(advertentie)

jongleren

WEZEP - Op basisschool de Bron in Wezep zijn alle peuter- en kleutergroepen aan het werk geweest met het thema verkeer. De kinderen zijn enthousiast bezig geweest met alles wat te maken heeft met het verkeer en hebben veel geleerd! Wat is veilig en wat niet, wie nemen er allemaal deel aan het verkeer, de regels in het verkeer, oversteken, links en rechts, maar ook zijn de kinderen op onderzoek uit geweest naar tekens in het verkeer en is er een wijkagent en verkeersregelaar op school geweest! Tijdens de koffieochtend van de peutergroepen hebben de peuters een presentatie gegeven aan de ouders en daarna werden de peuters beloond met een echt verkeersdiploma!

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Boma

Het themaboek “Anna en het verkeer” is in alle groepen aan de orde geweest, er zijn verkeersliedjes gezongen, knutselwerkjes en groepswerken gemaakt, wegen aan gelegd en voertuigen gebouwd! Kortom één en al verkeer.

Natuurlijk wilden de leerkrachten en kinderen ook de ouders bij dit project betrekken, want de ouders zijndagelijks met hun kind(eren) onderdeel van het verkeer. Daarom was er op woensdag 12 november een ouderbijeenkomst “JONGleren in het verkeer”georganiseerd.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Kinderopvang Oldebroek in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland en de gemeente Oldebroek.

Tijdens deze bijeenkomst kregen de ouders aan de hand van een PowerPointpresentatie praktische informatie over de verkeersopvoeding en het veilig vervoer voor kinderen van 0 tot 8 jaar door Ilse Liet, werkzaam bij VEBE MEDIA verkeereducatie. Zij vertelde over de ontwikkelingsfasen van een kind en hoe ze hier in het verkeer rekening mee kunnen houden. De opkomst van ouders was groot, 35 personen. Na afloop kreeg de ambtenaar van de gemeente Oldebroek , dhr. F.Hoogenraad een verslag van een geslaagde verkeersbijeenkomst.

Na de verkeersbijeenkomst werd ouders de mogelijk gegeven om in de klassen een kleine tentoonstelling van de gemaakte werkjes te bekijken en om te zien waar ze op dat moment mee aan het werk waren m.b.t. het thema verkeer.

De ouders waren enthousiast en ook de kleuterjuffen en peutergroep leidsters van CBS de Bron kunnen terug kijken op een geslaagde uitwerking van het thema Verkeer.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment