Dwaze en overmoedige acties brengen de mensheid op de rand van misschien wel de afgrond, het tromgeroffel en de roep om oorlog is er een van een angstige importantie. Is het altijd al een kunst geweest te proberen de menselijke geest te doorgronden, dan moet er nu geconstateerd worden dat dit probeersel dient te worden gestaakt.

De brandhaarden wereldwijd nemen in een rap tempo toe en de zaken worden steeds meer op scherp gezet.

Vluchtelingenstromen komen op gang op een wijze en manier die welhaast onstuitbaar lijkt te zijn! Menselijk leed wordt ondergeschikt gemaakt aan principes van regeringsleiders en regeringen. Geloven gooien er een saus overheen hetende in de naam van( vult u maar in), is dit allemaal legaal en draagt de goedkeuring weg van veel religieuze figuren zich leiders noemende.

Een collaps van botsende culturen met een hoog adrenaline gehalte stuurt aan op een 'big bang'! Diegenen die niets bezitten hebben hier lak aan naar het schijnt en dat is op een bepaalde manier begrijpbaar, men heeft immers niets te verliezen.

Ook bevinden zich bij en onder deze bevolkingsgroepen veel laag opgeleide en laag geletterde mensen, wat deze mensen extra beïnvloedbaar maakt.

Het wordt ook steeds meer zij tegen wij en andersom, het is steeds minder met elkaar en steeds meer tegen elkaar.

Jij treitert mij en ik treiter jouw terug, oog om oog en tand om tand, welhaast Bijbelse taferelen anno 2014.

Het stemt meer dan tot nadenken, het lijkt verduiveld veel op stammen oorlogen.

Jullie mij dwarszitten met sancties en onze banktegoeden bevriezen prima, maar dan effe geen tomaten, paprika's, komkommers en meer van die geweldige groenten van jullie in Rusland op de markt en in de winkel, basta!

Los het maar op en in het uiterste geval vernietig het maar ter wille van de prijs anders gaat er ook nog een groot aantal tuinders en boeren straks naar het bijstandsloket.

Boycotten zo heet dat, wedden dat ik sterker ben dan jullie stelletje mafkezen wie denken jullie wel dat jullie zijn, zomaar een toonzetting!

Intussen gaat het moorden in veel landen in deze wereld gewoon door, look around you and cry because of yourself. Jezidis in Irak worden afgeslacht vanwege hun geloof, I.S. aanhangers schromen niet voor een onthoofding meer of minder, van deze tot Duivelaanbidders bestempelde bevolkingsgroep.

Bange kinderogen kijken dwars door je heen rechtstreeks in je ziel, zij komen nog het dichtst bij wat men het geweten van de mens pleegt te noemen!

Tot tranen toe bewogen was ik toen ik deze karavaan van op hol geslagen soortgenoten bezig zie op het wereld toneel van verbeelding op een berg in Irak.

Wat zich ontvouwt op mijn televisiescherm tart bijna elke beschrijving, griezelig gewoon.

Eigenlijk hou ik er helemaal niet zo van dit soort menselijk leed en menselijk falen te beschrijven, maar soms heb je geen andere keus.

Je moet je gevoel immers kwijt,dat is een reden want de illusie dat columns van welke columnist wat bijdragen aan oplossingen daar heb ik allang afstand van genomen.

Columns neem je tot je voor wat ze waard zijn, de columnist maakt ergens gewag van maar kan betreffende deze pijn en verdriet geen enkele uitkomst bieden.

Het constateren van waanzin en onvolmaaktheid, daar wordt geen mens blij van, zelfs uw columnist niet! Maar desalniettemin tegen beter weten in.............

Goed Goan.

Simon Schrijver

Voor eventuele reacties simonschrijver@locourant.nl