(advertentie)

vocal match 027

OLDEBROEK - De leden van het koor Vocal Match zijn woensdag 3 december verrast met een mooie bedrag van 977,31 euro voor het project Fonkelende Pareltjes. Mevrouw Rie Flach-Koopmans, Regiocoördinator Collecte Overijssel en Oost-Gelderland van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), kwam persoonlijk naar de Talter toe om de op dat moment repeterende koorleden persoonlijk de schenking te overhandigen.

Vocal Match is een bijzonder koor voor mensen mét en zónder beperking die een gezamenlijke passie hebben: zingen en muziek maken. De doelgroep van het koor is: Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap van 16 jaar en ouder, die kunnen zingen en daar plezier aan beleven. In een groep kunnen functioneren en voldoende zelfredzaam zijn (al dan niet met hulp van ouders/zorgbegeleiders). En mensen zonder handicap van 16 jaar en/of ouder, die kunnen zingen en daar plezier aan beleven. Bovendien als “voorbeeld” willen zijn betreffende muzikale ondersteuning.

Kijk HIER voor foto's van Jan van de Pol

Deze samenwerking doet verschillen vervagen. Er ontstaat een energie die ervoor zorgt dat er wekelijks met enthousiasme wordt gerepeteerd om de muzikaliteit en de zangkwaliteiten van alle koorleden te ontwikkelen om uiteindelijk een prachtig concert uit te voeren en op verzoek op te treden.

Het repertoire van Vocal Match bestaat uit (populaire) Nederlandse en Engelstalige nummers die meerstemmig gezongen worden met pianobegeleiding. Het koor is 3 ½ jaar geleden begonnen met 10 leden, momenteel bestaat het koor uit 25 leden van 16 jaar en ouder, onze doelstelling is om uit te komen op zo’n 30 á 35 leden.

Vocal Match oefent elke woensdagavond van 19.45 tot 21.15 uur in Kulturhus De Talter te Oldebroek. Met uitzondering van de schoolvakanties. De muzikale leiding is in handen van een pianist en dirigent. Zij hebben geruime ervaring in het vak.

De muzikale leiding zorgt er door hun talentgericht werken, passie en enthousiasme voor dat de koorleden tot ontplooiing komen. De mogelijkheden die een ieder in zich heeft tot zijn recht te laten komen. Hierdoor geven de koorleden hun vertrouwen, krijgen ze zelfvertrouwen, eigenwaarde en ontwikkelt een ieder zich verder. Een woordvoerder: ‘Dit maakt dat dit koor de eenheid geeft die we voor ogen hebben en waar de leden zich prettig en veilig bij voelen. Zingen, zowel tijdens de repetities als tijdens optredens, is een gezamenlijke activiteit. We hebben elkaar nodig en moeten ook op elkaar kunnen rekenen. Onder leiding van de dirigent werken we aan kwaliteitsverbetering; op collectief zowel als op individueel niveau. We willen ons in deze beleidsperiode verder ontplooien in stem- en zangtechniek en uitspraak.’

Het koor is bezig met een doorstart. Eind dit jaar stopt de gemeentelijke subsidie. In augustus 2013 ging muziekschool Noordwest Veluwe failliet en ging het koor als vereniging door. Om haar voortbestaan te kunnen garanderen is het projectplan “Fonkelende Pareltjes” ontwikkeld en is bij diverse fondsen een bijdrage gevraagd voor de aanschaf van materialen die in het verleden van de muziekschool gebruikt konden worden.

NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) bestaat volgend jaar 65 jaar en geeft een bijdrage aan het koor voor de aanschaf van lessenaars, presentiemappen en repetitiemappen. NSGK vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren met een handicap mee kunnen doen in onze samenleving en daar waar nodig hulp ontvangen om zich te kunnen ontplooien. Dit koor is een voorbeeld hoe NSGK het graag wil: mensen met en zonder beperking die samen hun hobby beoefenen, een inclusieve verenigingen die toegankelijk is voor iedereen en met ondersteuning daar waar nodig om mee te kunnen doen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment