afbeelding thias

Ik kwam afgelopen zaterdagochtend rond kwart voor tien de LocoFM studio binnen lopen, om na tienen als doktersassistent te functioneren in Op Dokters Recept (zaterdag van 10 tot 12 uur). Met een bezorgde blik in zijn ogen vroeg Willem Rietberg (zaterdag van 7 tot 10 uur, Willem Wordt Wakker), wat er met me gebeurd was. Hij doelde hierbij op de blauwe en rode plekken die zich in mijn gezicht ontwikkeld hadden. Ik vertelde hem, hoe ik de donderdag ervoor in een zwaar gevecht was beland met een vrouw en als hij dit erg vond, hij voor de grap eens naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle moest gaan.

Tot zover dat verhaal. Zou je denken, maar tijdens mijn voorstelcolumn van twee weken terug, heb ik al gezegd dat het misschien niet altijd de waarheid is die ik vertel. Ik ben nou eenmaal een entertainer, dus een spannend verhaal, gaat boven de suffe, stomme en misschien zelfs wel domme waarheid. Want dat is het ware verhaal achter de plekken in mijn gezicht, een suffe, stomme bijwerking van een klein stukje proefondervindelijk onderzoek.

Vorige week donderdag speelde ik wat op mijn keyboard. Nou goed, ik drukte de toetsen in en er kwam een onsamenhangende brei van tonen voorbij wat voor muziek door moest gaan. Na een tijdje klooien was ik er wel klaar mee en ging ik weer op de bank zitten. Nu staat mijn keyboard op een standaard en aan dat standaard zit een aantal rubberen doppen. Ik vroeg me af, of een van de rubber doppen ook van de standaard af zou kunnen. Ik had het antwoord algauw bedacht, maar besloot het toch te proberen.

Een tijdje prutsen later en ik had de dop in mijn handen. Hoera voor mij. Maar nu ik die dop toch in mijn handen had, kon ik net zo goed kijken of ik deze ook aan mijn lichaam kon bevestigen. Waarom niet, je zit er toch. Ik kneep de holle dop samen, zette hem op mijn knie en liet los. Het geheel trok een vacuüm en zoog een stuk vel mee naar binnen. Of eigenlijk drukte de lucht van buiten zo hard tegen mijn vel aan dat het naar binnen geduwd werd, want “zuigen” bestaat eigenlijk niet. Maar goed, het resulteerde er in ieder geval in dat de dop aan mijn knie bleef hangen.

Nu was ik zo een beetje die dop op verschillende plekken van mijn lichaam aan het hangen, mijn dijbeen, kuit, arm, buik, wat allemaal goed ging. Tot de onderzoeksinstelling in mijn hoofd de volgende vraag bedacht: “Zou je het ook aan je gezicht kunnen hangen?”, want, weet ik veel vraag het mijn hoofd. Ik bekeek de plekken waar ik eerder de dop geplaatst had en zag geen blijvende verminkingen, dus op mijn gezicht kon het vast ook geen kwaad.

Ik kneep de dop weer samen en plaatste hem op mijn wang en liet het vacuüm zijn werk doen. Het lukte, de dop bleef hangen. Ik voelde me net Dora. Zelfs als ik mijn hoofd snel heen en weer bewoog bleef hij hangen. Ik moest zelfs nog behoorlijk hard aan de dop trekken om hem van mijn wang te halen, maar kreeg hem gelukkig wel los. Stel je voor dat ik de rest van mijn leven met zo’n dop aan mijn gezicht had rond moeten lopen. Mijn onderzoek geest was echter nog steeds niet klaar met het onderzoek en zo besloot ik nog enkele plekken op mijn gezicht uit te proberen. Het lukte allemaal en mijn brein was verzadigd met de nieuw verkregen informatie over de vacuümkracht van de rubberen dop.

Nu de volgende ochtend wilde ik net onder de douche stappen, toen ik langs de spiegel kwam. Het viel me in eerste instantie niet eens op, maar in een flits zag ik iets zwarts op mijn gezicht. Ik stapte even terug en keek eens goed. Op mijn wang en de andere plekken van mijn gezicht, waar ik de dag ervoor de vacuümkrachten van de rubberen dop getest had, zaten donkerblauwe tot zelfs zwarte plekken. Ik bekeek de plekken op mijn been, arm en buik waar ik ook getest had, maar daar was niks te zien. Heb ik weer. Ik besloot die dag maar binnen te blijven in de hoop dat het zaterdag beter zou zijn. Maar niet dus, getuige de verraste blik van Willem die ik zaterdagochtend van hem ontving. Sterker nog, tot op de dag van vandaag is het nog steeds zichtbaar... Tot volgende week!

Oh kijk zo zag het eruit:

thiasschade

Facebook: http://fb.com/ThiasEsseboom
Twitter: http://twitter.com/ThiasEsseboom
Instagram: http://instagram.com/ThiasEsseboom
Web: http://thias.nl

Aankomende woensdag is Thias Esseboom weer op LocoFM te horen met zijn programma Midweek Break vanaf 19.00 uur, direct na Rondje Politiek.