Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Gelderland, Hattem, Kerkhofstraat 13, 8051gg

Nederlands Bakkerijmuseum 'Het Warme Land' is het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van Nederland. Een brede collectie gebruiksvoorwerpen uit de Brood - en banketbakkerij worden op een verrassende manier gepresenteerd in de sfeervolle entourage van twee historische gebouwen, onderling verbonden door een tunnel. exposities en demonstraties zorgen voor een levendige sfeer en zijn aantrekkelijk voor Jong en Oud.

Rubrieken: galeries - beeldende kunst -

nederland, gelderland, hattem, Kruisstraat 15, 8051gd

Platform voor kunstwerken die opwekken tot beschouwingen over het leven en het goddelijke in mens en Natuur.

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - moderne kunst -

Nederland, Gelderland, Hattem, Achterstraat 46, 8051gc.

Het museum is gehuisvest in sfeervolle, historische panden. Waarschijnlijk is het een koopmanshuis geweest. Medio 1983 werd de collectie van het Museum uitgebreid met de unieke schilderijenverzameling van Jan Voerman Sr. en Jan Voerman Jr.. Zo ontstond een volwaardig Museum met naast de Voermancollectie ook een historische collectie.

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst -

Nederland, Gelderland, Hattem.

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats.
Op de begane grond bevinden zich twee zalen. In één zaal is de permanente expositie ingericht en in de andere is de werkhoek van Anton Pieck ondergebracht met de daarbij behorende Middeleeuwse stoel, de tafel uit zijn ouderlijk huis, een boekenkast en op tafel natuurlijk zijn tekenmateriaal en allerhande Attributen en snuisterijen waarmee de Kunstenaar zich dagelijks omringd zag.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - architectuur - historie -

Nederland, Gelderland, Vaassen, Maarten van Rossumplein 4, 8771eb.

Kasteel Cannenburch is in het midden van de 16de eeuw gebouwd door de Gelderse maarschalk Marten van Rossem. Het Kasteel ademt de sfeer van een eeuwenlang bewoond edelmanshuis. De vertrekken zijn in bewoonde sfeer ingericht met een belangrijke collectie meubels, Porselein, schilderijen, etc. Het is net of de bewoners Elk moment binnen kunnen komen. De fraaie ligging van het Kasteel, het eeuwenoude muurwerk en de historische inrichting nodigen als vanzelf uit tot een nadere kennismaking.

Rubrieken: tentoonstellingen - natuur -

Nederland, Ggelderland, Nunspeet, Plesmanlaan 2, 8072pl

Het Bezoekerscentrum Zandenbos ligt op de Noord-Veluwe, in de boswachterij Nunspeet. De Noord-Veluwe is wat Natuur betreft een van de rijkste gebieden van ons land. Het strekt zich uit van de Randmeerkust in het westen tot aan de IJssel in het oosten.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie - oorlog -

nederland, gelderland, vierhouten, Nunspeterweg 1, 8076ra.

In de Tweede Wereldoorlog zijn in het bos bij Vierhouten hutten gebouwd om onderduikers in onder te brengen. Ter herinnering daaraan zijn op dezelfde plaats drie hutten nagebouwd. U kunt ze vrij bezoeken; een informatiepaneel geeft duidelijke uitleg. Direct nabij is een herdenkingsmonument te zien.
Informatie over Het Verscholen Dorp is verkrijgbaar in Museum De Ouwe Schuure, Elspeterbosweg 33, Vierhouten.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Ggelderland, Nunspeet, Stationslaan 28, 8071cm.

De collectie weerspiegelt de geschiedenis van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Te zien zijn klederdrachten, gebruiksvoorwerpen, landbouwwerktuigen, interieurstukken en zelfs prehistorische werktuigen. In verschillende tafereeltjes wordt het boerenleven en ook het werken in de bossen omstreeks 1920 uitgebeeld. Schooltje, winkeltje anno 1900.

Rubrieken: tentoonstellingen - historie - natuur - speelgoed -

Nederland, Ggelderland, Nunspeet, Marktstraat 19, 8071gv

In het Veluws Diorama is er een doorlopende tentoonstelling van alle Dieren die op de veluwe voorkomen. Het geschilderde achtergrond decor van het Diorama, welke gemaakt is in een gebogen ronde Vorm, is gemaakt door Chris ten Bruggekate uit Nunspeet. Deze slaagde erin de 3 belangrijkste natuurgebieden rond het dorp uit te beelden. Beginnend bij de heidevelden van Elspeet wordt de aandacht verlegd naar de zandverstuiving van Hulshorst, en tenslotte maakt de kijker kennis met het vochtige IJsselmeer gebied en zijn weide gronden.

Lees meer >

Rubrieken: galeries - hedendaagse kunst -

Nederland, Gelderland, Nunspeet, Laan 27, 8071jg.

Vanaf de oprichting van Demedici Beeldende Kunst in 1995 heeft de presentatie van buitenbeelden een belangrijke plaats ingenomen. In de ruime bostuin van de toenmalige vestiging in Putten werd permanent een selectie van tientallen werken getoond. Daarnaast vormden het pinetum en Arboretum van het prachtige nabijgelegen landgoed Schovenhorst gedurende enkele zomers de context voor een beeldenexpositie op museale Schaal, die bezoekers trok uit het hele land.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - hedendaagse kunst -

Nederland, Overijssel, Kampen, Voorstraat 20, 8261hs.

Galerie "Huys der Kunsten" is de thuisbasis voor Kunstenaars vanuit diverse disciplines die gezamenlijk de Stichting "Werk in Uitvoering" vormen. 't Huys der Kunsten organiseert ieder jaar diverse exposities van eigen deelnemers maar is ook een platform voor collega-kunstenaars. Daarnaast biedt het "Huys der Kunsten" ook thematische exposities welke door andere personen uit de Kunst- en cultuurwereld worden georganiseerd.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, IJsselkade 1, 8261ab.

Aan de westzijde van Kampen staan nog twee poorten: de Broederpoort en de Cellesbroederpoort. Aan de Kant van de IJssel is slechts een poort overgebleven: de Koornmarktspoort. Dit is ook de oudste poort van Kampen en dateert uit de veertiende eeuw. De poort was voordat Kampen een Brug over de IJssel kreeg, het Hart van de Kamper economie. Aan de voorzijde was de aanlegplaats voor het veer dat naar de andere Kant van de IJssel voer.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - architectuur - historie - topografie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Burgwal 43, 8261ep

De topografische geschiedenis van Kampen aan de hand van 19e- en 20e-eeuwse stadsgezichten, oude plattegronden, Gravures, tekeningen en schilderijen van Kamper schilders en een fotoverzameling van ca. 12.000 foto 's.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - architectuur - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Oudestraat 146, 8261cz .

Op de eerste verdieping van de toren bevindt zich een permanente mini-expositie over de geschiedenis van de toren en het befaamde Hemony Carillon. Bezoekers kunnen de toren beklimmen voor een uitzicht op de omgeving.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Oudestraat 158, 8261cz.

Het Stedelijk Museum is gevestigd in een vier verdiepingen tellend laat gotisch koopmanshuis uit 1500. Sinds 1984 is het huis in gebruik als Museum. Bij het Museum hoort een Rosmolen ( paardemolen ) die deels dateert uit de 17e eeuw. In 1997 is de Rosmolen gerestaureerd en sinds die tijd vinden er demonstraties plaats voor groepen op afspraak.

Lees meer >