(advertentie)

Ik heb dit weekend met stijgende verbazing en kromme tenen de discussie over vertrouwelijkheid en zonnepanelen tussen ABO, CDA en VVD gevolgd.. Is dit het podium in Oldebroek waar de politieke elite elkaar de maat neemt. ? Zijn zonnepanelen en schenden van vertrouwelijkheid de oplossing voor de problemen op het H2O Bedrijvenpark, of is dit politiek gezwets voor de bühne? Hebben in het H2O-bedrijvenpark dossier niet alle politieke partijen boter op hun hoofd ? Zijn de problemen groter dan men de goegemeente wil doen geloven?

De gemeenteraden hebben in 2013 met hun volle verstand hun goedkeuring aan het vernieuwd perspectief verleend. Ff een op-afritje A28 in elkaar knutselen, bestemmingsplannetje wijzigen, a piece of cake. Het doel was dat er op 1 juli 2014 concreet zicht was op de vervulling van de noodzakelijke randvoorwaarden. Partijen zouden zich hiervoor tot het uiterste inzetten. Aandeelhouders opgelucht, commissarissen trots en de gemeenteraden, de gemeenteraden hadden geen idee waar ze ja tegen hadden gezegd.

In 2014, toen de H2O-gemeenten en Milo Plannen en Projecten BV een overeenkomst van opdracht ondertekenden, met verregaande gevolgen voor de gemeenteraden, schrokken enkele partijen wakker. O.a. GroenLinks en D66 in Heerde. Beide partijen werden door de meerderheid van de gemeenteraad in Heerde weggehoond voor hun negatieve insteek. De Burgemeester/Aandeelhouder had tenslotte gezegd dat alles goed zou komen.

Opmerkelijk was het dat een half jaartje na ondertekening van de overeenkomst van opdracht de directeur en de voorzitter van de RvC het veld moesten ruimen. Alles onder volstrekte geheimhouding. Wethouders/Commissarissen en Burgemeesters/Aandeelhouders konden en wilden niets zeggen, directeur en ex-voorzitter mochten niets zeggen. Wethouder van Dijk wilde zelfs het op eigen verzoek gemaakte Stec-rapport niet inzien. Dit alles in het zogenaamde belang van de H2OBV. En de gemeenteraad, de Gemeenteraad zat erbij en keek ernaar.

Ik heb de afgelopen jaren de plaatselijke H2O politiek regelmatig bestookt met vragen over de H2OBV, zelden een bevredigend antwoord gekregen, domweg omdat de raadsleden niet op de hoogte waren en/of zijn, en geen flauw benul hadden/hebben wat er zich werkelijk afspeelt. (Jaarverslagen,Lump-sum contracten, uurtje factuurtje, Euroma ect). Zelfs op simpele vragen, zoals, is stoppen misschien een goedkopere oplossing dan doormodderen, en is dit onderzocht, krijg je vreemde antwoorden.

Binnenkort worden er drie nieuwe commissarissen benoemd. Volgens mij is er geen enkel raadslid die weet hoe het functieprofiel en de bezoldiging van zo'n commissaris eruit ziet. Een nieuwe interim-directeur laat nog op zich wachten, de aangedragen kandidaat is met meerderheid v.d. commissarissen goedgekeurd. Dus 1 wethouder heeft z'n twijfels. Een goed begin is het halve werk...

De H2O gemeenteraden hebben tot op de dag van vandaag geen idee in welke put de 39 miljoen aan belastingcenten geleidelijk doch gestaag verdwijnt. Wat deze grap de inwoners nog gaat kosten is nog onbekend.

De Padde

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment