(advertentie)

kunst 002

OLDEBROEK - Gedurende de periode 24 november 2014 t/m 19 januari 2015 exposeren Riet Maas en Liesbeth Busch met hun kunstwerken in het Kulturhus de Talter in Oldebroek, Stouwdamsweg 4.

Hier worden ongeveer 60 schilderijen en tekeningen tentoongesteld van de beide dames. Riet en Liesbeth wonen in Biddinghuizen en worden regelmatig gevraagd om hun werken te exposeren. In Flevoland zijn op veel plaatsen hun werken tentoongesteld.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Jan van de Pol

Het weidse polderlandschap is vaak onderwerp van de schilderijen, maar ook koeien en bomen vormen een geliefkoosd onderwerp. De dames schilderen ieder in een eigen stijl en beide gebruiken daarbij heldere kleuren. Zo wordt het kijken naar de schilderijen een feest voor het oog.

Tevens exposeren de dames Edy Hulst, Ina Molenaar en Liese-Lotte Middelburg met hun beeldhouwwerken en keramiek. Edy Hulst laat zich vooral leiden door de vorm van de steen. Bij een onbewerkte steen ziet zij al het eindresultaat van veel hak- en schaafwerk voor ogen.

Ina Molenaar zegt dat haar beelden, uitgevoerd in speksteen, vaak betrekking hebben op relaties met mensen of tussen mensen onderling. Ook de schoonheid van natuurlijke vormen spreekt haar erg aan en ze probeert deze in al in hun eenvoud weer te geven. De beelden kunnen zowel figuratief als abstract weergegeven zijn.

Liese-Lotte Middelburg gebruikt materiaal als speksteen, albast en serpentijn. Keramiek in Raku techniek. Voor sokkels maakt zij veel gebruik van half edelstenen, versteend hout of b.v. wijnstronken. Achter haar beelden schuilt vaak een symboliek.

De organisatie van de expositie is in handen van de Kunstgroep “de Talter”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment