Vliegen met een Drone bij bibliotheek Noord-Veluwe

Kalender
Overig
Datum
24 juli 2018

Beschrijving

 bieb wezep

Drone cup

WEZEP - Voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar heeft Bibliotheek Noord-Veluwe dit jaar een heuse drone cup georganiseerd! Kinderen krijgen de uitdagende opdracht om een creatief parcours te ontwerpen met spullen uit de bibliotheek. Ze gaan in groepjes hindernissen bouwen, die tijdens de drone race worden gebruikt. Hoe moet de hindernis eruit zien, kan de drone wel door de hindernis, waar moet de drone landen?

Kortom een mooie les voor de kinderen in goed leren nadenken, samenwerken, bouwen, testen en beslissingen nemen. Natuurlijk leren de kinderen ook nog hoe ze een drone moeten besturen!  En dat allemaal in de bibliotheek in Hattem, Elburg, Wezep, Epe en Heerde.

Deze workshop van drie uur vindt op vrijdag 20 juli plaats in de bibliotheek in Hattem, maandag 23 juli in de bibliotheek in Elburg, dinsdag 24 juli in de bibliotheek in Wezep, woensdag 25 juli in de bibliotheek in Epe en vrijdag 27 juli in de bibliotheek in Heerde, steeds van 14.00 – 17.00 uur. Voor deze activiteit moet van tevoren een e-ticket gekocht worden, via de site www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/summerschool

Summerschool

De drone cup is onderdeel van het Summerschool aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Een heerlijke lange warme zomer en toch met plezier naar school? Dat kan deze zomer bij bibliotheek Noord-Veluwe.  Niet in de schoolbanken maar een school met allerlei leuke (technologische) activiteiten waarbij iedereen actief mee kan doen!

Informatie over de andere Summerschool activiteiten is te vinden op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/summerschool