(advertentie)

rolstoel

OLDEBROEK -  Afgelopen vrijdag is het Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard. Ongeveer 220 inwoners hebben een of meerdere hulpmiddelen van het HMC. Jij ook? Belangrijk om te weten is dat er voorlopig voor jou niets verandert. Het HMC blijft gewoon open. Dit betekent dat je gebruik kunt blijven maken van hun dienstverlening. De hulpmiddelen blijven bij jou thuis. Storingen kun je melden bij de vestiging.

Heb je hier vragen over of problemen? Dan kun je contact opnemen met het Sociaal Team via tel. 0525 63 83 33 of sociaalteam@oldebroek.nl

 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

coro

Vanaf dinsdag 7 april kunnen zorgmedewerkers op verzoek via hun bedrijfsarts, instellingsarts of huisarts getest worden op het coronavirus. Doel is dat zoveel mogelijk medewerkers in de zorg kunnen (blijven) werken.

De testen zijn enkel bestemd voor:

  • Eerstelijns zorgmedewerkers die werken met lichamelijk kwetsbare of oudere personen die onmisbaar zijn voor de zorg continuïteit.
  • Duidelijk aan corona gerelateerde klachten hebben. 

Lees meer >

(advertentie)

wk 15 2 arts bas nij bijvank

ZWOLLE - Als zwangere vrouw heb je de keuze, thuis of in het ziekenhuis bevallen. ‘Toch merken wij dat zwangeren in Nederland op dit moment minder vaak kiezen voor een bevalling in het ziekenhuis’, zegt gynaecoloog Bas Nij Bijvank. ‘Hoe dat kan? Wij horen dat vrouwen bang zijn om besmet te raken in het ziekenhuis. Of zij willen juist ons niet lastig vallen omdat wij zo druk zijn met de patiënten met corona.’

Over het gevaar zelf besmet te raken, is Nij Bijvank duidelijk: ‘Die kans is nihil.’ Patiënten met corona verplegen wij op aparte afdelingen. Dus daar kom je niet mee in aanraking. Er bevallen bij ons vrouwen met corona, maar ook daar hebben wij een aparte afdeling voor ingericht. Je komt dus nooit in een verloskamer waar voor jou een vrouw is bevallen die het coronavirus heeft. Dat houden wij strikt gescheiden. En weet dat wij als zorgverleners niet werken als wij klachten hebben. Veiligheid voor alles.’

Lees meer >

(advertentie)

processie

OLDEBROEK - Ondanks de coronamaatregelen wil iedereen af en toe een frisse neus halen. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. Naar verwachting is vanaf de maand april de eikenprocessierups weer actief en kunnen inwoners hiervan overlast ervaren. Rond deze periode verlaat de rups het ‘eistadium’ en gaat zich tot een rups ontwikkelen die veel brandharen heeft, waardoor de overlast kan ontstaan. De brandharen van de rups kunnen jeuk of bultjes op de huid of klachten die lijken op verkoudheid veroorzaken. De gemeente gaat, om de overlast te beperken, de bestrijding van de rups dit jaar op drie verschillende manieren doen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

We kunnen niet meer samen sporten, maar vandaag heeft meester Jesse van Goed Bezig Oldebroek een mooie uitdaging voor.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Eigenlijk wilde ik over iets anders schrijven. Want er zijn natuurlijk wel degelijk andere problemen dan het virus. Maar ze worden verdrongen, overheerst. Covid-19 is onzichtbaar, maar de gevolgen ervan niet. We zien die in cijfers en aantallen. Over besmettingen en sterfgevallen, over benodigde verplegende en verzorgende deskundigheid, ic-bedden, hulpmiddelen, enzovoorts. Ons hoofd wordt dagelijks volgestouwd met de actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten terwijl ons leven sterk aan het veranderen is.

Lees meer >

(advertentie)

Aantekening 2020 04 04 200404

De corona crisis raakt ons allemaal en dat lijkt nog een tijd te gaan duren. We moeten juist in deze tijd omzien naar elkaar en hulp bieden waar het mogelijk is. Dat geldt voor iedereen en in het bijzonder voor de kwetsbaren in onze samenleving. Gelukkig zien we veel goede initiatieven ontstaan.  Uit de media heeft ABO vernomen dat het kabinet gemeenten oproept om de permanente bewoning op vakantie en- /of recreatieparken in deze coronatijd te gedogen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

WEZEP - Straks, wanneer Nederland en zo ook onze mooie gemeenschap Wezep weer vrij is van Corona willen de Stichting Oranje Comité Wezep en Blauw Witte Leeuwen de mensen in de zorg en andere vitale beroepen en hun families en trouwe donateurs een muziekavond aanbieden als dank-je-wel voor het werk dat zij juist nu in deze periode vol passie doen. Meerdere artiesten zoals de Havenzangers, Willem van Hooren, DJ Martijn, Danny Heden, Dennis van Velzen en nog vele andere hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Om dit muziekfeest te realiseren gaan beide organisaties een “samen Sterk” bedank-actie houden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

v1

WEZEP - De VNOG, GGD, zorgorganisatie Careander en de gemeente Oldebroek hebben met elkaar afspraken gemaakt over woonzorglocatie Veldheem in Wezep.  Aanleiding is een aantal bewoners van deze woonzorglocatie dat positief getest is op Covid-19, het coronavirus. Op de locatie Veldheem wonen 19 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen hier zoveel mogelijk zelfstandig.

Lees meer >

(advertentie)

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding / Afl. 4. De Steun

Naast de werkverschaffing (zie afl. 2) kwam de overheid in de jaren 30 met nog een maatregel voor de werklozen: De Steunverlening. Hierdoor konden werklozen elke week een klein bedrag krijgen om alleen het hoognodige te kunnen betalen (zoals voedsel en huur). Echter zat je dan wel gelijk vast aan hele strenge regels...

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

We kunnen niet meer samen sporten, maar vandaag heeft meester Rudolf van Goed Bezig Oldebroek een mooie uitdaging.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK -  OWIOS is één jaar onderweg met de inzameling van harde kunststoffen en er is al meer dan 100 ton harde kunststoffen ingezameld.Ook de inzameling van oude metalen en frituurvet begint steeds beter lopen. De inzameling bij OWIOS mag dus een groot succes genoemd worden. Geschikte harde kunststoffen zijn bijvoorbeeld: shampooflessen, boterkuipjes, saus flessen, tuinmeubelen, speelgoed, wasmanden, emmers, kratten, buizen, jerrycans, pallets, bloempotten, speciekuipen, et cetera.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kleur

WEZEP - Zondagavond 5 april om 19.00 uur start de live-stream van een jeugddienst in de Vredeskerk. Het thema is 'Kleur bekennen'. Dit naar aanleiding van het verhaal van 'David & Goliath'. De voorganger is onze eigen wijkpredikant ds. I. Pauw. De muzikale medewerking wordt verleend door een aantal gemeenteleden. (Onder voorbehoud).

U bent allen van harte welkom! De stream wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal van Hervormd Wezep.

Schrijf reactie (0 Reacties)

cda gelderland

Minister van Nieuwenhuizen maakte afgelopen dinsdag bekend dat de opening van Lelystad Airport wordt uitgesteld tot ten minste november 2021. Een belangrijke reden hiervoor zijn fouten in de stikstofberekening.Voor zowel het vliegverkeer als het wegverkeer moeten de berekeningen opnieuw worden gedaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat hierdoor de stikstofdepositie veel hoger zal zijn. Dit zal met name op de Veluwe problemen opleveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

psvnoordvel

OLDEBROEK - Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk is een lang gekoesterde wens bij PSV Noord Veluwe uitgekomen. Op 30 maart is gestart met de bouw van de binnenhal aan de Laanzichtweg. De weg ernaar toe was geen makkelijke, maar dankzij de geweldige medewerking van de gemeente Oldebroek, de inzet van de leden en zeker niet te vergeten de gulheid van de sponsoren, is het toch gelukt. Als alles volgens planning verloopt hoopt de vereniging over zo'n drie maanden het meeste werk klaar te hebben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sirenes

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle sirenes (WAS) in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes afgaan op maandag 6 april om 12.00 uur. Dat hebben de directeuren van de veiligheidsregio’s vorige week besloten.

De sirenes loeien op iedere eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het loeien van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm.

Lees meer >

Door het vreselijke virus zijn we veel thuis of maken juist overuren doordat we een bepaald beroep hebben . We willen graag weten wat de dagelijkse bezigheden zijn van de inwoners van de gemeente Oldebroek . Daarom vragen we aan jullie een leuke vlog of filmpje te maken en het op te sturen naar Henk Tabois. Hij gaat kijken of jouw vlog geplaatst gaat worden . h.tabois@gmail.com

Jan Bredewout is veel op de bouwplaats te vinden van de Wezeper Veste

noot

ZWOLLE -Snelle, Jeangu Macrooy, Rico & Sticks, De Sluwe Vos en Rob ‘de Mol’ Dekay. Deze welbekende artiesten hebben één ding gemeen: zij zijn allemaal begonnen in het oosten van ons land. De regio barst van het muzikale talent, net als van instellingen om dit talent te ondersteunen, zoals productiehuizen, poppodia, poppunten, conservatoria en showcasefestivals. Samen slaan ze nu de handen ineen om talentontwikkeling in de Oost-Nederlandse popsector optimaal te organiseren met het convenant ‘van Basis tot Booster’, waarvan de handtekeningen van de deelnemende partners zaterdag, geheel “corona-proof”, per fietskoerier worden verzameld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

We kunnen niet meer samen sporten, maar vandaag heeft juf Krista van Goed Bezig Oldebroek een mooie uitdaging voor jullie!

 

Schrijf reactie (0 Reacties)