(advertentie)

logo oek

HATTEM - De crisis in Oekraïne is op dit moment erg merkbaar door een enorme inflatie, kortingen op pensioenen, uitkeringen en een gasprijs die door Rusland verdubbeld is. TEn toch is het einde nog niet in zicht.

Dit alles is voor Stichting Oekraïne Projecten een redenreden te meer om dit jaar extra aandacht aan de winterhulp te geven. Wij zijnullen met name actief zijn bij de Roma, een bevolkingsgroep die het zwaar te verduren heeft bij deze crisis. Zo krijgenworden o.a. de kinderen op een school in Barkaszó iedere schooldag voorzien van een warme maaltijd. Daarnaast krijgenworden ook de ouderen en gehandicapten in het dorp eten gevoed.

Dit alleen kost al € 250,- per week. Arme gezinnen willen we zoveel mogelijk voorzien van een voedselpakket voor de twee koudste maanden van de winter van ongeveer € 70,-. Verder worden nog andere kampen collectief geholpen, denk dan aan groente, brandhout en kleding. Ook ouderen en hulpbehoeftigen onder de Oekraïners en Hongaren worden geholpen door onze stichting, samenwerkend met andere stichtingen uit Nederland.

Wintervoedselpakket

Ook ondersteunen wij diverse arme gezinnen, die onder andere door langdurige werkeloosheid of handicap van de kostwinner echt hulp nodig hebben met een voedselpakket van ongeveer €70,- kunnen de gezinnen de twee koudste maanden van de winter doorkomen. Door meerdere keren een bezoek te brengen, kunnen de levensomstandigheden van de mensen goed worden gevolgd en wordt het voedsel verspreid over de winter aangeboden.

Hoe kunt u helpen?

U kunt de mensengezinnen in Oekraïne helpen door een kerstbrood van de warme bakker te bestellen. Is een krentenwegge of een suikerbrood meer iets voor u? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Van ieder verkocht brood gaat € 2,- direct naar het project. Er gaan geen overheadkosten naar de stichting.

Een heel voedselpakket doneren?

U kunt ook een heel voedselpakket voor een gezin doneren ter waarde van € 70,-. Dit kan door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL03 RABO 0325 7748 89 ten name van Oekraïne Projecten te Hattem, o.v.v. Winterhulp. Andere giften zijn daar natuurlijk ook welkom.

Bestellen?

U kunt uw bestelling tot en met 17 december doorgeven via email: kerst@oekraine-projecten.nl of via de website www.oekraine-projecten.nl.

U krijgt uw broden op 20 of 22 december thuisbezorgd (+ € 0,50 per bestelling), maar u kunt ze ook ophalen op één van de adressen in Zwolle of Hattem op 20 december tussen 15.00 en 21.00 uur. Betalen graag gepast en contant bij afgifte brood.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment