Israëlzondag in de Vrije Evangelische Gemeente

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
27 september 2020

Beschrijving

veg oldebroek

OLDEBROEK  - De laatste zondag van september: 27 september is gewoontegetrouw de Israëlzondag in de Vrije Evangelische Gemeente in Oldebroek. Ds. Willem J.J.  Glashouwer hoopt in de morgendienst voor te gaan met als thema: Jeruzalem, stad van de grote Koning. Aanvang van de dienst is 09.45 uur.

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van ‘Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen.

Ds. Glashouwer is auteur van een groot aantal boeken over Israël.

Zondagavond wordt een zangdienst gehouden met daarin liederen over Israël. De meditatie zal  br. Kees Morren verzorgen. Aanvang van deze dienst is 19.00 uur. Begeleiding in de ochtenddienst door organist dhr. Jan Schutte, in de avonddienst door organist  Bert-Jan van der Weerd en zijn dochter Hester op viool. Het collectedoel is de partnergemeente Netivyah en stichting Elah, de stichting waarvoor zr. Chana Kelman werkzaam is.

De diensten zijn te beluisteren en te bekijken via: www.vegoldebroek.nl