Zorg thuis, wat zijn de mogelijkheden?

Kalender
Overig
Datum
11 november 2019

Beschrijving

alzheimer

ELBURG - Pas als u met zorg te maken krijgt, gaat er een heel andere wereld voor u open. Een wereld met veel afkortingen en veel mogelijkheden die niet altijd duidelijk zichtbaar zijn. Om u op weg te helpen in de wirwar van wetten, is er een informatiebijeenkomst op maandag 11 november in ’t Huiken.Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen is voor veel mensen een groot goed. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Langdurige Zorg, kortweg de WMO en WLZ, zijn twee wetten waarin veel mogelijk is voor langer thuis blijven wonen als er zorg nodig is.  Vergoedingen voor aanpassingen aan het huis, voorzieningen om dagelijkse bezigheden in huis te doen, dagbesteding, huishoudelijke hulp, thuiszorg, er is veel mogelijk, maar hoe werkt het?


Voor veel mensen is dit zo ingewikkeld en onoverzichtelijk, dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Wanneer komt u in aanmerking voor zorg thuis en hoe gaat dit in zijn werk?

Op 11 november komen Hanneke van Bemmel, WMO consulent en Tine Senef, WLZ cliëntondersteuner hierover vertellen in het Alzheimer Trefpunt. Omdat veel van de informatie ook past bij andere soorten ziekte of ouderdomsklachten, is deze avond geschikt voor iedereen die vragen heeft over WMO en WLZ.

Om 19.15 uur staat de koffie klaar in ’t Huiken, Lange Wijden 33a. De avond is vrij toegankelijk en duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting WIEL: 0525-68 12 12 of info@wiel.nl