Daviliana verenigt jonge, talentvolle muzikanten

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
13 juli 2019

Beschrijving

Daviliana op Vischmarkt 2018

ELBURG/OOSTERWOLDE  -Daviliana is een jong en zomers ééndagsorkest. Voor het vierde jaar op rij verzamelen jonge muzikanten zich om een dag lang samen muziek te maken. De gelegenheidsfanfare studeert een concertprogramma in en is aan het eind van de repetitiedag middenin Elburg te beluisteren. Dat er in de regio veel enthousiast fanfaretalent is bewijst deze editie: 57 muzikanten gaan de uitdaging aan.

Door jonge leden van muziekverenigingen David Oosterwolde en Juliana Doornspijk is Daviliana bedacht. Zou het niet tof zijn om met talentvolle jongeren van verschillende verenigingen in de zomervakantie samen muziek te maken? Dirigent Marten van der Wal werd enthousiast van het idee, en besloot zich belangeloos beschikbaar te stellen. Ook dit jaar dirigeert Marten het projectorkest. Het project wordt helemaal voor en door jongeren georganiseerd, en brengt dit jaar jeugdleden van 24 (!) verschillende muziekverenigingen samen. De deelnemers willen leuke en goede muziek maken, en het publiek verrassen met fanfaremuziek.

Daviliana’19 wil zo veel mogelijk mensen trakteren op een muzikaal optreden. Het buitenconcert wordt midden in Elburg gegeven. Op zaterdag 13 juli is het orkest om 17:00 uur te horen. Iedereen is welkom om naar uitvoeringen van onder andere ‘’Bella Ciao’’, ‘’Seventy Six Trombones’’ en ‘’Latin Gold’’ te komen luisteren.

Wil jij de jonge muzikanten zien shinen? Kom op 13 juli luisteren naar het buitenconcert, voor de muziekkoepel van Elburg. Volg Daviliana ook op Facebook @Daviliana Projectorkest.