Muzikale adventswandeltocht door historisch Elburg

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
20 december 2019

Beschrijving

advent

ELBURG - Na het succes van vorig jaar organiseert het Orgelmuseum dit jaar opnieuw een sfeervolle en muzikale adventswandeltocht. Op vrijdagavond 20 december vormt de historische binnenstad van Elburg het decor voor een aantal muzikale uitvoeringen.Tijdens het programma wordt al wandelend een bezoek gebracht aan de kapel van het voormalige Agnietenklooster (nu Museum Elburg), de Christelijk Gereformeerde kerk, de muziekzaal van de familie Hutten en wordt afgesloten met een slotconcert én chocolademelk in het Orgelmuseum.

Organist Jurjan Lipke zal de orgels in Museum Elburg, de kerk en het Orgelmuseum bespelen, met medewerking van hoboïst Arjo Hovenberg. In de muziekzaal van de familie Hutten zal mevrouw Hutten enkele liederen ten gehore brengen, begeleidt door haar man op de vleugel.

Uiteraard zal er in de programmering veel aandacht zijn voor adventsmuziek.

De locaties liggen op enkele minuten lopen van elkaar in de binnenstad.

Aanmelden is verplicht. Aangezien maximaal 50 personen mee kunnen, en zich al flink wat mensen hebben opgegeven, wordt geadviseerd niet te lang met aanmelden te wachten. Aanmelden kan op drie manieren: via de balie van het Orgelmuseum, het sturen van een email naar info@nationaalorgelmuseum.nl of een telefoontje tijdens openingstijden van het museum (0525 68 4220). De kosten bedragen 10 euro per persoon, voor kinderen is de bijdrage 5 euro. Betaling geschiedt contant (pinnen niet mogelijk!) bij aanvang van het programma in Museum Elburg.

Het programma begint om 19.00 uur, Museum Elburg is vanaf 18.30 uur open. Het programma is circa 21.30 uur afgelopen.

Adres Museum Elburg: Jufferenstraat 8. (Voor de goede orde: er wordt dus niet gestart bij het Orgelmuseum!)