(advertentie)

klik

OLDEBROEK - Voor mensen met geen of weinig computerervaring organiseert de Bibliotheek Noord-Veluwe de cursus klik & Tik. Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid, geldzaken regelen, een reis boeken, inschrijven voor een huurwoning, toeslagen aanvragen, pensioenoverzicht inzien of online solliciteren. Dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de bibliotheek, De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer.

U kunt kiezen uit drie programma’s:

De basis: leert u in 21 hoofdstukken de basisfuncties van de computer gebruiken. Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken. Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Het internet op: leert u in 6 hoofdstukken de basisfuncties van het internet gebruiken. Mensen die een computer kunnen bedienen maar nog geen of nauwelijks ervaringen hebben met het internet leren navigeren, emails schrijven en versturen. Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web: leert u in 7 hoofdstukken werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Mensen die de weg weten op het internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met sociale media leren een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen. Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

U krijgt les in kleine groepjes van maximaal 6 personen in een bibliotheek in uw gemeente. U kunt een werkboek kopen €10,50 (niet verplicht). Als u de hele cursus heeft doorlopen krijgt u een certificaat.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Heeft u thuis geen computer of internet dan kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek. De prijs: € 5, 00 per module ( 7,50 voor niet leden). Bij voldoende belangstellingen start de cursus op in november. U kunt zich aanmelden door invullen van dit formulier.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment