amnesty

WEZEP - Op vrijdag 3 mei 2019 organiseert amnesty International, werkgroep Wezep de maandelijkse schrijfavond. Er kunnen brieven worden geschreven aan de autoriteiten van Equatoriaal-Guinea en Vietnam.U bent van harte welkom mee te schrijven tussen 18.00 uur en 19.45 uur in de bibliotheek aan de Mariënrade 3 (Dorpshuis) in Wezep. Ook kunt u de brieven thuis, per post of via de mail, ontvangen.

Amnesty International Wezep: Frieda van der Weerd, info@wezep.amnesty.nl  of https://wezep.amnesty.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

biebva

WEZEP -  Een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Denk daarbij ook aan uw e-reader. Maak daarom een afspraak bij de Bibliotheek Noord-Veluwe om uw e-reader klaar te maken voor het lenen van e-books van de bibliotheek. Dan is uw e-reader klaar voor de vakantie!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 9421

WEZEP - Het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Oranje Comité Wezep hebben ook dit jaar weer een mooi programma in elkaar gesleuteld voor Koningsdag en zorgen 4 mei ook voor een plechtige dodenherdenking bij het monument op het Meidoornplein. Omdat alles valt en staat met de geldelijke mogelijkheden wil het Oranje Comité Wezep graag meer donateurs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

D45ztGUXoAAzcgQ

OLDEBROEK - De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar nieuwe raadsleden die gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor inwoners die extra hulp en aandacht nodig hebben.OLDEBROEK - De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar nieuwe raadsleden die gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor inwoners die extra hulp en aandacht nodig hebben. Bent u bekend met de inwoners van de gemeente Oldebroek? Woont u in deze gemeente of in een van de omliggende gemeenten? Heeft u een brede belangstelling en kennis van de Jeugdzorg, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en (Arbeids)participatie? Dan is de adviesraad op zoek naar u.De Adviesraad bestaat uit maximaal dertien vrijwilligers uit de gemeente of regio Oldebroek met hart voor de samenleving en bijzondere kennis van de belangen van (groepen) inwoners.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Deze maand zijn de bekende Open huisdagen bij de familie Piet en Gea Wastenecker. Zij werken al vele jaren op vrijwillige basis als consulent van Israëlproducten en presenteren weer veel producten uit dit land. Dit keer ook hartverwarmende exclusieve cadeaus om moeders eens te verwennen tijdens Moederdag of uw vrienden en familie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

58551757 2008165655958998 315270747217985536 n

08.45 – 09.15 Rondgang door muziekver. “David”
09.15 – 09.30 Aubade voor de Ned. Herv. Kerk
09.30 – 09.45 Vervolg rondgang naar V.S.C.O. terrein
09.45 – 11.30 Kinderspelen op V.S.C.O. terrein
10.00 – 13.00 Trekkersterrit, start Loonbedrijf H.Korenberg aan de Zwarteweg 68
13.00 uur start kleedjes markt
14.00 politie honden show phv Moed en Durf Wezep

Verder is er een mystery guest, zijn er spelletjes, gezelligheid met muziek, staan er springkussens en nog enkele verassingen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hbr

HATTEMERBROEK - Groot, groter, groots kinderspeelveld met diverse springkussens, schminkers, clown, knutseltafel, kop van jut, dat kunnen kinderen verwachten op Koningsdag in Hattemerbroek. Hebben jullie zin in iets lekkers? Wat dacht je van een ijsje van Alberto of lekkere poffertjes van Toebast.  Patrick van Eijck, Danny Heden, Hein van The Spitfires, DJ Gose en de top eestband LEAD zal de oudere inwoners vermaken. Er zijn tevens verschillende barretjes en eetgelegenheden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

uwoon

OLDEBROEK - UWOON past per 1 juli 2019 de huurbedragen aan. Net als vorig jaar kiest UWOON voor een terughoudend huurbeleid. De gemiddelde huuraanpassing ligt daarmee onder het inflatieniveau en ruim onder de maximaal toegestane verhoging. Alle huurders krijgen voor 1 mei persoonlijk bericht. Afhankelijk van de huidige huur en huishoudinkomen ligt de huuraanpassing tussen 0% en 5,6% (wettelijk bepaald). Net als vorig jaar kiest UWOON voor een terughoudend huurbeleid. Hiermee komt de corporatie tegemoet aan de afspraken in het Sociaal Huurakkoord dat koepelorganisatie Aedes met de Woonbond sloot.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

harten

WEZEP – De Stichting Oranje Comité Wezep heeft kosten noch moeite gespaard om jong en oud zaterdag 27 april een attractief programma voor te schotelen tijdens Koningsdag in Wezep. De activiteiten beginnen om 09.15 uur met de aubade bij de muziektent op het Meidoornplein en worden van 11.00 tot 18.00 uur vervolgd met een zeer gevarieerd programma op sportpark Mulderssingel van voetbalvereniging WHC.

Het Koningsdagprogramma op sportpark Mulderssingel is als volgt:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bakt

WEZEP -  ’Heel Wezep bakt’ is het motto van de bakwedstrijd die zaterdag 27 april wordt gehouden ter gelegenheid van Koningsdag. Degene met de lekkerste taart wint een bakvorm ter waarde van 40 euro. De taarten kunnen op Koningsdag tot 14.00 uur ingeleverd worden bij Niels in het bakdorp op feesttrein Mulderssingel. Daarna worden de taarten beoordeeld door een deskundige jury. De prijsuitreiking is tussen 16.30 en 17.00 uur op het hoofdpodium.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Doemee award

OLDEBROEK - Eind 2019 wordt de Doemee-award voor de vierde keer uitgereikt. De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties in Gelderland die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon of een organisatie inzenden! 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HATTEMERBROEK - Zaterdag 27 april 2019 is er, in verband met Koningsdag, geen bingo van PV de Vriendschap in dorpshuis de Bouwakker.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5565

Fotos André ter Velde

Schrijf reactie (0 Reacties)

013 Jannes Koningsdag 2019 Oldebroek MTB Oranjefestijn V1.1 jpg

OLDEBROEK – Op Koningsdag 2019 zal op het MTB Oranjefestijn op het grote podium ook Jannes optreden. In 2017 was de populaire zanger meer dan 15 jaar actief en dat werd met een groot jubileum optreden in het Gelre Dome gevierd. Overal waar Jannes optreedt is het feest. Op Koningsdag 2019 kan iedereen in Oldebroek gratis naar een optreden van Jannes komen kijken. Het MTB Oranjefestijn wordt gehouden op het Kulturhusplein aan de Stouwdamsweg in Oldebroek

Schrijf reactie (0 Reacties)

auba

WEZEP – Op Koningsdag is de aubade zaterdag 27 april vanaf 9.15 uur met een lid van het college van B&W bij de muziektent op het Meidoornplein in Wezep. Voorzitter Gedi Labots van het Oranje Comité Wezep hoopt dat veel kinderen, ouders en andere belangstellenden dan hulde komen brengen aan de jarige koning Willem Alexander. Met medewerking van onder andere de VLS korpsen en Erica Vogel worden onder andere enkele coupletten van het Wilhelmus gezongen. In Wezep woonachtige leden van scouting De Trijsberg hijsen op het signaal van hoornblazers de Nederlandse vlag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lasergame ArenA IMG 20180403 WA0000

WEZEP – Vanwege het succes van vorig jaar haalt het Oranje Comité Wezep op Koningsdag de ruim 100 vierkante meters tellende Lasergame-ArenA opnieuw naar sportpark Mulderssingel aan de Hoeloosweg 15 in Wezep. Verwacht wordt dat deze spectaculaire attractie zaterdag 27 april opnieuw  veel jongeren naar het sportpark van WHC trekt. ”Dat is wel de bedoeling,” zegt Gedi Labots, voorzitter van het organiserende Oranje Comité. ”We willen graag dat de jeugd op Koningsdag in Wezep blijft en feest viert op eigen grondgebied. Dan moeten we ze wel wat bieden. Het artiestenprogramma belooft veel goeds, maar we denken dat ook de lasergame-ArenA weer bij de jeugd in de smaak valt.” In de Lasergame-ArenA schiet de jeugd met laserpistolen op elkaar. De feestvreugde wordt met deze attractie vergroot met rook- en lichteffecten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OOSTERWOLDE - Het Oranjecomité besloot een oude traditie weer terug te laten komen, namelijk en paasvuur. Ondanks de droogte mocht het paasvuur zaterdag toch doorgaan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ovo prijswinnaars voj actie 01

OLDEBROEK - In Oldebroek werden de prijzen uitgereikt aan degene die met de voorjaarsactie hadden meegedaan. Er werden zegels uitgegeven die geplakt konden worden op de bijhorende kaarten. De ondernemersverenging in Oldebroek pakte groots uit, zo werden er vele mooie prijzen beschikbaar gesteld. De gelukkigen werden blij verrast door de voorjaaractiecommissie; Gerard van de Weg en Henriëtta van Heerde-Vaessen.  De prijswinnaars zijn;  1e prijs 1 minuut gratis winkelen bij Coop: Mevr. W. Duitman Oldebroek, 2e prijs Kinderfeest voor 10 personen bij Het Buitencentrum: Mevr. M. Bakker Oldebroek, 3e prijs boodschappenpakket van de Boni: Mevr. J. Fransman Doornspijk, 4e prijs Kappersbon van Marjanne’s kapsalon: Dhr. Spronk Oldebroek, 5e prijs cadeaupakket van Voor jou: Mevr. E. van Dorp Oldebroek, 6e prijs voorjaarsmand Bon Ami: Mevr. Schuld Oldebroek, 7e prijs Wijnpakket Herkert topslijter: Mevr. F. Zoet Oldebroek. De ondernemersvereniging kijkt terug op een succesvolle actie en blijft steeds actief bezig om het voor klanten gezellig en aantrekkelijk te maken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

jan

HATTEMERBROEK - Vanmorgen om 10:00 uur stonden Jacco en Wilhelmien van Dorpsoverleg Hattemerbroek klaar met een mooie bos bloemen om Jan van Beek te verrassen. Charita de dochter van Jan had ze al ingelicht dat hij bij zijn moeder op de koffie zou komen. En inderdaad treffen ze Jan bij zijn moeder aan op de Merelstraat.

De Bloem van Hattemerbroek gaat dit keer naar Jan van Beek. De stille vrijwilliger. Hij staat bekend om zijn geboden hulp. Als hij ergens bij kan helpen, dan helpt hij. Of het nu gaat om familie, buren of vrienden. Hij staat voor ze klaar! Een deur maken, helpen bij een verbouwing of met iemand mee gaan, het spreekt vanzelf zegt Jan. Wilhelmien: 'Maar juist dat maakt dat dit bloemetje voor Jan er mag zijn. Dank je wel Jan! Je hebt deze bos bloemen verdiend!'

Schrijf reactie (0 Reacties)

ijsselvliedt DvdG

WEZEP - IVN Zwolle houdt op zaterdag 4 mei van 10.00 tot 12.00 uur een voorjaarswandeling op landgoed IJsselvliedt te Wezep op de Noord Veluwe. Het landgoed is meer dan 300 jaar oud en is 220 ha groot. Onderweg vertellen de gidsen over de geschiedenis en de natuur van dit bijzondere landgoed. We gaan ook door de prachtige binnentuin, die normaal niet toegankelijk is en wandelen door lanen en bos, en langs allerlei bijzondere watertjes.  Ook geschikt voor kinderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)