afbeelding thias

Het is zo ver, 2016 is voorbij. Of nou goed, bijna voorbij. Nog één dag te gaan, of twee als je vandaag mee telt, dan is het echt voorbij. Maar technisch gezien is het jaar echt wel voorbij. We gaan dit jaar niets meer veranderen. De oliebollen staan op tafel, de jaaroverzichten spatten van het scherm en het vuurwerk knalt rijkelijk in de lucht. We kijken terug op het jaar en maken plannen voor het volgende jaar. Het hoort allemaal bij de oud-en-nieuw-traditie.

Zelf doe ik niet echt aan goede voornemens, maar ik zou er eentje willen geven aan jou. En aan iedereen met wie jij het wil delen. Laten we volgend jaar, alsjeblieft, weer eens normaal gaan doen. Laten we, alsjeblieft, gaan inzien hoe goed we het hebben. Laten we, alsjeblieft, gaan inzien hoe vrij we zijn. Maar vooral… Laten we, alsjeblieft, weer eens onze armen openen voor zij die het minder hebben. We hebben de kans om dingen te veranderen. Niet alleen omdat we volgend jaar weer mogen stemmen, maar omdat we volgend jaar weer een jaar in vrijheid mogen leven.

De kleinste acties die wij, als individuelen, ondernemen kunnen de grootste impact hebben.

Je hoeft de wereld niet te veranderen om goed te doen. Help de mensen om je heen, zij kunnen op hun beurt weer mensen om hen heen helpen, die weer mensen in hun omgeving kunnen helpen en zo helpen we elkaar weer een jaar verder.

Oké, dit was hem dan voor dit jaar. Ja het was kort, maar ik denk wel krachtig. Ik wil je heel erg bedankt voor het lezen, van deze column, maar ook mijn andere columns dit jaar. Ik hoop dat ik wat van je oogkleppen heb kunnen openbreken en ik hoop dat ik niet te hard tegen jou manier van denken heb geschopt. Want in tegenstelling tot het gros van de commentatoren op het internet, wil ik niet mijn mening door je neus boren. Ik wil je ogen openen, ik wil je nieuwe inzichten geven en misschien nog wel het meest, wil ik je brein openen voor nieuwe ideeën en opvattingen. Als we krampachtig vasthouden aan wat we voor waarheid aannemen, ongeacht of het tegendeel bewezen wordt, dan blijven we stilstaan. En van stilstand komt achteruitgang. En dat willen we niet.

Ik wens je een prachtige jaarwisseling en een wijselijk en gezond 2017. Tot volgend jaar, tot volgende week!

Facebook: http://fb.com/ThiasEsseboom
Twitter: http://twitter.com/ThiasEsseboom
Instagram: http://instagram.com/ThiasEsseboom
Web: http://thias.nl

Aankomende woensdag is Thias Esseboom weer op LocoFM te horen met zijn programma Midweek Break vanaf 19.00 uur, direct na Rondje Politiek.