Lezing Nieuwe Bijbelvertaling voor de 21e eeuw

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
18 mei 2022

Beschrijving

thumbnail 2022 04 Peels afb 3

ELBURG -  Op 18 mei houdt Prof. Dr. Eric Peels bij de bibliotheek in Elburg een lezing over de Nieuwe Bijbelvertaling.  In oktober 2021 werd de NBV21 gepresenteerd en door koning Willem Alexander in ontvangst genomen. Na jaren intensief werk ligt nu een heldere en verantwoorde vertaling op tafel, die bestemd is om de Bijbel in de 21e eeuw te worden. Geen ander boek heeft in de loop der eeuwen zoveel invloed op onze samenleving uitgeoefend als de Bijbel.

Prof. Peels heeft als lid van de begeleidingscommissie het vertaalproces van dichtbij meegemaakt, en kan hier veel over vertellen. In de lezing komen verschillende kernvragen langs. Waarom was een nieuwe Bijbelvertaling nodig? Hoe heeft het vertaalteam het werk aangepakt? Wat waren problemen, uitdagingen, kansen en ontdekkingen? Hoe gaat deze nieuwe Bijbel landen in Nederland? Aan de hand van concrete voorbeelden van tekstvertalingen (via powerpoint) krijgen we een beeld van de stand van zaken.

De spreker is hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Hij publiceerde diverse boeken over het Godsbeeld van het Oude Testament, en over de theologie van de oudtestamentische profeten. Hij was betrokken bij de totstandkoming van de NBV (2004) en de NBV21 (2021).

Praktische informatie

Datum: woensdag 18 mei

Aanvang: 19.30 uur

Prijs: € 3,50 voor bibliotheekleden, € 7,00 voor leden en één introducé, € 5,00 voor niet-leden

Locatie: Bibliotheek Elburg, Clakenweg 146, 8081 LZ Elburg

Aanmelden via www.bibliotheeknoordveluwe.nl