(advertentie)

WEZEP - "Jammer dat jeugdbestuurslid Peter Schutte weg is," zegt voorzitter Robert During. "Verschil van inzicht tussen het hoofdbestuur en de jeugdcommissie was de belangrijkste reden voor zijn opstappen."

Robert During gaat een jaar terug in de tijd. Voetbalvereniging WHC had het toen financieel en organisatorisch heel moeilijk en lag min of meer aan het infuus. "We zijn vorig jaar ingestapt met een aanzienlijk lager budget voor het eerste elftal dan het jaar ervoor en toch ook nog met een redelijk bedrag voor de jeugd."

During zegt een voorzitter voor de hele vereniging te willen zijn. "Ik vind bijvoorbeeld het G-voetbal belangrijk, het meisjes- en vrouwenvoetbal, de jeugd, maar ook het eerste elftal. Voor mij zijn ze allemaal belangrijk. Aan de andere kant moeten we ook eerlijk zijn met ons allen en willen zien dat het eerste elftal het boegbeeld van de vereniging is. Als het goed gaat met het eerste elftal, gaat het goed met de hele vereniging en zijn bijvoorbeeld ook vrijwilligers eerder bereid om wat voor de club te doen."

Voor komend seizoen wordt het budget voor de jeugd en de senioren iets opgeschroefd. Volgens Robert During is daarover een verschil van mening ontstaan en is dat de reden van het opstappen van Peter Schutte als vertegenwoordiger van de jeugd in het hoofdbestuur. Na het aftreden van Peter Schutte heeft het bestuur besloten beleidsmatig een andere weg in te slaan voor wat betreft voetbalzaken. Marco Eikenaar blijft in het hoofdbestuur als belangenbehartiger voor de jeugd en de seniorenteams vanaf het derde elftal en er komt een nieuw hoofdbestuurslid voor het eerste en tweede elftal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment