(advertentie)

wandelen

REGIO - De Veluwe is het meest geliefde wandelgebied van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Vacanceselect - specialist in camping & glampingvakanties. Ook over de grens wandelen we graag en dan het liefst door het Italiaanse landschap. Uit eerder onderzoek bleek dat zo’n 34% van de Nederlanders graag wandelt op vakantie. Vacanceselect deed onderzoek naar de meest populaire wandelbestemmingen onder Nederlanders.

Italië meest populaire wandelland
Van alle landen in Europa, boeken we het liefst een wandelvakantie naar Italië (20%). Toscane (40%) is de meest geliefde regio. Ook trekken mensen graag hun wandelschoenen aan in het Noordelijk Merengebied (22%). Zodra de sneeuw in de Dolomieten gesmolten is gaat zo’n 14% van de wandelaars hier naartoe.

De Oostenrijkse en Franse bergen in
Het tweede wandelland is Oostenrijk (20%). De meeste mensen wandelen hier in Brixen im Thale (25%) oftewel Tirol. In de winter is dit een populair skigebied en het trekt veel wandelaars. In de zomer nog meer, want dan zijn de bergen groen. Hetzelfde geldt voor Frankrijk (17%). Daar zijn de Alpen net zo geliefd onder de wandelaars als onder de wintersporters.

Nederlanders wandelen graag!
Volgens onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlanders graag wandelen. Maarliefst 62% maakt minstens één keer per week een kleine of een grote wandeling. Bijna een kwart van de Nederlanders wandelt meer dan vijf uur per week!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment