden mee bij de aanplant. Hoe staat het eigenlijk met deze bomen? Alida en Peter Bosma toerden rond en maakten foto’s van elk bosje.

Foto's 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Infopaneel IJsselvliedt 2

WEZEP  - Eén van de drie informatiepanelen voor bezoekers van IJsselvliedt is vorig jaar ernstig beschadigd door vandalisme. Milieu- en Natuurvereniging Groentje nam het initiatief voor herstel. Samen met de stichting IJsselvliedt is een nieuw paneel bekostigd en in de omlijsting geplaatst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

122069877 3622482357808551 442259139386526797 o

Als je ’s nachts langs bedrijventerreinen en kantorencomplexen rijdt, dan brandt er nogal wat licht. Kantoorverlichting die is blijven branden, verlichte lege parkeerplaatsen of fel verlichte showrooms. In de meeste gevallen overbodige verlichting die ’s nachts uit kan. Stoor jij je aan verlichting die de hele nacht onnodig aan blijft? Meld het op www.maghetlichtuit.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Plukon Logo RGB 2018 2

WEZEP/NIJKERK -  – Plukon Food Group en Cuparius Capital hebben  de overname van CFG Nijkerk definitief afgerond. Naast de goedkeuring van de mededingingsautoriteit in Nederland en Duitsland heeft ook de Centrale Ondernemingsraad van Plukon positief geadviseerd inzake de overname van CFG. Plukon Food Group heeft 100% van de aandelen verworven. Vanaf heden zal CFG doorgaan onder de naam Plukon CFG Nijkerk BV.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 20 10 2020 Energiespreekuur foto

Energiespreekuur voor inwoners op de Noord-Veluwe

OLDEBROEK - Hoe kan ik mijn nieuwe thuiswerkplek op zolder het beste isoleren? Wat is een goed alternatief voor mijn oude cv-ketel? Wie kan mij extra uitleg over de offertes die ik heb opgevraagd? Voor dit soort vragen is het online energiespreekuur van duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Iedereen die in de gemeente Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Hattem of Oldebroek woont, kan een kosteloos adviesgesprek aanvragen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Appelpannenkoek

OLDEBROEK - Wie bakt de lekkerste appel- of perentaart? Er wordt een pannenkoekenactie gehouden en kinderen t/m twaalf jaar kunnen zich de hele week nog tussen 10.00 en 16.00 vermaken in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Het Boerderijmuseum staat nog tot en met zaterdag 24 oktober in het teken van appels en peren. Kinderen t/m 12 jaar mogen, onder begeleiding, gratis naar binnen. De toegangsprijs voor ouderen is €4,50.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)