(advertentie)

OLDEBROEK - De politie heeft vrijdag 21 november, in het kader van het ‘Donkere Dagen offensief’ van de politie, een algemene verkeerscontrole en ook een ‘witte voetjes’ actie gehouden in Oldebroek, tussen 16.00 en 22.00 uur. De reacties van bewoners waren heel positief, de inzet van de politie werd zeer gewaardeerd. Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op ondermeer woninginbraken toe. De politie neemt daarom tijdens deze ‘donkere dagen’ extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken.

Witte voetjes

Bij de witte voetjes actie sloot ook een medewerker veiligheid van de gemeente Oldebroek aan. Er waren meerdere woningen waar ramen en deuren open stonden, zonder dat de bewoners thuis waren. Op deze plekken is een wit voetje (flyer) achtergelaten. Ook waren er meerdere onafgesloten garages en schuren. Dit vergroot de kans op insluiping aanzienlijk en maakt het stelen van bijvoorbeeld gereedschappen, fietsen en paardenzadels wel heel eenvoudig. Tijdens de actie heeft de politie ook veel tips gegeven over inbraakpreventie.

Verkeerscontrole

Bij de algemene verkeerscontrole stond de politie op vier plekken opgesteld, twee in Oldebroek en ook in Doornspijk en ’t Loo. Er zijn diverse verkeersovertredingen geconstateerd. Drie bestuurders bleken onder invloed. Van één van hen is het rijbewijs ingevorderd. Twee bestuurders reden met een verlopen rijbewijs en twee reden zonder in bezit te zijn van een rijbewijs. Andere overtredingen waren ondermeer bellen achter het stuur (1x), rijden zonder gordel (2x), en een 14-jarige die zonder rijbewijs en zonder kenteken op een snorfiets reed. Ook bleek iemand nog een vonnis van ruim 1.100 euro te moeten betalen, en de ANPR controle leverde de Belastingdienst ook één hit op. Tot slot werd een Hongaarse man bijna aangehouden omdat hij zich weigerde te identificeren. Maar toen de aanhouding door de politie werd aangekondigd kwam er toch een ID tevoorschijn.

Meld verdachte situaties

Naast alle inspanningen van de politie is ook uw hulp hard nodig om inbrekers op te sporen. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s ze rijden. Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Staat er al enige tijd een auto met draaiende motor bij uw buren voor de deur? Noteer het kenteken en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen opgepakt worden neemt toe als u verdachte situaties direct bij de politie meldt.

Lees meer over wat u kunt doen om woninginbraken tegen te gaan:www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment