Het gebeurt overal op de wereld , dus ook vlak bij huis en de commentaren waren niet van de lucht toen één van de landelijke TV stations met berichtgeving kwam betreffende de nabijgelegen Isala Klinieken zijnde een Ziekenhuis te Zwolle. Het deed nogal wat stof opwaaien, een manager disfunctioneerde en werd de laan uitgestuurd met 3.4 ton (340.000,-) als afscheidcadeautje.

Later kwam er nog een stukje geschiedenis naar buiten betreffende dit bedrijf, want met 5400 werknemers en een omzet van 454 miljoen in 2012 en een winst van 16 miljoen euro, mag je het met recht een bedrijf noemen, toch? Het ging ook over exorbitante ontslagvergoedingen en over zaken die van dien aard zijn!

En dat allemaal in het recente verleden. Het vroegere Sophia Ziekenhuis is immers al jaren een begrip in de regio en nu opnieuw gebouwd als de nieuwe Isala Klinieken een zeer modern bedrijf met een uitstraling als, daar zijn geen woorden voor, laten we maar zeggen!

Ik heb er recent nog een bezoek aan mogen brengen, geweldig groots en imposant, je wordt verwelkomt door hosten, die je wegwijs maken hoe om te gaan met je ID kaart, bij één van de elektronische Palen die her en der in de ontvangstruimte staan opgesteld.

Je toetst en toetst, en stap voor stap wordt je middels de print of ticket zo u wilt, die er vervolgens uitkomt verwezen naar de afdeling waar uw afspraak betrekking op heeft.

Dus naar die plek waar u met uw ( vermoedde of bewezen) ongemak moet zijn!

Ook ondervindt je weer eens aan den lijve waar techniek toe in staat is, wat mooi toch denk ik bij mijn eigen hoe je mede hierdoor voor verdwalen behoedt wordt.

Aan de eisen des tijds ( lees van deze tijd) aangepast heet dat dan en dat allemaal in Uw en mijn belang als klant , nu of toekomstig, ook ons zal het aan niets ontbreken

Lang leve de gezondheid want daar gaat het tenslotte toch om? En dat dit wat kosten mag spreekt voor zich, nietwaar? En bovendien gewetenloze gauwdieven wie zijn dat, wat voor soort mensen zijn dat? Zijn ze te vergelijken met U en mij? Is het een ander slag, zijn het oplichters? Ja in een graaicultuur die onze samenleving al jaren is, zijn een heleboel zaken nu één maal moeilijk te duiden. Het zijn gewoon afspraken die je samen maakt, toch?

Je solliciteert wordt aangenomen en je krijgt een contract zo simpel is het dus moet je niet zeuren, en uit wiens zakken het geld komt betreffende deze zorginstellingen, die van de belastingbetaler daar houden we even gewoon geen rekening mee!

We zitten er al jaren samen over te soebatten en te klagen, ja er zelfs schande van te spreken en alle regeerders die er over gaan, zeg maar onze tweede kamer de politiek dus, ze doen hun plas en laten vervolgens alles zoals het was.

De banken hebben ons te pakken gehad, met als gevolg dat we geen dubbeltje rente meer kunnen beuren van onze zuurverdiende centjes, voor zover we die als een appeltje voor de dorst al ''ter banke''zouden willen aanbieden.

Dat is een gegeven, ook een gegeven is, dat er een aantal mensen rondloopt die het op wat voor een manier dan ook altijd weer voor elkaar krijgen zichzelf te verrijken ten koste van zijn of haar medemens! Heel in de verte heb ik ook wel eens horen praten over een zogeheten''Balkenende Norm'' en dat soort geweldige doekjes voor het bloedden.

De constatering van uw columnist is , dat er niets nieuws onder de zon is.

Diegenen die aan de touwtjes trekken, zeg maar de dienst uitmaken, zullen zich blijven verrijken, dat was, en dat is, en dat blijft zo.

Naastenliefde is hierbij een lastig, en niet terzake doend begrip, slachtoffers kunnen worden opgelapt in......juist ja o.a. de Isala Klinieken J!

Goed Goan.

Simon Schrijver.

Voor eventuele reacties simonschrijver@locourant.nl