ELBURG - Op 14 april a.s. organiseert de ouderraad van het Lambert Franckens een inspiratieavond over hoopvol opvoeden in deze coronatijd. De spreker is sociaalpedagoog Micha de Winter. Het is een online evenement waarvoor u zich kunt aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een zoomlink. De avond is bedoeld voor iedereen, dus ook als u geen kind op het LF heeft, bent u van harte uitgenodigd. Micha de Winter spreekt over de vraag welke bijdrage opvoeding en onderwijs kunnen leveren om de spirit erin te houden

Gesprek met Taco Sysling, voorzitter ouderraad Nuborgh locatie LF

Wilt u graag meer informatie of wilt u zich aanmelden, kijk dan op www.nuborghcollegelambertfranckens.nl. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelding graag uiterlijk 12 april.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bloem1

HATTEMERBROEK - Sietse Wittenveen (17 jaar) en Jelle Schutte (22 jaar) zijn de jongste genormeerde vrijwilligers voor de Bloem van Hattemerbroek tot nu toe. Beiden jongens hebben de afgelopen weken geholpen bij het organiseren van het wijkvoetbal en hebben de pannakooi schoon gemaakt en klaar voor gebruik.

'We hebben een nieuwe generatie vrijwilligers in Hattemerbroek echt heel leuk! Daarom ging deze keer de Bloem van Hattemerbroek naar deze twee toppers, 'vertelt Wilhelmien Krop geeft namens Dorpsoverleg Hattemerbroek.

bloem2

Schrijf reactie (0 Reacties)

harold

WEZEP -  ‘We staan aan het roer van een nieuwe tijd. Dat vraagt om nieuw besturen. Handiger en efficiënter, waarbij je snel moet kunnen schakelen om zo nog beter de belangen van onze leden te kunnen behartigen.’ Dat zegt interim-voorzitter Harold Zoet van LTO Noord regio Oost over de bestuurlijke vernieuwing waar zijn regiobestuur voor heeft gekozen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 169918138 3808603725876075 7740596148419408466 n

WEZEP - Op 4 mei 2021 zal er ’s middags een autopuzzeltocht plaatsvinden in Wezep en omgeving. De puzzeltocht wordt georganiseerd door een aantal studenten van Hogeschool Windesheim in het kader van hun opleiding AD Officemanagement. De prijs om deel te nemen is €15,00 per ticket, ieder ticket is geldig voor één auto. Bij aanvang van de puzzeltocht worden er puzzels en plattegronden uitgedeeld, die wij kunnen uitdelen dankzij de hulp van Bredewold Web.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente

OLDEBROEK -  De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond. De gunning van de aanbieders is inmiddels definitief. Daarmee zijn de aanbieders bekend die per 1 juni a.s. een contract met één of meerdere gemeenten krijgen. Voor de totale regio zijn er 53 hoofdaanbieders en een totaal van ruim 120 aanbieders.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 04 eigen app

OLDEBROEK - Na enkele jaren gebruik te hebben gemaakt van de landelijke app heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe nu haar eigen app: Bibliotheek Noord-Veluwe. “De app staat in de app stores zelfs bovenin bij zoeken op “Noord-Veluwe”” vertelt Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Hetty van de Weg is blij met de app “We zijn nu al meer dan 15 jaar actief als bibliotheek op de Noord-Veluwe. We zijn trots op onze Noord-Veluwse roots en dat mag iedereen weten. Alle inwoners van de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek kunnen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe terecht. Op dit moment door de lockdown veel digitaal, daar sluit onze nieuwe app perfect bij aan. Iedereen met een smartphone kan nu overal en altijd bij de Bibliotheek Noord-Veluwe terecht. Lees of hoor je iets over een bepaald boek? Je kunt direct kijken of het boek aanwezig is en het boek reserveren. Je uitleningen bekijken en verlengen: het kan allemaal. Of je nu thuis, op je werk, op school of onderweg bent.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Burgemeester Tanja Haseloop is teleurgesteld over de uitstel van het verbod op designerdrugs Foto Omroep Gelderland

OLDEBROEK - "Ik kan dit niet uitleggen." Burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek is woedend over het besluit van het demissionair kabinet om een nieuwe drugswet uit te stellen. "Hiermee geeft het kabinet een volledig verkeerd signaal." Ook de Achterhoekse jeugdagent Maikel Boomkamp had graag eerder een verbod gezien: "Wij zien op straat de gevolgen en wat het in de gezinnen doet."

Door Rik Kapitein Lonneke Gerritsen van Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zonnebloem

OLDEBROEK - Het voorjaar is de goede tijd om te starten met je eigen (mini)moestuintje. Doe je mee aan de wedstrijd van Groentje voor kinderen? Je eigen moestuin beginnen is makkelijk. Je haalt een paar tegels uit de tuin en je doet er moestuingrond in. Vraag het even aan je ouders; het mag vast wel. Ook op een terras of zelfs op je balkon kun je een minimoestuin maken. Zorg dan voor een bak waar een paar gaten in de bodem zitten, zodat water er niet in blijft staan. Ook kan je een paar potten gebruiken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2020 10 jobon 1

OLDEBROEK - De Bibliotheek Noord-Veluwe gaat online! Met een training “CV om trots op te zijn”, op 20 april, van 10.00 tot 11.30 uur. Dit aanbod is interessant voor alle in-between-jobbers, maar ook voor alle thuisblijvers die deze Covid-periode gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Liesbeth Smith van Humanitas afdeling Noord Veluwe

Schrijf reactie (0 Reacties)

douwe

OLDEBROEK -  Na een oproep van de Lionsclub Elburg-Oldebroek aan de inwoners van de gemeenten Elburg en Oldebroek is er een recordaantal van 1020.866 Douwe Egberts koffiepunten in de daarvoor bestemde dozen bij de supermarkten gedeponeerd. Dit groot aantal koffiepunten was goed voor 2130 pakken Douwe Egberts koffie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gerjan van t Hul uit Wezep stapte uit het leven na het gebruik van 3 MMC Foto Omroep Gelderland

WEZEP - Het is zaterdag precies een half jaar geleden dat Gerjan van 't Hul uit Wezep uit het leven stapte na het gebruik van 3-MMC. En al bijna net zo lang strijden zijn ouders Gerrit en Bea voor een verbod op de nu nog legale designerdrug. Meerdere brieven gingen al richting de staatssecretaris. Ook waarschuwden ze andere ouders voor de risico's. Maar nu blijkt dat een verbod op designerdrugs en lachgas nog zeker een jaar op zich laat wachten, zijn ze boos en uit het veld geslagen. "Ongelofelijk en onvoorstelbaar."

Door Lonneke Gerritsen van Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Wethouder Bergkamp Kooiveen

OLDEBROEK  - Speelplek het Kooiveen ondergaat een ware metamorfose. Als onderdeel hiervan heeft wethouder Bob Bergkamp op woensdag 7 april 2021 een boom geplant. Speelplek het Kooiveen wordt een echte waterspeelplek met een waterpomp waarbij het water voor een deel het gebied instroomt. Zo wordt het een mooie, natuurlijke plek waar ook in de zomer fijn gespeeld kan worden. Ook wordt het een groene plek met veel bosplantsoen en vaste planten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Foto Koningsspelen gemeente Oldebroek

OLDEBROEK  - Op vrijdagmiddag 23 april kunnen alle kinderen in de gemeente Oldebroek meedoen met de Online Koningsspelen. Goed Bezig Oldebroek heeft in samenwerking met lokale partijen een actief programma samengesteld. Kinderen van de basisschool kunnen individueel of samen vanuit huis via een Youtube stream deelnemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 001 Heel Oldebroek Bakt 2021

OLDEBROEK – Het landelijk advies is online activiteiten voor Koningsdag 2021. Dat heeft geresulteerd in een samenwerking van de Chr. Oranjevereniging, ATB Vereniging Oldebroek en de Loco Media Groep, die op TV en online een uitzending gaan verzorgen. De opzet is een lokale bakwedstrijd. Ben jij iemand die graag bakt of weet je een goede bakker, geef je dan op voor deze  online bakwedstrijd. Op Koningsdag zal er dan op de veranda bij de ATB Vereniging Oldebroek op ’t Loo een live uitzending zijn waar jij je bakkunsten kunt vertonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Overhandiging jaarverslag 2020 Adviesraad Sociaal Domein

OLDEBROEK -  De Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Oldebroek heeft op 29 maart jongstleden haar jaarverslag 2020 overhandigd aan wethouder Liesbeth Vos. Vice-voorzitter Joop Rikkers overhandigde het verslag namens de adviesraad. De Adviesraad Sociaal Domein adviseert het college gevraagd en ongevraagd over onderwerpen binnen het sociaal domein. Dan kan het gaan over bijvoorbeeld jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning, werk, inkomen of schuldhulpverlening.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zandmolen aangepast.jpg.rendition.792.1267

OLDEBROEK -  Bouw je eigen zandmolen is een gratis  KidsLab maak en bouw workshop, die op 7 april te volgen is. Misschien heb je wel eens een watermolen gezien. Het water van de rivier valt op de schoepen van het waterrad en dat gaat daardoor ronddraaien. Dit kan ook met zand. Met lege wc-rolletjes, wat stokjes en een lege fles of melkpak gaan we een echt draaiende zandmolen in elkaar zetten. Als hij klaar is gooi je wat zand boven in de trechter, het zand valt op de schoepen en je rad gaat draaien.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VERHALEN

Tijdens corona is het nóg belangrijker aandacht voor elkaar te hebben. Op locatie is dat tegenwoordig helaas niet altijd mogelijk. Daarom start Stichting BedtimeStories met #samenzijnmeteenverhaal. Vijf voorleesacteurs, Katarina Justić, Erika Ermens, Willem Schouten, Leon de Waal en Jonathan de Waal, nemen via een gratis livestream jong én oud in ziekenhuizen en verzorgingscentra mee in de wondere wereld van literatuur en muziek. Iedereen kan de livestream bekijken via www.bedtimestories.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

taalvrijwilliger1.jpg.rendition.384.614 1

OLDEBROEK -  De Taalpunten van de Bibliotheek zoeken mensen die willen helpen bij de Nederlandse les aan volwassenen. Taalvrijwilligers begeleiden iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven. Er wordt gezocht naar vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen, die flexibel en geduldig zijn en eenmaal per week tijd hebben voor de begeleiding van een vaste deelnemer uit Nederland of een ander land.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

prijs

OOSTERWOLDE  - Vandaag vond de uitreiking van de prijzen van de superloterij voor Hart van Oosterwolde in de Heerdt plaats.

Winnaars uit heel Nederland kwamen hun  prijzen ophalen.

Schrijf reactie (0 Reacties)