Zoektocht naar Voorleeskampioen Oldebroek

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
22 februari 2018

Beschrijving

voorleesoldebroek

11 schoolkampioenen lezen voor: Spannende lokale voorleesronde

OLDEBROEK - De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 22 februari in Oldebroek de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Elf schoolkampioenen uit de gemeente Oldebroek uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen. De voorleeskampioen van de lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om de gemeente Oldebroek te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 23 mei 2018 in Amstelveen. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2018 gekozen worden.


Deelnemers

De schoolkampioenen die deelnemen in Oldebroek zijn Naomi Smelt van De Rank, Melissa  van Duinen van de Schaapskooi, Rosalin Schoonhoven van Eben Haëzer, Kyra Bakker van de Timotheusschool, Myrthe van Eijsden van De Meidoorn, Yoran van den Brink van de Looschool, Jesper van den Brink van De Bron, Vera van Boven van De Wegwijzer, Dirk ten Cate van De Regenboog, Mirjam Kragt van de Nassauschool en Elza van de Wetering van Het Noordermerk.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, zielige en grappige boeken en van oude en nieuwe verhalen.

Jury en publiek

De jury in Oldebroek bestaat uit mevrouw Lynet de Vries, logopediste en dyslexiespecialiste, Bart Zwiers, beheerder Kulturhus de Talter en de Zwikmeule en  mevrouw Messie, leesconsulent van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl