(advertentie)

alex

ZWOLLE - Dirigent Nikolai Alexeev geeft leiding aan een gigantisch orkest met musici van HET Symfonieorkest en Het Gelders Orkest. Gezamenlijk bezorgen zij de concertbezoeker een spectaculaire concertavond en speelt solist Eldar Nebolsin spetterende pianopartijen. Zelden staat er een orkest met dit formaat in theater De Spiegel te Zwolle. Het concert Rachmaninoff-Sjostakovitsj kan men bijwonen op donderdag 19 maart om 20:15 uur.

Sjostakovitsj Vierde Symfonie kan alleen worden uitgevoerd door een groot orkest. HET Symfonieorkest en Het Gelders Orkest bundelen daarom hun krachten om dit indringende werk in uitvoering te brengen. De concertbezoeker kan een klassieke avond verwachten met veel Russische invoelden. Zowel de muziek, dirigent en solist hebben een Russische achtergrond en gecombineerd met de beide orkesten wordt het een indrukwekkend concert. “Dirigent Nikolai Alexeev is geboren in de Russische stad St. Petersburg. Met de unieke formatie van musici en solist kan Nikolai Alexeev als geen ander deze indrukwekkende werken vertolken”, aldus Richard Wigley, artistiek manager bij HET Symfonieorkest.

Programma

De Paganini-rapsodie van Serge Rachmaninoff en Symfonie nr. 4 van Dmitri Sjostakovitsj staan tijdens dit concert op het programma. Voorafgaand aan het concert is er een Concert Entree, een uitleg over wat u gaat horen tijdens het concert. Deze is gratis te bezoeken en kan worden gereserveerd via het theater. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kan men terecht op hetsymfonieorkest.nl/muziek.