(advertentie)

vak

REGIO - Toeristen in Nederland gaan net als vorig jaar het liefst naar de provincie Gelderland op vakantie. Het totaal aantal vakanties op de Veluwe en Veluwerand is met 2 procent afgenomen.

Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde voor Vrijetijdseconomie: 'Het past in ons beeld dat de Veluwe vooral in trek is voor de kortere vakanties. Dat betekent niet dat we samen met het bedrijfsleven en gemeenten achterover leunen maar hard moeten blijven werken aan een attractief toeristisch product. En aan de gezamenlijke campagne Gelderland levert je mooie streken...'

Afname toeristische vakanties

Het aantal toeristische vakanties in Gelderland (bijna 2,2 miljoen) is het afgelopen jaar met 4 procent afgenomen, iets meer dan de landelijke afname van 3,1 procent. Toeristische vakanties betreffen alle vakanties met uitzondering van de vaste standplaatsvakanties. Ondanks het feit dat de economie lichte tekenen van herstel vertoonde gaan de Nederlanders minder op vakantie in eigen land.

Stijging korte vakanties

Het aantal binnenlandse vakanties in Nederland is het afgelopen jaar met 1,8 procent afgenomen. Deze daling is volledig toe te schrijven aan een daling van het aantal lange vakanties. Het aantal korte vakanties is licht gestegen. Het aantal toeristische kampeer-en hotelvakanties is vergelijkbaar met 2013. Het aantal bungalowvakanties is gedaald. In totaal zijn 17,2 miljoen vakanties in Nederland doorgebracht ten opzichte van 17,5 miljoen in 2013. Nederlandse vakantiegangers gaven bijna 436 miljoen euro uit tijdens alle vakanties in Gelderland.

Continu Vakantie Onderzoek

Deze cijfers komen uit het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) over 2014. Dit is een grootschalig en representatief consumentenonderzoek. In het CVO wordt onder een vakantie verstaan: een verblijf buiten de eigen woning voor ontspanning of plezier met ten minste een overnachting. Het gaat daarbij om binnenlandse en buitenlandse vakanties. Het onderzoeksjaar van het CVO 2014 liep van 1 oktober 2013 tot en met 30 september 2014.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment