IMG 9456

OLDEBROEK - 'Etgreun' is de titel van een boek dat is geschreven door Gerdy v.d. Lans. Zij heeft het boek woensdag aangeboden aan haar vader in de Schutstal van het boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek. Het boek bevat vertalingen van de dialectverhalen die haar moeder Leida v.d. Lans - v.d. Streek schreef over haar jeugd in Oldebroek. Zij besloot deze verhalen te vertalen omdat veel van de kinderen Van der Lans niet in Oldebroek wonen en geen dialect spreken, maar toch graag de verhalen willen lezen. Het boek is te koop bij de oudheidkundige vereniging de Broeklanden voor 7 euro. Dat kan iedere dinsdag- en vrijdagmiddag in de boerderijmuseum.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

veluwezoom

OOSTERWOLDE - Zorgboerderij Veluwezoom heeft een bedrag van Kringloop Elburg ontvangen. De Zorgboerderij deed een aanvraag hiervoor. De opbrengt uit de Kringloopwinkel is bestemt  voor de Hervormde kerk in Elburg. Daarnaast worden goede doelen gesteund. Het geld is besteed aan een elektrische  zaagtafel. In de werkplaats is de machine inmiddels in gebruik. Veluwezoom biedt zeer kleinschalige dagbesteding aan volwassenen. De medewerkers en vrijwilligers zijn gespecialiseerd in het begeleiden aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

eric

ELBURG - Op uitnodiging van Museum Sjoel Elburg spreekt dr. Eric Ottenheijm van de Universiteit Utrecht over het thema ‘De parabels van Jezus in hun Joodse context’. Een lezing over de Barmhartige Samaritaan (Lukas 10:25-37), de Rabbijnen, en de Archeologie. Dit zal zijn op donderdag 8 maart 2018 in het Gebouw Rehoboth, Bloemstraat 18 te Elburg. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis is. Na afloop wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

collecte2017

WEZEP - Eind vorig jaar was er weer de jaarlijkse collecte van het Leger des Heils. Ook dit keer was de opbrengst voor ontmoetingscentrum De Klinker aan de Stationsweg. De bestemming is onder meer het veertiendaagse maaltijdproject Sam Sam. De 35 collectanten onder coördinatie van Maria Pelleboer en Henk Meijer hebben samen het bedrag van € 2905,35 opgebracht, ruim € 100,- meer dan vorig jaar. 'Iedereen die heeft bijgedragen: hartelijk dank!'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

duurzaam

Informatiebijeenkomst voor vereniging van huiseigenaren

WEZEP - Op woensdag 28 maart zijn VvE’s uit gemeente Oldebroek van harte welkom bij een informatiebijeenkomst. De avond begint om 19.30 uur en is in De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. De bijeenkomst is bedoeld om eigenaren van woningen in een appartementencomplex te informeren en op weg te helpen bij nemen van energiebesparende maatregelen. De avond is een initiatief van de gemeente Oldebroek in samenwerking met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb wezep

WEZEP - Hulp nodig bij het lenen van e-books, het online reserveren van bibliotheek boeken of bij het installeren van de Bibliotheek App? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst! Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over online cursussen, online luisterboeken of vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs over apps. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170717 122438

OLDEBROEK/ELBURG - Op donderdag 22 februari om 19.00 uur staat '24-7Elburg' en Huis van Gebed Elburg centraal  bij Aan Tafel Met op LocoFM. Nia van den Bosch gaat in gesprek met de organisatie. Op initiatief van Huis van Gebed Elburg wordt van 24 februari t/m 3 maart 2018 in de Bloemstraat 18 een week lang een non-stop gebed gehouden genaamd “24-7Elburg”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

001 Toneelvereniging Irene OV Oldebroek 2018

OLDEBROEK – Zaterdagavond 10 maart 2018 is de toneelavond van de Oranjevereniging Oldebroek. De leden van de Oranjevereniging kunnen op zaterdag 3maart 2018, tussen 10.00 – 12.00 uur één gratis toegangskaart afhalen, en één kaart bij kopen voor € 3,50. Dit kan in de hal van het Kulturhus de Talter te Oldebroek (Stouwdamsweg 4 - Oldebroek).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

15895524 1348161678568919 4825730254951881377 o

OLDEBROEK - Donderdagmiddag  22 februari om 17.00 uur kunt u luisteren naar Kennis van Zaken op LocoFM. Tom Petrovic is namens Evink & Petrovic uit Wezep te gast in de studio. Tom is financieel adviseur.

In deze aflevering besteden we aandacht aan de ontwikkeling van de economie, rentestanden, de beurs en nieuwbouw. Kortom vele facetten die de woningmarkt betreffen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto ANP5555

DEN HAAG - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft haar besluit toegelicht om de opening van Lelystad Airport uit te stellen. 'Het is niet verantwoord en ik ga het niet doen', sprak de minister woensdag op een persconferentie.  De minister (VVD) presenteerde woensdag nieuwe vliegroutes. Die zijn hoger, beloofde ze. In de huidige indeling moeten vliegtuigen vanaf Lelystad op een hoogte vliegen van 1800 meter. Tegenstanders vinden die hoogte veel te laag en vrezen voor geluidsoverlast. Ook zou de veiligheid in het geding zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Willem van den Beld sprak vanmorgen op LocoFM met Gerard Buursen van Hoog over Wezep over het uitstel van de opening en uitbreiding van Lelystad Airport. Over hetzelfde onderwerp sprak Willem ook met wethouder Liesbeth Vos. Verder gaf Liesbeth informatie de actie van de gemeente Oldebroek: GoedeDoelenDinnerBon.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto ANP33

OLDEBROEK - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek is blij dat Lelystad Airport minstens een jaar later opengaat. Hij reageert daarmee op een bericht van RTL Nieuws en De Telegraaf dat minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) niet langer vasthoudt aan opening op 1 april 2019.

Maar Hoogendoorn wil niet te vroeg juichen, zei hij woensdag op Radio Gelderland. 'Maar beter iets dan niets.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7267

Fotoreportage

Schrijf reactie (0 Reacties)

15895524 1348161678568919 4825730254951881377 o

OLDEBROEK - Elke woensdagavond om 18.00 uur kunt u tot 19.00 uur luisteren naar het Rondje Politiek op LocoFM. Op woensdag 21 februari zijn raadsleden van ChristenUnie en Lijst 7 te gast in de studio. Met hen worden door Bert Michelsen  de actuele politieke zaken, die spelen in de gemeente Oldebroek, besproken.

Heeft u een vraag, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag wordt dan gelijk in de uitzending behandeld. Mailen kan via radio@locofm.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

few logo transp 2 med

WEZEP - Op 3 maart wordt de nieuwe cd 'Passio' van het blokfluitensemble FEW gepresenteerd tijdens een bijzonder  concert van het ensemble in de Pauluskerk in Wezep. Het concert begint om 16.00 uur.

Medewerking verleent de internationale sopraan Susan Jonkers, die haar prachtige stem  mengt met de bijzondere blokfluitklanken van het ensemble. Passiemuziek van de grote componist Johan Sebastiaan Bach wordt afgewisseld met ontroerende werken van Barber, Vivaldi, Dowland en Pärt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

HATTEMERBROEK - Op zaterdag 24 februari  organiseert pv de Vriendschap een bingo in dorpshuis de Bouwakker te Hattemerbroek. Aanvang 19.30 uur, zaal op om 18.30 uur.

Er worden 28 rondes gespeeld (enkel) incl. 1 hoofronde. U kunt voor € 10,-  de hele avond meespelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

de heerdt

OOSTERWOLDE - Op vrijdag 23 februari 2018 is het weer tijd voor de traditionele, door The Veldman Brothers en Stichting Dorpsbelang georganiseerde, Bluesnight in Oosterwolde. Deze avond start met Firehouse Mama uit Hierden/Harderwijk. Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Waar ze ook optreden, in cafés, in zalen en op festivals, overal wordt zeer enthousiast gereageerd. Firehouse Mama is gewoon een lekkere vette bluesrockband met als basis een repertoire bestaande uit o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Popa Chubby, Harry Muskee. Daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Vaak in spannende, eigen uitvoeringen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Samen lopen KWF

ELBURG - Wandel jij ook mee met de SamenLoop voor Hoop om kanker de wereld uit te helpen? Kom dan op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni naar het Burgemeester Bodesportpark in Elburg voor de 24-uurswandelestafette van de KWF kankerbestrijding.. Je kunt deelnemen in teamverband. Met 10 tot 15 mensen heb je al een team en kun jij je als teamcaptain inschrijven voor de 24-uurswandelestafette via www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/elburg/. Het parcours is rolstoelvriendelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Kidz doe dag

WEZEP - Muziek maken is een echte teamsport, zorgt voor gezelligheid en uitdaging en laat je de meest mooie plekken in Nederland en zelfs Europa zien. De van Limburg Stirum Korpsen willen daarom kinderen kennis laten maken met muziek maken en organiseert een Kidz doe-dag op 17 maart. Na het succes van vorig jaar is het geen verassing dat ze deze dag opnieuw organiseren. In hun clubgebouw hebben toen veertig kinderen samen muziek gemaakt en een leuke dag beleefd. Dit jaar is er ruimte voor nog meer kinderen om kennis te maken met muziek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)