thumbnail 2021 06 27 IMG 9242B JavO

OLDEBROEK – Ondanks dat het Boerderijmuseum sinds kort weer beperkt open is gaan de vrijwilligers door met het houden van acties op de laatste zaterdag van de maand. Zaterdag 26 juni heeft het museum tongstrelende pannenkoeken (met en zonder spek in de aanbieding), alsmede de door Jannie van de Streek bereide watergruwel en kruudmoes.  

Bestellen kan t/m donderdag 24 juni via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen), telefonisch 0525 63 1457 (oók via de voicemail) of via een pb op Facebook. De bestelde producten kunnen zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden afgehaald bij het Boerderijmuseum, Bovenstraatweg 10A in Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een van de omgewaaide hoogspanningsmasten in Oosterwolde Foto News United

OOSTERWOLDE - Netbeheerder TenneT heeft samen met een aannemer dit weekend de loshangende kabels uit de omgevallen hoogspanningsmasten in Oosterwolde gehaald. De lijnen vielen vrijdag onder meer op een boerderij, waardoor het gezin de nacht bij de buren moest doorbrengen. De vier hoogspanningsmasten in de gemeente Oldebroek vielen om door 'ongekend harde rukwinden'. Volgens de energiebeheerder gebeurde dat voor het eerst en laatst in 2010 in de Achterhoek, toen er vijf masten tussen Doetinchem en Ulft omver werden geblazen. Een hoogspanningsmast weegt 16.000 kilo en kan windstoten tot 180 kilometer per uur opvangen.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

REIS

OLDEBROEK -  Met de recente versoepelingen is er ruimte om weer op pad te gaan en makkelijker te reizen met het OV. Daarom wil RRReis graag dat iedereen kennismaakt met het comfort van de nieuwe, stille elektrische bussen. Daarom heeft de vervoersmaatschappij een tijdelijke actie om de bussen gratis een dag uit te proberen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 triest

Wie wordt de allereerste ‘Mbo Studentondernemer van het jaar’ in Regio Zwolle? Dat wordt bekend tijdens de finale van deze verkiezing, op 24 juni 2021 in Zwolle. Decor van de verkiezing is de lancering van de 13e editie van ZON’regio Zwolle in ‘Vogellanden centrum voor revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl’, die zijn locatie speciaal voor de bijeenkomst beschikbaar stelt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 2460

OLDEBROEK -  ‘Volgens degenen die vanmiddag bij de finish aanwezig waren, kwam ik spierwit aan,’ vertelt Jesse Mulder. De 17-jarige Jesse stapte zaterdag 19 juni op zijn racefiets om 100 kilometer af te leggen tijdens zijn ‘eigen’ Toer de Dellen editie 2021”. Officieel is Stichting Toer de Dellen opgeheven, maar in overleg met het bestuur fietste Jesse nog eenmaal vier rondes.

Foto´s André ter Velde

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een nieuwe serie over hobby’s en verzamelingen. Johan van Dijk verzamelt motors. Een hobby/verzameling waar veel tijd in gaat zitten.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Stromschade Oosterwolde hoogspanningsmast

OOSTERWOLDE - Vrijdagavond 19 juni zijn er, tijdens noodweer, in het buitengebied van Oosterwolde (gld) vier hoogspanningsmasten omgewaaid. Er zijn geen gewonden gevallen en ook is de stroom in het gebied niet uitgevallen. Toch is de schade groot. Er liggen kabels over een boerderij en over een aantal wegen. Deze worden het eerst opgeruimd, waarbij veiligheid een hoogste vereiste is. Netbeheerder Tennet is de rest van het weekend bezig met opruimwerkzaamheden. In verband met de opruimwerkzaamheden is de Grachtenweg en de Gelderse Gracht afgesloten voor doorgaand verkeer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Driehoekjes aangepast

OLDEBROEK  - Nu Diftar is ingevoerd in de gemeente Oldebroek kan het verstandig zijn plastic afval elke zaterdagmorgen in te leveren bij OWIOS, . Maar wat is wel geschikt en wat niet?

In samenwerking met de hoofdsponsors Van Werven en Jan Bakker zamelt OWIOS harde kunststoffen, oude metalen en frituurvet in. Elke zaterdagmorgen van 08.30 – 11.30 uur is de recycling geopend op de parkeerplaats bij OWIOS. Hier staan dan vrijwilligers klaar om te helpen en te controleren als het de juiste materialen zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

berm

OLDEBROEK - Wethouder Bergkamp vertelt waarom de bloeiende bermen niet alleen van esthetische waarde zijn maar in eerste instantie een ecologische functie hebben.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail vlnr Joah Sophie Mila en Jada IMGL0977A JavO

OLDEBROEK – Alle vaders zitten in spanning en vragen zich af op welke wijze ze zondag 19 juni verrast worden op vaderdag. Alice van Beek en Erika Bakker, de twee coördinatoren van het Boerderijmuseum, hebben meegedacht en hebben verrassingsemmers gevuld met verschillende artikelen die elke vader kan gebruiken. Alice en Erika vertellen dat ze na de succesvolle moederdagactie direct de vraag kregen of ze voor vaderdag ook een actie op touw konden zetten. Ze hebben er over nagedacht en zijn uitgekomen op de emmers en hebben die gevuld met ’mannendingen’, zoals wat te knabbelen bij de borrel, gehaktballen van Slagerij Van de Weg, A4-schrijfblok, rolmaat, etc. Wat de verrassingsemmers betreft is er nog één prijsklasse: € 12,95. De emmers worden mooi ingepakt zodat het heel goed als cadeau gegeven kan worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 06 bezoek Tjarko van der Pol 3

WEZEP  - Illustrator Tjarko van der Pol bezocht maandag maar liefst drie scholen in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Groep 6 van de Hoge Weerdschool in Epe, groep 7 van de St. Bernardusschool in Epe en groep 6 van de Rank in Wezep waren de gelukkige winnaars van de rebus prijsvraag die de bibliotheek dit voorjaar organiseerde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerkno

NOORDEINDE - Teun Reinders is al 43 jaar Koster van het kerkje in Noordeinde. Hij weet veel te vertellen over dit bijzondere , in 1845 gebouwde kerkje waar het woonhuis aan vast is gebouwd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

knipsel 3837760622

ELBURG/OOSTERWOLDE - The Novelties geeft op zaterdag 3 juli om 13.00 uur een buitenconcert in de Kloostertuin  aan de Jufferenenstraat 8 in Elburg en om 15.00 uur op Landgoed Morren aan de Oostendorperstraatweg 69 in Oosterwolde. Het 5 koppige ensemble speelt muziek uit de jaren '20, ook wel de "Roaring Twenties' genoemd. Na de eerste wereldoorlog ontstond in New York een enorme welvaart waardoor het uitgaansleven een geweldige boost kreeg. Nieuwe muziekstijlen zoals jazz, werden populair bij het grote publiek. Jonge opkomende componisten zoals de legendarische George Gershwin, gebruikten de nieuwe en opwindende klanken op een creatieve manier in hun eigen muziek. Er werden vele dansbandjes opgericht die live in clubs speelde. Rudy Wiedoeft was in de jaren '20 de grote ster op de saxofoon. Zijn virtuositeit, energie van spelen en eigen innovaties zoals het lachen op de saxofoon waren spectaculair en nieuw voor die tijd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail zorggroep 1

NUNSPEET/OLDEBROEK -  Met een mooie mand vers fruit heeft FactorWerk* deze week Zorggroep Noordwest-Veluwe bedankt. De Zorggroep was vanaf februari dit jaar op zoek naar 85 tijdelijke medewerkers voor ondersteunende taken in de zorg. FactorWerk kreeg de kans om 25 van de 85 kandidaten te werven uit de verschillende kaartenbakken voor deze corona banen. Met dank aan de gezamenlijke inspanning, de fijne samenwerking en de wens van vele werkzoekenden om in de zorg te willen werken, zijn de kandidaten gevonden en is het grootste deel nog steeds aan het werk in de diverse locaties van de Zorggroep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail wie ben ik spel

WEZEP -  Tijdens het thema “Wie ben ik, wie ben jij?” staat het boek Kikker en de vreemdeling centraal. Dit prentenboek  gaat over vriendschap en acceptatie.  De peuters van de De Wereldkinderen  hebben rond dit thema verschillende activiteiten gedaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rolstoel

OLDEBROEK - De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben recent de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding, (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond. De nieuwe contracten zijn ingegaan op 1 juni 2021. De afgelopen periode zijn er vragen gesteld over de prijs die zorgaanbieders ontvangen om groepsbegeleiding te bieden. De gemeenten hebben opnieuw zorgvuldig naar de kostprijs gekeken, echter nu blijkt dat deze berekening niet helemaal voldoet aan de eisen die de gemeenten eerder hebben gesteld. De gemeenten zullen een herberekening laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat aanbieders een reële prijs ontvangen voor de ondersteuning die zij leveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Beeld persbericht ventilatiecampagne

Korting op schoonmaken en inregelen mechanische ventilatiesystemen

OLDEBROEK - Goede ventilatie in huis is belangrijk voor je gezondheid en de kwaliteit van je woning. Daarom zijn de Noord-Veluwse gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de ventilatiecampagne ‘Dat lucht op!’ gestart. Inwoners uit één van deze regiogemeenten kunnen korting krijgen als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 20210617 Ondertekening intentieovereenkomst De Klepperbelt

WEZEP -  Op woensdag 16 juni ondertekenden Jan van Raalte namens stichting Woonzorg de Plataan, Wim Prins van Prins Bouw en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg een intentieovereenkomst. Met de overeenkomst start het haalbaarheidsonderzoek naar mogelijkheden om zorgappartementen te realiseren in het oude schoolgebouw De Klepperbelt in Wezep.  Stichting Woonzorg de Plataan is een initiatief van ouders van kinderen met een beperking. Zij willen, namens een aantal ouders, zorgappartementen realiseren voor deze kinderen. De bedoeling is dat  ongeveer twaalf jongeren een thuis krijgen in het oude schoolgebouw De Klepperbelt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeenten

OLDEBROEK  -  De Veluwse gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst hebben de informateur opgeroepen om bij de vorming van het nieuwe kabinet een pas op de plaats te maken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport. Zij hebben de informateur hierover een brief gestuurd, bekijk de brief informateur Lelystad Airport. Waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Heerde ziet een mooie taak weggelegd voor het nieuwe kabinet: “Herstel het vertrouwen met de samenleving. Zorg dat de rijksoverheid zich houdt aan de wet- en regelgeving. Nu hebben we alsnog de kans om een goede en zuivere afweging te maken.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jesse fietst deze zaterdag voor Stichting Kika Foto Omroep Gelderland

OLDEBROEK - Jesse Mulder uit Oldebroek staat vooral bekend vanwege de vele mobieltjes die hij al inzamelde voor Stichting Opkikker, maar hij zet zich ook met grote regelmaat en evenveel passie in voor Stichting Kika. Zo ook komende zaterdag, als hij ongetraind meer dan 100 kilometer gaat fietsen. "Hopelijk haal ik daarmee 10.000 euro op."

Door  Rik KapiteinLoco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Voor de camera wil Jesse best even op de fiets stappen, maar verder heeft hij niet getraind voor zijn sponsortocht van komende zaterdag. "Nee, inderdaad. Ik wil dit jaar de uitdaging ongetraind aangaan, omdat ik ook niet kon trainen voor de chemokuur."

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)