(advertentie)

palsma

OLDEBROEK - Arts Harry Palsma is diegene die 15 jaar geleden met zijn stichting Medizon de eerste defibrillators in Nederland introduceerde. Zijn missie was destijds een brede implementatie van Automatische Externe Defibrillatoren (AED) in Nederland. Zoveel mogelijk locaties waar AED’s aanwezig zijn, zodat meer mensen die getroffen zijn door een plotselinge hartstilstand dit kunnen overleven. De arts Palsma zorgde er destijds voor dat niet-medici een AED konden gaan bedienen en hiermee levens kondem redden. Om dit bereiken heeft hij veel pioniers werk moeten verrichten en gevestigde orde moeten overtuigen. In de afgelopen jaren zijn er ongeveer 70.000 à 80.000 AED’s verkocht!.

Over HuisAED -HuisAED wil mensen helpen om thuis een hartstilstand te overleven zonder hersenschade.Juist thuis gebeuren de meeste hartstilstanden en is de overlevingskans het laagst.Als partner ben je vaak alleen en in paniek. Hartmassage is in deze omstandigheden niet effectief. Bovendien is de ambulance bijna nooit op tijd om hersenschade te voorkomen.Een nieuwe methode is veel effectiever om thuis je partner te redden.Hierbij gebruik je een schokapparaat, een HuisAED, om het hart zo snel mogelijk weer aan de gang te krijgen. Bij gebruik binnen enkele minuten komt de persoon weer bij kennis en is er geen hersenschade.

Zie hier toelichting van Harry Palsma: 

Arts Harry Palsma zegt zelf over zijn nieuwe initiatief:

Al sinds zijn studie, 28 jaar geleden, hou ik me bezig met het onderwerp reanimatie. Het idee om levens te kunnen redden vond ik prachtig. Pas later werd me duidelijk waarom reanimaties vaak mislukken. De echte oplossing, een elektrische schok, komt te laat.Jarenlang duurde het voordat mijn stichting de Automatische Externe Defibrillator (AED) geaccepteerd kreeg in ons land.Daarna startte ik een bedrijf dat uitgroeide tot AED-marktleider in Nederland. Het werd gekocht door een investeerder en ik woonde een poosje met mijn gezin in Frankrijk. Best wel aardig, maar…… Toch bleef het knagen waarom we thuis geen AED’s gebruiken. Hier vallen de meeste slachtoffers en is de overlevingskans het laagst.

Hoe gaan we ervoor zorgen dat AED’s levens gaan redden in onze huiskamers?

Particulieren moeten eerst weten dat je een HuisAED nodig hebt, als je thuis een hartstilstand wilt overleven. Betere informatie is nodig om de HuisAED optimaal te gebruiken voor deze doelgroep. Tenslotte moeten er goede HuisAED’s komen die betaalbaar zijn.

Dat is wat ik met HuisAED wil bereiken.

Dit is wat HuisAED.nl te bieden heeft:

· Voorlichting over het gebruik van een HuisAED.

· Cursussen (online en praktijkcursus).

· Advies over HuisAED’s.

· HuisAED betaalbaar maken.

· Wetenschappelijk onderzoek.

· Nazorg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment