Je hebt dragers in soorten zoals bagagedragers, geluidsdragers, waterdragers en nog heel veel soorten dragers meer maar die geven we dan weer een andere naam. Zoals steunbeer,steunpilaar of steunzool en ze dienen allemaal ergens voor, maar één ding zeker weten, ze staan ons ten dienste op de één of andere wijze. Een mooie dag deze week bepaalde mij bij het woord wat deze week de kop van de column siert.

Ik begaf mij van Oldebroek naar Wezep over de oude Zuiderzeestraatweg, of de duvel er mee speelde. Wat dacht u van een soortement file bestaande uit auto's met daarin 2 mensen met achterop, ja hoor u raad het al, een fietsendrager met daarop 2 fietsen. Veertien dagen lang hebben ze met elkaar in huis doorgebracht zich afvragende wat zullen we gaan doen om de dagelijkse gang van zaken, of de sleur te doorbreken als dit het geval mocht zijn! En nu ineens gaat het gebeuren een prachtige dag, een dag die uitnodigt om het stalen ros met of zonder accu te gaan berijden in onze oh zo mooie omgeving of een eindje verderop. De auto brengt je immers samen met je fietsen naar die plek van waaruit de start van de tocht plaats zal vinden.

Ik besef mij tijdens mijn rit naar Wezep, terwijl ik de volgende auto nader met weer een fietsendrager wat het betekent om anno nu een senior te zijn in Nederland. Mooi toch dat je op een gewone doordeweekse dag dit soort dingen ziet, aan de ene kant leent het zich voor een kritische blik op de eenzame fietser, in dit geval, ondanks dat ze met elkaar fietsen. En aan de andere kant het mooi en vredig samen oud worden in een wereld en maatschappij die deze mogelijkheid biedt. Wellicht soms ook een beetje saai en voorspelbaar en een beetje teveel van hetzelfde, maar als je het een modetrend noemt doet het weer volledig mee op het podium van het leven van alle dag. Er komt bij dat heel veel jonge mensen zich bekeren tot de elektrische fiets en dat is toch ook wel weer bijzonder, de banvloek is er af het wordt als normaal ervaren, dat je jezelf trapondersteunend voortbeweegt.

Nee de huidige senioren gaven, niet meer en niet minder, blijkbaar het goede voorbeeld! Fietsen is hot, zo ook fietsdragers want die horen daar onomstotelijk bij, want de verplaatsing met de auto naar de startpunten van de routes zijn niet meer weg te denken. We zijn een auto maar bovenal een fietsland met een historie dacht ik bij mijzelf, dus moet ik de fietsendrager koesteren. Dat ik hem deze dag zo vaak tegenkwam zou mij tot vreugde moeten stemmen en niet aan het twijfelen moeten brengen betreffende huwelijkse normen en waarden,m aar meer alles onder de noemer van eeuwige trouw, het meer zou teveel zijn! Het niet kunnen uitrukken met zwaar materieel, de auto met fietsendrager was vandaag anno nu even niet aan de orde! Lang leve datgene wat enig moment telt!

Goed Goan.

©Simon Schrijver.