Paasviering Passage Wezep/ Hattemerbroek

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
19 maart 2018

Beschrijving

Op maandagavond 19 maart 2018 komen de leden van Passage Wezep/ Hattemerbroek om 19.45 uur bijeen in de Ontmoetingshal van de Kruiskerk, Kerkweg 6 te Wezep voor de maandelijkse afdelingsbijeenkomst.

In deze periode van Veertig Dagen Tijd wordt een Paasviering verzorgd door eigen leden. We volgen een liturgie in woord, muziek en beeld: “The Expactation”, van Passie naar Pasen.

Bert Noteboom, componist en koordirigent schreef en stelde  muziek samen voor “The Expactation”. Als koordirigent drigeert hij bijvoorbeeld  de jaarlijkse mannenzangavond in Katwijk: een samenzangavond met zo’n 2000 mannen! Hij studeerde beiaard en piano aan de Hogeschool van Kunsten te Utrecht en later aan de Dordtse Beiaardschool. Daarnaast studeerde hij koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek.

 Kees Aalbers, kunstschilder en scenarioschrijver studeerde aan de Rietveld Academie gebonden-vrije kunsten en fotografie.Na wat omzwervingen in de reclamewereld is hij weer begonnen met schilderen. Sinds 2002 legt hij zich toe op Bijbelse kunst .In 2006 ontstond het idee om beeldende kunst en muziek samen te voegen tot één geheel .Zo schreef  en schilderde Kees Aalbers  “The Expactation”.  Bert Noteboom liet zich leiden door de schilderijen en de teksten en componeerde  en stelde  de muziek samen.

Zo ontstond het prachtige werk: “The Expactation”.  En  zo  laten wij  onsop deze avond  meenemen op weg naar  Pasen.

Bent u (nog) geen lid van Passage en mócht u op deze avond onze gast willen zijn: U bent van harte welkom!