(advertentie)

Zorgverzekering

REGIO - Veel mensen veranderen niet van zorgverzekeraar. Maar wie dat wel wil, kan nog tot eind deze maand de oude zorgverzekering opzeggen en een nieuwe verzekeraar uitzoeken. Verleidelijk zijn de zogenoemde budgetpolissen. Maar let op, het kan zijn dat de zorgverzekeraar die de polis aanbiedt niet met ieder ziekenhuis een contractafspraak heeft.

Isala heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten. Noorderboog in Meppel heeft dezelfde afspraken met dezelfde zorgverzekeraars. Maar een contract hoeft niet te betekenen dat alle polissen die deze verzekeraar aanbiedt onder dit contract vallen. Met een aantal budgetpolissen kunt u wel bij Isala terecht. Maar controleer het altijd door bijvoorbeeld even te bellen met de verzekeraar of door het na te kijken in de polisvoorwaarden op de website van uw zorgverzekeraar. Voor spoedzorg kunt u altijd in ieder ziekenhuis terecht.

Wie toch naar een ziekenhuis gaat waar zijn zorgverzekeraar geen contract mee heeft, betaalt de zogenoemde passantentarieven. Een deel van dat bedrag krijgt u terug van uw zorgverzekeraar. Hoe hoog dat percentage is, hangt van de zorgverzekeraar af. Het betekent in elk geval wel dat u een flink deel van de rekening zelf moet betalen. Ieder jaar onderhandelen ziekenhuizen met de zorgverzekeraars over de tarieven. Wat voor Isala belangrijk is, is dat onze kosten worden vergoed en dat wij kwalitatief goede zorg kunnen bieden.

Tot 1 januari kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen. Uiterlijk 1 februari moet u een nieuwe verzekering hebben afgesloten.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment