AFGELAST: Landelijke ontmoetingsdag voor agrariërs

Kalender
Sport en beweging
Datum
13 mei 2020

Beschrijving

 

WEZEP - Acties, stakingen en een stikstofcrisis. Hoe houd je als agrariër het hoofd koel en jezelf in balans in een tijd waarin er heel veel op je afkomt?Maandag 16 maart 2020 organiseert ‘CGMV agrariërs’ – een van de netwerken van de christelijke vakorganisatie CGMV -   in Wezep de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag voor agrariërs, dit keer weer met sprekers van naam. Het thema van deze dag is: “Verstaan wij elkaar?” Ir. dr. Roel Jongeneel, landbouweconoom en verbonden aan Wageningen University & Research als universitair docent landbouwbeleid, behandelt in zijn lezing de grote vragen van deze tijd vanuit zijn nieuwe boek “Agricultuur in balans”.

Carla Dik-Faber (Tweede Kamerlid ChristenUnie), Maurits von Martels (Tweede Kamerlid CDA) en Chris Stoffer (Tweede Kamerlid SGP) schuiven met elkaar aan tafel in het speciaal ingerichte “Landbouwcafé” en spreken over landbouw en politiek. Wat is er aan de hand in Nederland in het algemeen en met de agrariërs in het bijzonder? Onder de agrariërs van CGMV is veel steun voor acties richting Den Haag, zo bleek uit de enquête die CGMV eind vorig jaar uitzette. Intussen is het maart 2020 en is de actiebereidheid niet verminderd. Intussen werkt het ministerie van LNV hard aan een oplossing voor de stikstofcrisis en wat mogen wij daarvan verwachten? De vraag doet zich voor of we elkaar nog begrijpen en verstaan. Waar kunnen we samen oplossingen vinden?

Programma:
15.15 uur  inloop met koffie/thee
15.30 uur  opening Dick van der Horst, voorzitter CGMV agrariërs
15.45 uur  lezing Roel Jongeneel over “agricultuur in balans”
16.30 uur  debat
17.30 uur  maaltijd en ontmoeting
19.00 uur  inloop avondprogramma
19.30 uur  landbouwcafé met Carla Dik-Faber, Maurits von Martels en Chris Stoffer
21.00 uur  informeel gesprek met bovengenoemde Tweede Kamerleden

Raadpleeg  de website www.cgmv.nl om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen of meld je aan voor woensdag 13 mei 2020. Dan informeren wij je per e-mail over de ontwikkelingen.

Datum: woensdag 13 mei 2020
Tijd: 15.30-21.30 uur
Locatie: Congres & Partycentrum Coelenhage, Zuiderzeestraatweg 486, 8091 CS in Wezep