Mannen blijven jagers, waar jagen zij op? Hoofdzakelijk en voornamelijk op rokken, het andere geslacht dus. Alhoewel het andere geslacht zich steeds vaker in de broek hijst maar dat is anno 2016 geen enkel probleem, kan ook heel aantrekkelijk zijn!

Heel vroeger zei eens iemand tegen mij zodra de vrouw mannenkleren gaat dragen is het einde der tijden nabij, ook weer zoiets! Wat betreft het jagen, dat is een soort instinct, laten we het zo noemen. Het is niet slecht of not done, het is gewoon iets wat een mannelijk wezen bij zijn geboorte meekrijgt, het zit tussen zijn oren beter gezegd, in zijn hoofd dus! Hij kan er niets aan doen, het is de natuurlijke drang die “Voortplanting” heet zo is dat naar mijn mening! Niets meer maar ook niets minder. Een soortement drang die in onze zogeheten huidige ‘beschaafde’ wereld vaak ten onrechte bestempeld wordt als vies, slecht, vunzig... ja zelfs zondig! Een drang die niet meer van deze tijd is anders gezegd er niet meer bij hoort.

In de dierenwereld is het zoiets als het Burlen van mannelijke herten, maar wat moet een geciviliseerd mens met een vergelijk met diezelfde dierenwereld? Iets om over na te denken op zijn minst lijkt mij meer dan terecht! Recent in Keulen West Duitsland gingen jonge asielzoekers van Islamitische huize als zodanig nog te keer. Onzedelijk, aanranding,smeerlapperij allemaal te wijten volgens een heleboel mensen, aan die achterlijke Islam, en wat hen die geleerd heeft, denk na! Soms worden er denkfouten gemaakt m.i. we staan te snel klaar met de waarheid, onze waarheid wel te verstaan, die ons door anderen is bijgebracht! De ene cultuur is de andere niet, denkwijzen betreffende normen en waarden kunnen afwijkend en verschillend zijn nietwaar?

Het is maar wat je geleerd hebt, maar één ding zeker weten je haalt het voortplantingsproces en behoud van de soort niet uit het wezen mens. De hele dierenwereld is een groot podium van voortplanting en wordt belicht en uitgelicht in films en documentaires en trekt aan ons menselijk oog in al haar glorie voorbij, en ook nog eens volle zalen. Dieren die hun lusten botvieren gaan voor hun gevoel, en niet voor het bezit! Best wel eerlijk, toch? Heeft de zaadlozing eenmaal plaatsgevonden kan simpelweg het leven groeien in de schoot van de ander, zo eenvoudig zit bevruchting in elkaar, anders is het niet! Gedrevenheid tot instandhouding van de soort, dat is waar het enkel en alleen maar omgaat. Geen opgeblazen, door de mens bedachte schrijverij of boeken, geen verheven door de geschiedenis mismaakte denkwijzen of literaire nonsens.

Geen Dominees, Rabbi’s, Imams, Priesters,Goeroes of andere ziens- of denkwijzen die gepredikt worden, en die ons als mens knechten, maken de dienst uit! Wij als menselijk ras hebben elkaar al genoeg pijn gedaan, in en uit naam van een geloof! Iemands bloed, van wie het ook maar is, behoeft niet langer over ons en onze kinderen te komen. Genoeg is genoeg!

Goed Goan.
©Simon Schrijver.
Voor uw gram of goesting info@locourant.nl o.v.v. titel column.