(advertentie)

atb stouwdam

OLDEBROEK - Op zaterdag zes december werd op de fietsarena van de ATB vereniging in Oldebroek de derde wedstrijd om de Stouwdam sport wintercup verreden. Daarbij werd in verschillende categorieën het klassement volledig op zijn kop gezet.

Bij de zestien plus veranderde er eigenlijk weinig doordat Raymond van de Kruisweg het geduld wist te bewaren en in de laatste ronde Gerben Mos wist te verassen , Colin Bolle pakte zijn eerste podiumplek van het seizoen door knap derde te worden. Dat er flink werd door getrapt kun je zien aan de hoogste snelheden die de kop van deze klasse op de fietsarena weet neer te leggen, de snelheden liggen soms zelfs boven de 50km/h zie Mylaps.

In de vijfendertig plus categorie is het klassement volledig op zijn kop gezet. Al snel bleken Michel Warlich Derk Tellegen en Dick Kinket zich in de kop van de wedstrijd van de klasse 35+ te begeven. Bart van Dieren moest van verder komen maar reed knap naar de kopgroep toe. Uiteindelijk was het deze keer dat Derk Tellegen glorieus de overwinning pakte en wist Ruitenberg verrassend het zilver te pakken, Michel Warlich die zich niet echt fit voelde werd toch nog derde terwijl Bart van Dieren de vierde plek opeiste. 5e werd deze keer Dick Kinket. Hij reed met handicap. Bij Dick raakte het zadel los waardoor hij grote delen zonder zadel reed.

Nout Blacquiere wist de derde zege op rij te pakken in de leeftijdsgroep van vijf tot zeven jaar, en wist Berend van der Peet zeer verrassend als tweede over de meet heen te komen, het Brons was voor Fitz Potter.

Er was in de groep van acht tot tien jaar weer een zeer felle strijd gaande tussen Diederik Fobbe en Sem Hardloper waar uiteindelijk Rens Teunissen van Manen zich ook mee ging bemoeien. Maar Fobbe wist het geduld te bewaren om in de laatste ronde zich te ontdoen van Hardloper die op zijn beurt Rens Teunissen achter zich wist te houden.

In de klasse van elf tot twaalf jaar was Mickey Nijkamp de aller-snelste, maar mede door deze zege van Nijkamp is ook in deze categorie de spanning om de wintercup terug gekeerd, doordat James Potter tweede werd, staat Potter gelijk in de tussenstand met Esra van de Kruisweg die naast het podium viste door mechanisch pech diverse malen liep haar ketting vast, want Sven Noorderijk wist als goede derde zijn wedstrijd af te sluiten.

Het gevecht om de wintercup in de leeftijd van dertien tot vijftien jaar gaat de strijd onverminderd voort. In de voorgaande wedstrijd moest Tom van Riessen de zege laten aan Thomas Arends die nu op zijn beurt in de eindsprint met een klein verschil van Riessen als eerste zag finishen, Arends baalde er flink van en was zeker niet blij met zijn tweede plek, maar dat deerde Thijs Celie niet, want die pakte voor het eerst een podiumplaats en was daar zeer content mee.

Op zaterdag 20 december zal de strijd om de Stouwdam sport wintercup worden voort gezet. Kijk voor alle uitslagen op http://www.mylaps.com/en/events/1100412 of op de website : http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl/joomla/index.php en hou de website in de gaten voor alle informatie over de feestelijke jaarafsluiting op 30 en 31 december op het Sporpark Stuivezand. Deze twee dagen staan bomvol activiteiten voor jong en oud, Denk u ook even aan onze donateurs actie voor de Rabo Streetrace 2015.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment