210717 Vermist tLoo

't LOO -  Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde aan het begin van de avond dat er een persoon vermist was in het water op landgoed 't Loo. Brandweer Oldebroek en duikteams van Zwolle en Heerde waren aanwezig.

Het betrof een 24-jarige vrouw uit Wezep. Ze is aan de waterkant nog gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas mocht dit niet meer baten en de vrouw is in het ziekenhuis overleden.

Ze werd eerder vandaag als vermist opgegeven. Bij de zoekactie werden onder anderen de trauma- en politiehelikopter opgeroepen. De duikers van de brandweer hebben haar uit het water gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 3888

WEZEP -  Op vrijdag 21 juli is mevrouw Wolf-Wolff uit Wezep 100 jaar geworden. Dit vierde ze samen met haar broer, schoonzussen, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achterachterkleinkinderen in Coelenhage in Wezep. Loco-burgemeester Liesbeth Vos – Van de Weg bracht haar een bezoekje en feliciteerde haar namens de gemeente Oldebroek.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Omroep Gelderland

REGIO -   Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft vandaag laten weten een second opinion te laten uitvoeren naar het huidige voorstel voor de vliegroutes boven Oost-Nederland. Het gaat dan om de vanaf 1 april 2019 geplande routes van Lelystad Airport over de provincies Gelderland en Overijssel.

Provincie Gelderland is blij dat er een second opinion komt. Ze maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het voorstel dat nu op tafel ligt en heeft daarom de afgelopen weken aangedrongen bij het ministerie op deze second opinion.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

move

ELBURG/OLDEBROEK - Een bijzondere groep mensen met een bijzondere missie. Jong en oud, in een rolstoel of lopend, met een lichamelijke of verstandelijke beperking: samen gaan ze letterlijk en figuurlijk naar de top. Letterlijk betekent dit een beklimming van de Mont Ventoux in september. Momenteel wordt er hard getraind. ’s Heeren Loo is één van de samenwerkingspartners in het project ‘Mont Ventoux on Wheels’.

‘Mont Ventoux on Wheels’ is een initiatief van Stichting WIEL in Elburg. De klimmers zamelen met sponsoracties geld in voor het Duchenne Parent Project. Van 13 t/m 17 september beklimmen ze de Franse Berg. Ook ’s Heeren Loo neemt deel met zeven cliënten, twee begeleiders en vrijwilligers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC05173

OLDEBROEK - Voor de economische ontwikkeling van de Noord-Veluwe (en ook de rest van Noordoost-Nederland) is een goede bereikbaarheid cruciaal. Maar door het toenemende fileprobleem op de A28 staan de ontwikkelingskansen van de ruime regio én het positieve vestigingsklimaat van de Noord-Veluwe op het spel. Overheden en ondernemers slaan de handen ineen om de regionale economie blijvend gezond te houden. De A28 zal steeds vaker een knelpunt worden. Dit blijkt uit de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse 2017 die recent gepubliceerd is door de Rijksoverheid. In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel voert Buck Consultants International (BCI) nu een verdiepend onderzoek uit naar het economische (bovenregionale) belang van de A28.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170718 140151WEZEP - Als gevolg van terreinwerkzaamheden, de stroomvoorziening wordt tijdelijk stilgelegd, rondom de zender 107.6FM  kunt u LocoFM op vrijdagmorgen tussen 09.00 uur en 10.30 uur niet ontvangen via deze frequentie.  

In de ether is de Muzikale Wenskaart wel te beluisteren via 107.2FM, via locofm.nl/live en via de digitale kanalen. Klik HIER voor een overzicht van alle kanalen. Onze excuses voor dit ongemak. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinker

WEZEP – In verband met de zomervakanties zal De Klinker in week 31 gesloten zijn. Dat betekent dat er van 1 tot en met 4 augustus geen activiteiten zijn, met uitzondering van het handwerkcafé op donderdagmorgen.

'Uiteraard hebben onze bezoekers ook in de zomer behoefte aan gezellige ontmoetingen, maar helaas zijn er in week 31 niet voldoende vrijwilligers om de kledingwinkel en de stamtafel te runnen,' aldus een woordvoerder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ag

WEZEP - Met trots namen 55 leerlingen vanochtend een certificaat of zelfs certificaten in ontvangst van wethouder Vos-Van de Weg. Deze leerlingen uit leerjaar 1, 2 of 3 sloten namelijk verschillende vakken af op een hoger niveau. 'Een uitstekende prestatie waar we ontzettend trots op zijn', aldus Ard de Graaf, locatieleider van het Agnieten College Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DBswwjnXgAAAb5V

Dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij Bibliotheek Noord-Veluwe

WEZEP - Iedereen die op zoek is naar werk, is weer van harte welkom bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het onderwerp op 2 augustus in Wezep is de Elevator Pitch.  Ineke van Oort van Bibliotheek Nijkerk geeft de presentatie bij de Walk&Talk bijeenkomst. Een Elevator Pitch is een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Als je bij een mogelijke werkgever in de lift zou staan wat zou je dan in maximaal 60 seconden vertellen. Een van de deelnemers van de Walk&Talk bijeenkomst in Wezep heeft gevraagd of de Elevator Pitch als onderwerp op de agenda kon komen, een verzoek waar de Bibliotheek Noord-Veluwe graag gehoor aan heeft gegeven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

Informatie bij e-bookspreekuur Hattem, Elburg, Heerde, Epe en Wezep

OLDEBROEK  - In augustus kunnen leden en niet-leden gebruik maken van het zomercadeautje van de Bibliotheek: de VakantieBieb app. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 mooie e-books voor het hele gezin, eenvoudig te lezen via tablet of smartphone. De app is te vinden via https://vakantiebieb.nl/. Leden van de Bibliotheek kunnen het hele jaar gratis kiezen uit ruim 15.000 e-books via www.onlinebibliotheek.nl/e-books.html, maar vooral in de vakantie worden er veel e-books gelezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Dinsdag 29 augustus wordt de jaarlijkse ouderenbusreis georganiseerd. Het is  voor de 62e keer dat deze reis wordt georganiseerd en ook dit jaar zijn twee bussen gereserveerd.

De reis gaat naar Hindeloopen. Na een rondrit door Friesland onder deskundige leiding en een lunch, wordt een bezoek gebracht aan een tot visserslokaal omgebouwd oud kerkje. Na meerdere spannende vissersverhalen kunnen de deelnemers d.m.v. een visafslag bieden op gerookte vis. De dag wordt afgesloten met een buffet in De Talter te Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

WEZEP  - De 27 mc Vereniging nodigt iedereen uit voor het bijwonen van een halve marathonbingo in Dorpshuis De Brinkhof in Wezep.

De bingo begint zaterdag a.s. om 18.00 uur, de zaal is open vanaf 17.00 uur. Er worden 40 rondes gespeeld waarvan 2 hoofdrondes.

Schrijf reactie (0 Reacties)

imagebox

ELBURG – Je eigen werk in een museum mogen exposeren en deze niet alleen laten zien aan je klasgenoten en ouders maar ook aan kunstliefhebbers. Dit is het voorrecht die tweedejaars leerlingen van het Nuborgh College Lambert Franckens hebben. Met deze realistische insteek doen zij aan contextrijk leren. Van 4 juli t/m 28 augustus is de expositie ‘Out of the box’ te bezichtigen in Museum Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hector Hattemerbroek1

Vermist in Hattemerbroek: Schildpadpoes met wit "Hector" (Leeuwerikstraat)
Gevonden in Wezep: Cypers/grijs/wit kitten (Keizersweg)  en zwart/witte poes (Schepersbos)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

met onze kennis van dementie zit het wel goed

OLDEBROEK - Zorgverlening Het Baken biedt een thuis aan ouderen die door onder andere dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het streven is dat cliënten een waardig leven kunnen leiden, zodat zij zo lang mogelijk kunnen leven zoals ze dat van huis uit gewend zijn. Het Baken wil in essentie een plek zijn waar het leven doorgaat, ook als ziekte en beperkingen het leven domineren. Daarbij is de kwaliteit die men kan bieden en de kennis die het personeel heeeft van groot belang om het goede en het goed te doen. Medewerkers moeten over de juiste kennis beschikken om tot de meest optimale zorg voor mensen met dementie te komen. Die kennis is onlangs getest met de Kennismonitor Dementie van Ideon waarbij Het Baken met een score van 73 boven het landelijk gemiddelde presteerden. Een compliment voor de professionals die zich met compassie inzetten voor deze kwetsbare groep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

waterinhetbuitenland 600x292

Gaat u op vakantie? Of op zakenreis? En wilt u weten of het water in het land van bestemming drinkbaar is? Check www.waterinhetbuitenland.nl

Waterinhetbuitenland.nl is een website die overal ter wereld, wanneer het u uitkomt, antwoord geeft op de vraag: Kan ik hier water uit de kraan drinken?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NixBanner336x280.groen

OLDEBROEK - De zomer is begonnen en daarmee de tijd van feesten, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Voor jongeren zijn dat momenten waarop ze eerder in de verleiding kunnen komen om alcohol te drinken. Hoe zorgt u ervoor dat uw puber zich ook tijdens de zomer aan de NIX afspraak houdt?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 9355

OOSTERWOLDE – Hardloopevenement Run for Joyce heeft de inschrijving voor de vijfde editie geopend.  Elke hardloper kan zich inschrijven op de geheel vernieuwde website van Run for Joyce. Het hardloopevenement wordt gehouden op vrijdagavond 22 september. Dit jaar wordt alweer voor de vijfde keer gelopen om opnieuw een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van gehandicapte weeskinderen in China. Na de succesvolle editie van 2016 is besloten om ook dit jaar de start en finish te laten plaats vinden op Sportpark De Heughte in Oosterwolde. Tevens wordt er weer door de kern en prachtige omgeving van Oosterwolde gelopen. In de voorbereiding op de vijfde editie zijn de evaluatiepunten van vorig jaar besproken en verbeterd. Het beloofd daarom dit jaar een kwalitatief nog beter evenement te worden voor zowel jong en oud. Er kan weer worden meegelopen op de afstanden van 2,5 km, 5 km en 10 km voor volwassenen. Voor de kinderen zijn de afstanden 0,5 km en 1 km.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

A orkest

OLDEBROEK - Op zaterdag 15 juli heeft het A-orkest van CMV Concordia Oldebroek deelgenomen aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade.  Dit internationale evenement wordt eens in de 4 jaar gehouden. Voor Concordia was het na 2009 en 2013 de 3e deelname in successie. Het orkest nam deel in de 1e divisie fanfare. De voorbereidingen voor de deelname werden opgestart samen met de eigen dirigent Jaap Musschenga. Jaap werd in de voorbereiding helaas ziek, waarna diverse interim-dirigenten het orkest hebben gedirigeerd. De laatste 2 maanden stonden de muzikanten onder enthousiaste leiding van Wouter Iseger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

coins 1726618 960 720REGIO - De sociale recherche in de acht gemeenten op de Noord-Veluwe heeft in 2016 voor bijna 230.000 euro fraude opgespoord. Dit meldt Omroep Gelderland. Omdat kon worden voorkomen dat de uitkeringen doorliepen, bespaarden de gemeenten vorig jaar ruim 260.000 euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de sociale recherche Regio Noord-Veluwe.

De sociale recherche rondde vorig jaar 81 onderzoeken af. Daaruit bleek onder meer dan mensen met een uitkering inkomsten verzwegen en ten onrechte aangaven alleen te wonen. Alleen in Harderwijk werd voor meer dan een ton gefraudeerd. De andere gemeenten zijn Elburg, Ermelo, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)