(advertentie)

WEZEP - Robert During raakt steeds beter ingeburgerd bij WHC, de club waar hij vanaf z'n jeugd bij betrokken is. Jarenlang als voetballend lid, de laatste paar jaren als voorzitter. "Ik heb me er nooit mee bezig gehouden hoe 't één en ander geregeld was binnen een vereniging als WHC. Alles liep en alles werd altijd voor ons geregeld. Ik dacht er ook nooit bij na dat daar een hele organisatie achter zat en dat daarbij allerlei vrijwilligers in touw waren om 't ons zo goed mogelijk naar de zin te maken."

Als voorzitter van WHC, de grootste sportvereniging van de gemeente Oldebroek, heeft Robert nu te maken met de andere kant van de medaille. In het bestuur onder voorzitterschap van Henri van Beek werd het te kort aan vrijwilligers al voelbaar. Toen daar een heel onrustige periode op volgde en tot overmaat van ramp verschillende vrijwilligers werden bedankt voor hun diensten werd de vrijwilligersproblematiek alleen maar groter. "Gelukkig hebben we inmiddels weer een aantal mensen terug kunnen halen, maar we zijn er nog lang niet. Op verschillende posten binnen de club hebben we gewoon versterking nodig," zegt Robert During en daarom rolt WHC bij wijze van spreken de rode loper uit voor nieuwe vrijwilligers.

De voorzitter noemt onder andere de kantine, jarenlang één van de grootste inkomstenbronnen van de vereniging, waar een schreeuwend te kort aan vrijwilligers is. "Het mag ons toch niet overkomen dat we bijvoorbeeld op zaterdagmiddag de kantinekeuken moeten sluiten omdat we geen vrijwilligers hebben? Dat kan toch niet waar zijn? Als bestuur en kantinecommissie willen we dat niet, maar dat willen de leden van WHC toch ook niet?" Naast de kantine zijn er op verschillende posities binnen de vereniging mensen welkom.

Projecten

Robert During vertelt dat er enkele grote projecten aan komen, waarbij de inzet van vrijwilligers ook absoluut noodzakelijk is. Hij noemt onder andere de aanleg van een kunstgrasveld en de verbouwing en renovatie van de kleedkameraccommodatie bij de tribune.

WHC wil proberen om vóór volgend seizoen het nieuwe kunstgrasveld gerealiseerd te hebben. Dat betekent dat er in relatief korte tijd heel veel moet gebeuren. "Met de juiste vrijwilligers op de juiste plek moet dat gaan lukken," zegt Robert, die het gevoel heeft dat de weggeëbde clubliefde terug komt.

Ook de verbouwing en renovatie van de kleedkameraccommodatie vraagt het nodige aan zelfwerkzaamheid. "We zijn daar nog over aan het stoeien wanneer we dat aan gaan pakken," zegt Robert, die ook wel begrijpt dat de vrijwilligers van WHC niet alles tegelijk op kunnen pakken.

Aanmelden

Geïnteresseerde vrijwilligers die wat voor WHC kunnen en willen betekenen, het maakt niet uit op welk gebied, wordt gevraagd zich te melden bij één van de hoofdbestuursleden van de vereniging òf per mail via het secretariaat: bart-dineke@hetnet.nl 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment