Paul Baan speelt adventsmuziek in het Orgelmuseum tijdens ‘Winter in de Vesting’

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
14 december 2019

Beschrijving

paul

ELBURG - Het is bijna traditie aan het worden: tijdens het jaarlijkse festival ‘Winter in de Vesting’ speelt Paul Baan tijdens de zaterdagmiddag van het evenement in het Orgelmuseum. Hij heeft een mooi programma samengesteld met Bach en adventsmuziek.

Tijdens ‘Winter in de Vesting’, het evenement waarbij de oude binnenstad van Elburg voor anderhalve dag wordt omgetoverd tot een stadje in de stijl van 1900, speelt Paul Baan in het Orgelmuseum. Naast Bach (Passacaglia) en het Magnificat van Margreeth C. de Jong (1961) zal Baan enkele advents- en kerstbewerkingen spelen van Jan J. van den Berg (1929).


Het concert wordt gehouden op zaterdag 14 december en begint om 16.00 uur; de concertzaal van het museum is vanaf 15.30 uur open. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum. De ervaringen van de laatste jaren zijn dat het concert tijdens ‘Winter in de Vesting’ zeer goed bezocht wordt. Komt u dus vooral op tijd.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

----