(advertentie)

Cobie Gerhard Enns

KAMPEN – Terwijl het buiten de regio in Nederland nog niet echt wil vlotten, trekt ‘Kerst in oud Kampen’ internationale wel interesse. Vanuit Winnipeg – Canada wel te verstaan. Na een, op 29 november op facebook geposted bericht, waarin ook ‘likers’ in de VS van harte welkom werden geheten, kwam er ook een reactie uit Canada. Met de mededeling dat zij ook daadwerkelijk naar het festival zouden komen! Canadezen die naar ‘Kerst in oud Kampen’ komen! Dat vraagt om een nader onderzoekje!

En omdat ze al met vakantie in Kampen zijn is een afspraak snel gemaakt. Het zijn Cobie en Gerhard Enns, uit Winnipeg/Manitoba Canada. Zij is van Nederlandse afkomst terwijl hij van gemengd Europese afkomst is.

Vanwege de nog geringe kennis van de Nederlandse taal wordt het gesprek in het Engels gevoerd. Hoe zit het? Vooruit lopend op hun pensionering hebben zij in februari van dit jaar een huis gekocht in de oude binnenstad van Kampen. Wanneer zij in Nederland verblijven, wonen ze daar. En waarom Kampen? Omdat haar familie in Venlo en omgeving woont en omdat ze niet al te dicht bij hen in de buurt wilde gaan wonen. En wat is nou 175 kilometer in Canadese begrippen! En ja, Kampen leek hen wel een leuke stad van wat ze op internet van de stad gezien hadden! Maar waarom in de binnenstad? Vanwege een paar praktische redenen. Ze hebben hier in Nederland geen auto. Vanuit de binnenstad is alles lopend of met de fiets te doen, en het station is dichtbij. Het is even schrikken als ze horen dat het station mogelijk in de nabije toekomst verdwijnt.
Als hen verteld wordt dat het de Canadezen troepen waren die Kampen in 1945 hebben bevrijd glunderen ze weer van trots en willen ze er meer over weten.

Vanuit Canada volgen ze nauwgezet alles wat met de stad Kampen te maken heeft. Dus ook ‘Kerst in oud Kampen’. Op internet hebben ze al veel gezien en gelezen over het straattheaterfestival, maar ze hebben het nog nooit live meegemaakt. Het lijkt hen een fantastische ervaring. Zoiets als ‘Kerst in oud Kampen’ is er in Canada niet. Ze kunnen niet wachten tot het zover is! En zij zijn niet de enigen!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment