(advertentie)

WEZEP - WHC veloor afgelopen zaterdag kansloos van titelkandidaat nummer 1 DVS'33 Ermelo. Dit nadat eerder de broodnodige overwinningen tegen Flevo Boys (2-1) en VVOG (4-1) werden behaald. Wedstrijden die met veel inzet, passie en strijd werd gespeeld. WHC staat op dit moment op 12e plaats op de ranglijst in de zaterdaghoofdklasse C. WHC speelt sinds het seizoen 1997-1998 onafgebroken in de zaterdaghoofdklasse C. WHC speelt nog 6 finales om zijn verblijf in de zaterdaghoofdklasse te verlengen. Daarvan speelt het nog maar liefst 4 keer thuis op sportpark Mulderssingel. WHC heeft u/jou daarbij als 12e man hard nodig. 

Hieronder het resterende programma van WHC:

28 maart WHC - Staphorst
11 april WHC - Harkemase Boys
18 april WVF - WHC
25 april WHC - AZSV
2 mei WHC - Excelsior´31
9 mei ACV Assen - WHC

De Wezeper vechtjassenmentaliteit zoals die in de wedstrijden Flevo Boys en tegen VVOG werd getoond zal ook tegen Staphorst weer uit de kast gehaald moeten worden door de spelersgroep van WHC trainer André Blom. Staphorst staat op de 13e plaats met één punt minder als WHC. Tijdens het paasweekend speelt Staphorst 2 inhaalduels. Een overwinning voor WHC zaterdag tegen Staphorst is dan ook noodzakelijk om de marge op de ranglijst tot 4 punten op te laten lopen.

WHC boekte eerder dit seizoen de eerste seizoenszege in en tegen Staphorst. WHC won toen met 0-2 door 2 doelpunten van Kevin Olaria. Opvallend genoeg behaalde Staphorst dit seizoen meer punten in de uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. In de uitwedstrijden werd er gewonnen bij WVF (1-4) en AZSV (1-2). Het speelde gelijk tegen VVOG (1-1), Flevo Boys (2-2) en Urk (2-2). Het verloor van SVZW (5-1), Drachtster Boys (2-1), DVS'33 (2-0) en ACV (4-0).

Topscorer bij Staphorst is Martijn Brakke met 5 doelpunten. Staphorst speelt sinds het seizoen 2007-2008 in de zaterdaghoofdklasse C. In de afgelopen 2 seizoenen werd Staphorst 2e en 3e en wist het via het winnen van de 3e periode deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse te bewerkstelligen. In het vorige seizoen strandde het uiteindelijk in de halve finale. Stedoco was uiteindelijk in 2 duels te sterk.

Hoe anders is dit seizoen. Staphorst staat voorlaatste en staat het water aan de lippen. Voor Staphorst geldt net als voor WHC zaterdag maar één ding en dat is winnen. Het belooft een duel op het scherpst van de snede te worden.