(advertentie)

WEZEP - Afgelopen zaterdag stond eindelijk de eerste thuiswedstrijd op het programma. Rood-Wit trad zaterdagavond aan tegen d’Ommerdieck uit Nieuwleusen. Op het veld hebben de ploegen ook al tegen elkaar gespeeld en vorig seizoen werd er ook al gespeeld tegen deze ploeg. d’Ommerdieck is een lastig te bespelen ploeg, met weinig tempo, maar op sommige momenten toch heel gevaarlijk. Gelukkig hielden de Wezepers deze wedstrijd hun hoofd koel en werd uiteindelijk toch simpel gewonnen van d’Ommerdieck met 18-14.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag had weinig spannende momenten. Rood-Wit speelde haar spel en sloeg in de 7e minuut al een gaatje van twee door doelpunten van Barbara Toebast. De wedstrijd ging daarna over en weer. Het gevaar van d’Ommerdieck ligt bij hun schot uit stilstand, daar zijn ze erg gevaarlijk in. Afgesproken was om hier veel druk op te geven. Dit resulteerde in weinig velddoelpunten van d’Ommerdieck maar daarentegen werden er veel overtredingen onder de korf gemaakt, waardoor er veel vrije ballen werden gegeven. Vlak voor rust werd er toch een gast van vijf doelpunten gemaakt, mede door de mooie aanvallen die werden afgerond door Arjen de Haan. Met een stand van 11-6 was het rust. Na rust was het d’Ommerdieck die twee maal wist te scoren. Rood-Wit wist dit maal hier goed mee om te gaan en bleef tempo houden in de aanvallen. Levi Gringhuis was scherp rond de korf en maakte met een korte kans de 15-11. De scheidsrechter bleef veel fluiten voor overtredingen en d’Ommerdieck kon blijven aanleggen van de 2,5 meter stip. Er werden veel vrije ballen en strafworpen gescoord. Het spel werd fysieker, met name bij de heren. Janno van Oene moest met een blessure van het veld en hier kwam junior Gert-Jan van de Poll voor in het veld. Arjen de Haan gooide de wedstrijd op slot door de 18-14 te scoren met een strafworp. De Wezepers waren blij met de twee punten, maar het vertoonde spel was matig. De passie en beleving van de wedstrijd daarvoor was er niet. Misschien lag dit ook wel aan de tegenstander die het tempo veel uit de wedstrijd haalde. Een terechte overwinning voor de Wezepers, die ten opzichte van vorig seizoen nu wel de wedstrijd gedecideerd konden uitspelen tegen de gasten uit Nieuwleusen. Een positieve ontwikkeling van de spelersgroep. Daarbij wist d’Ommerdieck van de 14 doelpunten maar 4 velddoelpunten te scoren en maar liefst 10 doelpunten uit strafworpen en vrije ballen. Er werd dus goed verdedigd door de Wezepers, maar voor de return wedstrijd zullen er minder overtredingen moeten worden gemaakt in de korfzone.

Aankomende zaterdag gaan de Wezepers op bezoek bij de rode lantaarndrager Sim uit Haskerdijken. Er wordt om 20.10 uur gespeeld in de Blauw-Wit hal van KV Heerenveen. Deze ploeg heeft nog geen punten behaald tijdens deze zaalcompetitie. De taak voor de Wezepers om dit zo te houden aanstaande zaterdag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment