(advertentie)

hoeve

WEZEP - Hoeve De Vollenhof in Wezep werd zaterdagmiddag op het Land van de Heerlijkheden in Leur uitgeroepen tot winnaar uitgeroepen van de verkiezing van het Gelders Boerenerf van het jaar. Dit gebeurde tijdens een minisymposium Boerenerven op het Land van de Heerlijkheden in Leur waar gedeputeerde Annemieke Traag de uitslag bekend maakte.

Het publiek koos via de website www.boerenerfgoedgelderland.nl de afgelopen zomer uit een aantal genomineerde boerderijen Den Ouden Dijk in Herwijnen, Hoeve De Vollenhof in Wezep en De Kranenburg in Kranenburg. Deze drie boerderijen werden vervolgens op 26 september door een vakjury bezocht en die bepaalde uiteindelijk welke tot het mooiste boerenerf van 2014 werd benoemd.

De Vollenhof is gelegen langs de Zuiderzeestraatweg tussen Wezep en Oldebroek. Het klassieke land- en koetshuis ademen nog de sfeer van vroeger. De Kranenburg is een statig boerenerf dat uitkijkt op het Achterhoeks landschap met haar fazanten, hazen en reeën. In het Betuwse Herwijnen staat Den Oude Dijk, een zogenaamde krukhuisboerderij, die werd gebouwd in 1651.

Gelderland heeft honderden mooie boerenerven. Boerenerven horen bij het landschap en bepalen de streekidentiteit. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert Boeren-Erf-Goed-Gelderland jaarlijks de verkiezing Gelders Boerenerf. Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. Zij wil zoveel mogelijk Gelderlanders actief betrekken bij cultuurhistorische boerenerven in hun omgeving door activiteiten zoals deze boerenerven verkiezing.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment