(advertentie)

pad

OOSTERWOLDE - Na een periode van voorbereiding kwam er dit najaar groen licht voor de reconstructie van het Streekterpad tussen de Schiksweg en zorgboerderij Je Maintiendrai in Oosterwolde. Dit is mede tot stand gekomen dankzij de inzet van toenmalig wethouder Erris Zandbergen en de medewerking van buurvrouw Jana en de bewoners van de Schiksweg. Tot voorheen moesten cliënten en bezoekers van de zorgboerderij gebruik maken van de toegangsweg aan de de andere zijde. Dit is echter minder geschikt voor rolstoelen (onverhard en grind), bovendien is het eigenlijk de toegangsweg naar het kasteel Morren.

In opdracht van de Gemeente Oldebroek werd het oude en zeer slechte fietspad vanaf de Schiksweg tot de zorgboerderij rigoureus aangepakt. Het oude asfalt werd verwijderd en het geheel werd helemaal uitgegraven en van een nieuwe onderlaag van gebroken puin voorzien. De Firma Schagen zorgde voor een mooie gladde nieuwe asfaltlaag. Het is nu mogelijk om met auto’s (bestemmingsverkeer) dit pad te berijden. Hiertoe werden in eigen beheer aan weerzijden van het asfalt door vrijwilligers zgn. grasblokken aangebracht. Daarbij gaat bijzondere dank uit naar straatmakersbedrijf Cor van ’t Hul. Deze grasblokken werden overigens gesponsord door Grafixpress uit ’t Harde.

Nu is het pad ook breed genoeg voor wegvoertuigen, maar de aanblik van het pad blijft hetzelfde als voorheen.Inmiddels wordt de nieuwe toegangsweg al gebruikt voor het eigen cliëntenvervoer van Je Maintiendrai. Wanneer op het terrein zelf het straatwerk en een aantal parkeervakken binnenkort ook zijn gerealiseerd, kunnen cliënten, medewerkers en bezoekers deze nieuwe toegangsweg ook gebruiken. Uiteraard blijft het pad onderdeel van de fietsroute langs Morren. Vele fietsers komen daar in het seizoen langs en stappen even af om het kasteel te bekijken of even halt de houden bij het verkoopstalletje van de zorgboerderij. Hier worden door cliënten gemaakte producten zoals vogelhuisjes etc. aangeboden. Er is halverwege het nieuwe pad een uitwijkhaven aangebracht, om een eventuele auto en fietsers elkaar veilig te kunnen laten passeren. Ook biedt het mooie effen pad nu een fijne wandelmogelijkheid voor cliënten, al dan niet in een rolstoel. Nadat het pad nog een keer netjes aangeveegd werd, kon het in gebruik worden genomen.

Zorglandgoed Jemaintiendrai te Oosterwolde realiseert dagopvang voor mensen vanaf 18 jaar met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) Kom gerust eens langs of neem contact op. Voor meer informatie: www.jemaintiendrai.net

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment