Pietenhuis Wezep opent weer de deuren

Kalender
Evenementen
Datum
17 november 2018

Beschrijving

Psssssst… heb je het al gehoord? Sinterklaas en zijn Pieten logeren dit jaar weer in Wezep! Na het ongeëvenaarde succes van voorgaande jaren heeft Sinterklaas besloten om ook dit jaar weer samen met zijn Pieten in Wezep te komen logeren. Het Pietenhuis werd op zaterdag 17 november, na de intocht, officieel geopend.

In 2015 kwam de activiteitencommissie ‘Wezep Ons Winkelcentrum’ met het initiatief om een Pietenhuis te openen in Wezep. Hiervoor werd de samenwerking gezocht met de Wezepse Korfbalvereniging Rood-Wit. Tot groot succes want Het Pietenhuis werd de afgelopen jaren door honderden kinderen bezocht. En ook dit jaar hoopt Het Pietenhuis weer veel kinderen een onvergetelijke Sinterklaastijd te bezorgen.

Locatie

Het Pietenhuis bevindt zich dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk in het pand van de Huiskamer van Wezep, het voormalige pand van de bibliotheek (Meidoornpassage 16). Een gedeelte van dit pand is door de Huiskamer van Wezep ter beschikking gesteld. De locatie ligt midden in het centrum, is zeer toegankelijk en alles bevindt zich op de begane grond.

Activiteiten en openingstijden

Wil jij zien waar Sinterklaas slaapt en wil je samen met Zwarte Piet spelletjes doen, knutselen, dansen, speculaas versieren, op de foto, een speurtocht doen of wil jij door Zwarte Piet voorgelezen worden? Kom dan op woensdag- of zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur Het Pietenhuis in Wezep bezoeken. Op vrijdag 30 november is Het Pietenhuis extra geopend en wordt er een Pietenbingo georganiseerd. Toegang is €1,- per kind. Gezinnen in de gemeente Oldebroek, die gebruik maken van de Voedselbank ontvangen via deze organisatie gratis toegangskaartjes.

Sinterklaasboek

Voor het eerst heeft Het Pietenhuis ook een Sinterklaasboek uitgebracht. Achttien ondernemers uit de gemeente Oldebroek hebben de eerste druk van dit boek, dat afgelopen week op de basisscholen in de gemeente Oldebroek is uitgedeeld, mogelijk gemaakt. Het knip- plak- en voorleesboek heeft een boodschap voor alle kinderen, namelijk; Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen. Verder informatie over het Pietenhuis vind je ook terug in dit boek of op de facebookpagina van Het Pietenhuis Wezep.

Zaterdag 17 november opening 14:45 uur (huis nog niet op voor kinderen)

Woensdag 21 november 14:00 uur tot 16:00 uur Pepernoten of speculaas versieren (1 van de activiteiten wordt gedaan)

Zaterdag 24 november 14:00 uur tot 16:00 uur Bezoek van Sint

Woensdag 28 november 14:00 uur tot 16:00 uur Bezoek van Sint en pepernoten of speculaas versieren (1 van de activiteiten wordt gedaan)

Vrijdag 30 november 18:00 uur tot 20:00 uur Diverse rondes Pietenbingo

Zaterdag 1 december 14:00 uur tot 16:00 uur De Danspieten

Entree is 1,00 per kind