(advertentie)

OOSTERWOLDE - Zaterdag gaat VSCO’61 op bezoek bij buurman sv ’t Harde. Het duel op sportpark Schenk begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.G.M. Kreileman. ’t Harde is aan een goed seizoen bezig. Met 34 punten staat de ploeg van hoofdtrainer Marco Wilmink op de tweede plaats met een punt achterstand op koploper DSV’61. Na de winterstop kwam ’t Harde driemaal in actie en alle drie wedstrijden werden gewonnen. Ook werd in deze drie duels geen tegendoelpunt geïncasseerd. Vooral de 3-0 overwinning op directe concurrent EFC’58 spreekt tot de verbeelding.

VSCO’61 is na de winterstop viermaal in actie gekomen en wist hieruit zeven punten binnen te halen. Afgelopen week kwam de formatie van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen ZwartWit’63. Met 28 punten staan de Kanaries op de vijfde plaats, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan sv ’t Harde. Het tij moet snel keren anders gaat het seizoen uit als een nachtkaars.

Wellicht dat juist in een derby VSCO’61 de rug kan rechten en het tij kan doen laten keren. Alleen een overwinning kan enig perspectief bieden. ’t Harde is ook gebaat bij een overwinning om de in de race te blijven voor het kampioenschap. In de regel zijn derby’s niet de meest mooie wedstrijden, maar wellicht dat de strijd en de spanning veel vergoed.