Foto Facebook zwembad De Veldkamp

WEZEP – Op zaterdag 7 oktober houdt Zwembad de Veldkamp Open Huis. Van 11.00 uur tot 16.00 uur worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan diverse activiteiten en/of een kijkje achter de (technische) schermen van de door Sportfondsen Nederland geëxploiteerde accommodatie te nemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170923 093650

HATTEMERBROEK/WEZEP -  Onder een stralend zonnetje werden 23 september  in de Wezep en Hattemerbroek diverse Burendagactiviteiten uitgevoerd. Alles stond in het teken van samen werken, ontmoeten en plezier hebben. De Oranjevereniging,  het Dorpsoverleg, de Speeltuin en het Dorpshuis hadden Hattemerbroek omgetoverd tot een lint van burendagactiviteiten.  De BMX baan werd afgevlakt en zal in de loop van de maand weer opgebouwd worden.  In de speeltuin werd, naast klussen, natuurlijk ook volop gespeeld en geknutseld.  In Dorpshuis de Bouwakker werd al het  klussen afgesloten met een gezellige High Tea.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Modeshow naj 2017 Vaessen Oldebroek

(ADV)

OLDEBROEK -  Bij Vaessen mode & trends zijn ze helemaal klaar voor de grote modeshows die losbarsten  op woensdag 27 en donderdag 28 September. De mannequins en dressman showen de allernieuwste najaars/wintermode 2017 op de speciaal aangelegde catwalk. 'De shows worden zeer gewaardeerd omdat je de kleding aanziet en de sets helemaal compleet met accessoires gepresenteerd worden,' aldus Henriëtta van Heerde-Vaessen. Zij organiseert de show altijd met veel enthousiasme en deskundigheid, samen met haar man Dick die de techniek in handen heeft. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kulturhus oldebroek 620x279

OLDEBROEK - Het is waarschijnlijk geen situatie om graag over na te denken, maar stel dat je ernstig ziek wordt. Meestal zijn er dan verschillende behandelingen mogelijk. Denk aan medicijnen, chemokuren en bestralingen. Vaak hebben mensen die ziek zijn veel vragen. Ga je aan de behandeling beginnen en mag je er ook voor kiezen tussentijds te stoppen? Wie bepaalt dat en hoe gaat dat in zijn werk?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Samenhof

WEZEP -  In 2009 maakte een groep Wezepers een reis naar Egypte en Jordanië. De film die hiervan gemaakt is wordt  maandagavond 25 september getoond in de Samenhof  in Wezep. Om 19.00 uur start de voorstelling en er zullen veel Wezepers te zien zijn die destijds een indrukwekkende reis maakten in de voetsporen van Mozes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4900WEZEP/ELBURG - CBS De Rank in Wezep hield in de tweede week van september een actieweek. De voedselbank Elburg - Oldebroek werd daar ook bij betrokken.Vrijwilliger Willem achter de Molen van de voedselbank vertelde de kinderen op school iets over de voedselbank en over het verjaardagpakket dat kinderen krijgen.

Vrijdag werd de opbrengst bekend gemaakt. De voedselbank mocht een cheque van maar liefst € 1.502,06 in ontvangst nemen. Een fantastisch bedrag waar de Voedselbank erg dankbaar voor is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Herman Fijn heeft namens de bewonersvereniging een cheque van 1000 euro in ontvangst genomen. Dit mooie bedrag is afkomstig van supermarkt Lidl die met alle 412 winkels in het land lokale initiatieven steunt. “In onze binnentuin hebben we al een grote tafel en drie banken staan, maar helaas geen plek waar we in de schaduw kunnen zitten. We hebben ons als bewonersvereniging voor de actie Lidl helpt lokaal aangemeld, omdat we met de bijdrage van Lidl een eenvoudige overkapping kunnen realiseren. Zo kunnen we lekker in de schaduw zitten!”, aldus Herman Fijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dorpshuis de brinkhof

WEZEP - Heeft u een naaste die ziek is of een aandoening heeft? Wat betekent het voor u dat hij of zij steeds minder kan of verandert qua persoonlijkheid? Op woensdagochtend 27 september 2017 organiseert het Sociaal Team in samenwerking met het Programma Depressie Preventie Noord Veluwe een bijeenkomst over dit thema. De bijeenkomst is bestemd voor volwassenen, met name mantelzorgers, chronisch zieken en ouderen. De bijeenkomst vindt plaats tijdens de koffie-ochtend voor mantelzorgers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rfj 030

OOSTERWOLDE – Het eerste lustrum van Run for Joyce gaat de boeken in als een zeer geslaagd hardloopspektakel. De goede weersomstandigheden en de sfeervolle ambiance zorgden er voor dat vele hardlopers de nodige kilometers met plezier hebben gelopen. Met een netto opbrengst van tot nu toe € 11.360 is het evenement ook een groot succes voor het doel, meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Fotoreportage

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tweedehands

OLDEBROEK -  Het wordt weer tijd voor andere kleding. Een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen op de najaars-/winterbeurs in Oldebroek. Deze beurs is op vrijdag 6 oktober a.s. Vanaf 27 september staat de mailbox  open en kan iedere deelnemer (max.) 1 nummer aanvragen. Zo kunnen er veel mensen meedoen. Er mag 25 stuks kleding aangeboden worden (geen speelgoed). Dit kan op vrijdagmorgen 6 oktober ingeleverd worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cjgoldebroek

WEZEP -  In de week van 2 tot en met 8 oktober is het de week van ‘De opvoeding van het kind’. Het thema van deze week is ‘Buiten de lijntjes’. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten in het Dorpshuis 'De Brinkhof' in Wezep te doen voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

02944 schilderijen Rita Dokter

ELBURG -  Tot 13 november 2017 hangen schilderijen van Rita Dokter in de gangen van verpleeghuis De Voord in Elburg. In de vitrinekast in de hal liggen zelfgemaakte sieraden van Alie de Graaf. U kunt deze schilderijen en sieraden bewonderen tijdens kantooruren. Rita Dokter woont in Oldebroek. Samen met haar man runt zij een melkveehouderij en een paardenpensionstal. De landelijke omgeving waar zij in woont en de dieren op de boerderij zijn een bron van inspiratie voor haar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbal3- door Jan Boer - 

WEZEP - WHC speelt in de seizoenouverture in Vroomshoop tegen Vroomshoopse Boys. Vroomshoopse Boys begint aan zijn derde seizoen in de 1e klasse D. In het vorige seizoen eindigde het duel in Vroomshoop in 1-2. WHC kwam aan de leiding door een treffer van Jonathan van Marle. Vroomshoopse Boys kwam op gelijke hoogte door een treffer van Ton Kunst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alzheimer

OLDEBROEK/WEZEP - In de gemeente Oldebroek is de werkgroep Dementie actief. Een samenwerking tussen zorgorganisaties en vrijwilligersorganisaties, werkzaam in verschillende gemeenten. De werkgroep wil mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente ondersteunen bij de zorg voor iemand met dementie. Speciaal voor mantelzorgers en vrijwilligers heeft de werkgroep een uitgebreid programma georganiseerd. Dit is opgepakt nadat er vanuit de inwoners veel vragen over dementie kwamen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wandeling

WEZEP -  Milieu- en natuurvereniging Groentje organiseert zaterdag 14 oktober een herfstwandeling op landgoed IJsselvliedt te Wezep. I.V.N. gids Dick de Graaf zal onderweg informatie geven over het landgoed en de deelnemers en vertellen over de paddenstoelen en de herfst in het bos. Er mogen geen honden mee!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF5745

KAMPERVEEN - Op vrijdag 22 september heeft directeur Laurens Kanis afscheid genomenvan de Koldewijn Schoele te Kamperveen. Deze kleine sfeervolle school met 63 leerlingen staat op de grens van gemeente Kampen en gemeente Oldebroek. De heer Kanis is sinds 5 september 2005 werkzaam geweest op de school te Kamperveen als leerkracht, ict’er, adjunct-directeur en directeur. Hij blijft werkzaam binnen Stichting de Akker als directeur van CNS de Regenboog.

Fotoreportage Jan van de Pol

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

MERELS

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Het NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) heeft een geluidssimulatie gemaakt van een vliegtuig dat is vertrokken vanaf Lelystad Airport en Elburg passeert op een hoogte van 1829 meter (6000 ft). De horizontale afstand tot het vliegpad is ongeveer 2800 meter. Het achtergrondgeluid is ter plekke opgenomen dorpsgeluid.

Bron: www.nlr.nl

Schrijf reactie (1 Reacties)

ILMA

OLDEBROEK -  ‘Mensen willen zo lang mogelijk thuis wonen. Dat kunnen wij goed begrijpen. Thuis is toch het fijnst,’ zegt dr. Ilma van Iwaarden, specialist ouderengeneeskunde bij Het Behandel- & Adviescentrum van Zorgverlening Het Baken. Door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen als vergrijzing, een toename van het aantal chronisch zieken en kwetsbare groepen, blijkt het invullen van deze wens lastiger te realiseren. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, zodat de juiste, passende zorg dicht bij huis gefaciliteerd kan worden. In de regio Elburg, Oldebroek, ’t Harde en Nunspeet is een oplossing gevonden in de vorm van een eerstelijns Ouderenteam waarin verschillende professionals multidisciplinair samenwerken om de best mogelijk zorg en behandeling te bieden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7987

HATTEM/WEZEP - Op de IJsselvliedtshow van Nut en Sport Wezep zijn dit jaar 502 dieren te bewonderen: 33 grote hoenders, 186 dwerghoenders, 4 serama’s, 2 siervogels, 3 watervogels, 240 konijnen, 7 cavia’s en 27 sierduiven. Ze doen mee aan een schoonheidswedstrijd. Er zijn in totaal 75 verschillende rassen ingezonden. Daaronder heel bekende, zoals  Barnevelder hoenders, Hollandse Krielen, Kleurdwerg konijnen, Nederlandse Hangoordwergkonijnen, en gladharige cavia’s. En er zijn ook minder bekende rassen, zoals de Duitse Kruiper (groot hoen), De Auraucana kriel, de Senegalese tortelduif, het Angora Hangoorkonijn en het Rexdwergkonijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)