The Passion of the Veluwe

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
24 maart 2018

Beschrijving

Processie 2017

OLDEBROEK  - Ook dit jaar wordt op de Noord Veluwe een eigen passion gehouden; de Veluwse Passion. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 24 maart in Kulthurhus De Talter in Oldebroek.

Vijf jaar na de start groeit de Veluwse Passion gestaag uit tot een bijzonder regionaal evenement. Steeds meer kerken uit ’t Harde, Elburg en Oldebroek sluiten zich aan en inmiddels zijn er een kleine honderd vrijwilligers betrokken. De Veluwse Passion breidt uit, dat is één van de redenen om te kiezen voor een nieuwe locatie. Dit keer in Oldebroek. Maar tegelijk blijft de Veluwse Passion wat het altijd is geweest; klein, laagdrempelig en inspirerend.  


De Veluwse Passion vertelt het paasverhaal, maar dan anders. In deze editie staan de vrouwen centraal, zij waren steeds dichtbij Jezus te vinden. Jeanet van Dam uit Elburg is een van de drijvende krachten in de organisatie: “ Tijdens de Veluwse Passion volgen we drie vrouwen die Jezus begeleidden op zijn tocht naar Golgotha. Vaak wordt hun rol wat onderbelicht; des te interessanter om het lijdensverhaal nu eens door hun bril te zien. Wat deed het met hen? Wat was hun plek in het verhaal? Hoe kunnen zij ons inspireren? De Veluwse Passion brengt op een moderne en toegankelijke manier, met moderne muziek, filmbeelden en toneel, de boodschap van Pasen heel dicht bij de mensen.”

Net als andere jaren start de Veluwse Passion met een processie. Dit jaar start die op twee locaties. Vervolgens komen de twee processies samen bij de A. Vogeltuinen om vanaf daar gezamenlijk verder te gaan. De processie en de viering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze vormen samen één geheel. Dat maakt de Veluwse Passion tot een belevenis. 

Goed om te weten!
18.15 uur: start processie 't Harde -  ijsbaan Eperweg
18.15 uur: start processie Elburg - parkeerplaats Gamma (Westerlengte 2)
18.30 uur: samenkomst beide processes - A. Vogel-tuinen, Eperweg
20.00 uur: start Veluwse Passion, Kulturhus De Talter, Oldeboek

Na afloop is er een pendelbus aanwezig om u terug te brenen naar uw vertrekpunt van de processie. Kijk voor meer informatie, ook over de route, op www.develuwsepassion.nl.